Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 558
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 1 050
Zdraveite,

Jelaq da zakupq Enbrel ili Humira na razumna cena. Za kontakt geo33@abv.bg

Blagodarq

# 1 051
  • София
Zdraveite,

Jelaq da zakupq Enbrel ili Humira na razumna cena. Za kontakt geo33@abv.bg

Blagodarq
Какво е за теб разумна цена?
И с каква цел искаш да закупиш от лекарствата?
И защо от двете....

# 1 052
Здравейте на 21 години съм, диагноза ювенилен артрит. до скоро се лекувах с enbrel шест месеца, ефектът беше видим през тези месеци без странични ефекти, но след прекратяването болките се завърнаха. Сега започвам лечение с златните инжекции. Ще споделя какви са резултатите от тях скоро.    живи и здрави  Heart Eyes

# 1 053
ще се радвам да обменим опит със златните инжекции. Аз ги ползвам вече повече от две години и съм доволна. Бях влязла в ремисия, но за съжаление след силен стрес излязох. Но нямам болки получавам отоци в един два пръста само ако съм болна и/или съм под стрес . Но стреса е за мен много ключов фактор за всичко.

# 1 054
Здравейте,да се запиша и аз, поставиха ми диагноза ревматоиден полиартрит, с изключение на RF 20,77 и AST 204 всички други показатели са ми в норма. Предписаха ми сулфасалазин 2 по 1, от който ми става лошо и ми се гади, а ефект поне засега никакъв, пия го от 2 седмици. Успоредно с него започнах да пия Артроксин /незнам дали сте чували за него/ много прехвален, от почти месец го пия, и от него ефект никакъв. Освен това съм на границата на остеопорозата и чакам след като занеса на ревматоложката допълнителните изследвания, които ми назначи да промени и лечението. Междувременно ви  прочетох и искам да попитам някой чувал ли е за ММС /панацея, според написаното в Интернет/ и какво мисли за него
Имаш някаква стрептококова инфекция. Нея бори първо.Аз се оправих с АБ.А имах много високо АСТ, в пъти над твоето...
какво изследване да пусна, благодаря че се отзова

# 1 055
Здравейте,да се запиша и аз, поставиха ми диагноза ревматоиден полиартрит, с изключение на RF 20,77 и AST 204 всички други показатели са ми в норма. Предписаха ми сулфасалазин 2 по 1, от който ми става лошо и ми се гади, а ефект поне засега никакъв, пия го от 2 седмици. Успоредно с него започнах да пия Артроксин /незнам дали сте чували за него/ много прехвален, от почти месец го пия, и от него ефект никакъв. Освен това съм на границата на остеопорозата и чакам след като занеса на ревматоложката допълнителните изследвания, които ми назначи да промени и лечението. Междувременно ви  прочетох и искам да попитам някой чувал ли е за ММС /панацея, според написаното в Интернет/ и какво мисли за него
Имаш някаква стрептококова инфекция. Нея бори първо.Аз се оправих с АБ.А имах много високо АСТ, в пъти над твоето...
здравейте, след вторичен преглед се оказа че освен РА имам и налична остеопороза, от която според ревматоложката са ми болките; предписа ми Пролия, която се бие на 6 месеца и освен остеопорозата повлиявала и артрита, някой ползвал ли е това лекарство

# 1 056
Bashta mi ima RA i predi polzvashe Enbrel i mu oblekchavashe bolkite dokato ne go sprq. Sega tyrsim ako nqkoi ima da zakupim na razumna cena, vie predlojete. Kazaha ni syshto che i humirata ima syshtiq efekt, zatova se interesuvame i ot dvete.

# 1 057
Здравейте,

Аз съм на 23 г. и от 2 месеца (след физическо натоварване (без травми)) имам подуто дясно коляно и болки. Коляното не е топло, нито червено. Ходих при ортопед и се лекувах с афлимил 1 седмица без ефект, после и две инжекции Дипрофос. От дипрофоса имам голямо облекчение за около 4/5 дни, след това се подува отново.

Изкарах и два курса на физиотерапия. Болката намаля и почти изчезна, но подуването си е там. Пречи ми да слизам по стълбите и да ходя нормално.

От няколко месеца след удар ме наболява и ставата на средния пръст на ръката (остана само белег от раната при удара). След като стана сутрин от леглото, гъбрът ми е скован и ме наболява. Като стана и се раздвижа околко 5 мин, чувството и болката изчезват.

Прочетох доста постове от темата и симптомите ми се препокриват с някои от тези на РА. Според вас възможно ли е да РА? (Другата седмица съм на кръвни изследвания, но ще се побъркам)

# 1 058
  • София
Пусни си и пикочната киселина наред с другите изследвания! Hug

# 1 059
някой може ли да ми каже от къде се купува тауредон

# 1 060
Тъй като чакам да ми пристигнат златните инжекции , доктора ми изписа Ебетрексат 1 месец 4 инжекции, някои имат ли опит с тях.

