Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 501
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 1 095
Момичета, искам да попитам - в една от предишните теми се коментира тест за поносимост/непоносимост към храни, но не ми се превърта назад. ще ми припомните ли как точно се казва този тест и на каква цена се прави. Heart Eyes

# 1 096
В тази тема е, ето го
Да се отчета и аз - мина около месец време, откакто си направих теста за имунологична несъвместимост с 47 храни и групи храни в Цибалаб, в София.

# 1 097
  • София
Да питам, болят ли петите при артрит. Едвам стъпвам от вчера Sad Днес ще ми взимат кръв, но като знам колко е бавно всичко след две седмици ще знам повече.

# 1 098
В тази тема е, ето го
Да се отчета и аз - мина около месец време, откакто си направих теста за имунологична несъвместимост с 47 храни и групи храни в Цибалаб, в София.
Благодаря!!!

# 1 099
Bibit, благодаря за информацията! Успех и здраве ти пожелавам:)

# 1 100
  • София /Абсурдистан
Теста струва 197 лв, спазвам режима и съм добре уж. Обаче ми е много трудно. Не трябва да ям нищо, което обичам, а и диетичните и безглутеновите продукти освен, че са скъпи, са и гадни, та по- добре нищо да не се яде Simple Smile Но пък резултатите си струват. Освен постигнатата ремисия, има и много свалени килограми и сантиметри от обиколките, както и хормони, влезли в норма. Като чета тук ефекти от Хумира, направо тръпки ме побиват...

# 1 101
  • София
Теста струва 197 лв, спазвам режима и съм добре уж. Обаче ми е много трудно. Не трябва да ям нищо, което обичам, а и диетичните и безглутеновите продукти освен, че са скъпи, са и гадни, та по- добре нищо да не се яде Simple Smile Но пък резултатите си струват. Освен постигнатата ремисия, има и много свалени килограми и сантиметри от обиколките, както и хормони, влезли в норма. Като чета тук ефекти от Хумира, направо тръпки ме побиват...

Безглутеновите продукти по магазините са и пълни с боклуци.Много важно, че са безглутенови! това в последните години стана страшен бизнес.

Просто ги забрави за известно време, а когато се оправиш напълно и имаш няколко месеца ремисия може да почнеш да въвеждаш бавно забранените храни и да видиш на кое реагираш.Него го изключваш завинаги или пак си оставаш болна:(
със сигурност знам, че глутена и млечните са аут от диетата, завинаги щом веднъж си отключила автоимунно заболяване, независимо какво е.

# 1 102
  • София /Абсурдистан
Ами при мен от млечните излезе само кравето мляко, друго може. И да, наистина, диетичните неща са пълни с всякаква химия. За глутена и аз мисля, че ще е завинаги. А навсякъде го има, в почти всички храни... Да се чуди човек какво да яде.

# 1 103
Факт е, обаче, че качествената храна, спокойствието и почивката се отразяват благоприятно на артритните болки.Даже и положителните емоции:) Откакто съм на лимецово хляб, болките ми се облекчиха, но по време на почивката, и от вредните храни хапнах, но безгрижието повлия и болките си бяха поносими:)

# 1 104
  • София
Ами при мен от млечните излезе само кравето мляко, друго може. И да, наистина, диетичните неща са пълни с всякаква химия. За глутена и аз мисля, че ще е завинаги. А навсякъде го има, в почти всички храни... Да се чуди човек какво да яде.
Готвена храна, от теб, вкъщи, с продукти които сам си си купил, и с влагане само на положителна енергия.
Simple Smile
Забравяш за купещките, пакетирани и в къскави опаковки продукти.И не пълниш гушата на някой за сметка на твоето здраве;)

# 1 105
  • София /Абсурдистан
Ей как го мразя готвенето! Но е така, да, с тази диета трудно може да се храниш навън, освен  само с пиле и салата. /то и в продуктите, с които си готвим има боклуци/

# 1 106
Храненето или по-скоро спазването на някакъв режим и за мен е много трудно.

Да се оплача: От няколко месеца имам подутина на задната ямка на коляното (сгъвката) и усещам схващане и трудност при прегъване на крака, но на моменти ме отпуска, а понякога се засилва. Един ортопед ми каза, че това е киста на Бейкър, най-вероятно причинена от РА, който имам отдавна и се лекува лесно с оперативно премахване. Аз естествено, не искам точно това Wink Дали някой от вас е имал подобен проблем и съответно как се е лекувал?

# 1 107
Храненето или по-скоро спазването на някакъв режим и за мен е много трудно.

Да се оплача: От няколко месеца имам подутина на задната ямка на коляното (сгъвката) и усещам схващане и трудност при прегъване на крака, но на моменти ме отпуска, а понякога се засилва. Един ортопед ми каза, че това е киста на Бейкър, най-вероятно причинена от РА, който имам отдавна и се лекува лесно с оперативно премахване. Аз естествено, не искам точно това Wink Дали някой от вас е имал подобен проблем и съответно как се е лекувал?
Да, имала съм подобно нещо, което ми приличаше на мека бучка. Направих си преглед при хематолог - онколог в Токуда. Препоръчвам горещо д-р Атанас Радинов - той е завеждащ отделението там. Приемът е платен и придружен с доста изследвания след това. При мене беше лимфен възел - имаше лечение след това.

# 1 108
  • оттам, откъдето започва България
Интересно ми стана, та се зачетох какво е това киста на Бейкър. Оказа се, че двете ми операции на ръцете са точно на такива кисти.  Joy Намерих това: http://sport.framar.bg/%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D0%B … D1%81%D1%82%D0%B8 При мен явно е било от спорта, но ми пречеха тези кисти и ми бяха доста болезнени докато се образуват. Това бе преди поне 20 и повече години и работех като машинописка. Направих си операциите, тъй като ми пречеха кистите. На теб пречи ли ти? Тогава въобще не съм се замисляла какво е това, даже през цялото време гледах какво ми правят, тъй като е с местна упойка. На едната ръка ми се появи отново след операцията, но ММ един път като ме стисна и тя се пукна. Естествено, болката беше невероятна, но оттогава не ми се е появявала. На другата ръка пък тази киста се беше разположила между сухожилията и доста си игра доктора докато я изчисти, тя даже се пукна по време на операцията. Всъщност това си е една топчица пълна с желе /аз даже на замръзнала пача го оприличавам/. Това е като цяло, операцията не продължава дълго, само дето после трябваше друг да ми помага, че без ръка си е трудничко. Успех!

# 1 109
  • София
Уф, и аз го имам това, при мен е на лявата ръка точно както е показано на линка. Но не е толкова изразено. Ревматолог ми каза, че като се покаже може да се махне чрез удар с тъп предмет. Аз използвам за целта книга. Не изчезва напълно, но намалява.

Общи условия

Активация на акаунт