# 1 061
Здравейте хора, пиша ви това, защото знам, че имате сходни проблеми и може да помогна. Миналото лято здравето ми се поразклати. Подуваха ми се краката и ръцете, задната част на главата понякога, имах обриви, непоносимост към шум, раздразнителост, лека депресия и т.н. Тръгнах по лекари, пратиха ме на всякакви изследвания. Диагнозата беше автоимунно заболяване (‘лупус’ / ‘синдром на Сьогрен’), което ме хвърли в пълен смут, защото аз по принцип съм здрав човек , имам малки деца, а лупуса хич не е шега работа... Аз по принцип вярвам на медицината, но в случая се оказа, че тя е доста назад и се използват ужасни лекарства, които на практика потискат имунитета и съвсем те довършват ( от сорта на кортикостероиди, имуносупресори, определени видове химиотерапия и подобни ужасии). Затова и отказах лекарствата, които ми предлагаха (и в България, и в Англия, където живеех) и на собствен риск се обърнах към холистичната медицина. Никога не съм била ку-ку по темата. С известна доза скептицизъм и доста страх (да не се влоша) изпопрочетох доста книги и сайтове, почти специалист станах, и в крайна сметка стигнах до извода, че храната е едно от най-важните неща. Направих си кръвен тест за Хранителна непоносимост / Food Detective алергичен тест към 59 вида храни (165 лв, във Варна, http://www.nadejda-bg.net) и излезе, че имам непоносимост към краве мляко (никога не съм подозирала дори!). Не си губете времето с вега тестовете, те не стават. Та така... от декември спрях млякото и млечните изделия + малко йога, акупунктура и хранителни добавки (омега 3, витамин Д, пробиотик и антиоксидант всекидневно). Е, симптомите ми изчезнаха напълно. Март месец (със страх) отидох на контролен преглед + пълни кръвни изследвания. Е, тип-топ беше всичко. Няма антитела, антибодита и т.н. Лимфоцитите ми са добре, черен дроб, бъбреци - също, кръвната ми картина е абсолютно ОК. Чак доктора беше учуден как е станало (и въпреки това доста скептичен като му казах за млякото и т.н.). И досега съм ОК, никакви симптоми. Само силния звук на телевизора ме дразни, но не ми кънти в глават и да полудявам, както преди. Та това исках да ви кажа. Направете си извода сами. Не искам никой да поучавам. Опитах се в един друг форум, но ме изкараха едва ли не лъжкиня, която никога не имала заболяване. Тези книги препоръчвам, втората е за Множествена Склероза предимно, но принципите са същите. От лекари са писани и двете, нищо не продават. Аз също. Диетата помага. Успех! http://www.amazon.co.uk/gp/product/1451694970http://www.amazon.co.uk/gp/product/1583335544

# 1 062
  • София /Абсурдистан
Да се отчета и аз - мина около месец време, откакто си направих теста за имунологична несъвместимост с 47 храни и групи храни в Цибалаб, в София. Спазвам диетата максимално /понакога правя "прегрешения", но в идните 3-4 дни не ям това, с което съм прегрешила и всичко е ОК/ и не мога да повярвам на видимите ефекти. Отоците спаднаха, болките изчезнаха, изследванията са ми в норма. Като страничен ефект - отслабване - минус 3 кг. от теглото също, както и по 3-4 см. от обиколките на талия и ханш. Също така, хормоните на щитовидната жлеза ми влязоха в норма след 20г. проблеми. Вече нямам и косопад, дори започна да пониква нова коса. Диетата комбинирам с  акупунктура и хомеопатия и всичко е ОК.
Сега вземам само Диклофенак дуо сутрин и вечер, с тенденция постепенно да спра вечерното хапче, а после и сутрешното, но ми трябва още време. Връщането от кортикостероиди към нестероидни е направо голямо постижение за мен. Повече не бих се тровила с Метотрексат отново, нито с инжекции, нито с кортикостероиди, не искам и да чуя за това, да не говорим за лудите пари, които се хвърлят за скъпи лекарства.
Да кажа също, че не е съвсем лесно обаче да се спазва тази диета, в смисъл, че за мен това са много базови храни и трябва време да се свикне с безглутеновия хляб, трябва да търся мляко и млечни продукти, различни от кравето, да се търсят продукти, в които няма свинско месо, трябва да се правят разни домашни продукти, като например сладолед с овче или козе мляко, в което няма лошо де, ама си е разправия. Но постепенно свиквам, дори си направих свои рецепти. По принуда станах полу-веган Grinning
Също така, разните му там Вега тестове са пълни глупости и не вършат работа. Това е съвсем различен тест, взема се кръв от вената и струва 200лв. Но си заслужава.
И друго - РА не обича минералните води и плажове, но с това мисля, че вече мога да си го позволя и да не се съобразя. Ходих веднъж на минерален плаж, прилично се топнах и още по-прилично се понакиснах  в горещата минерална вода и на другия ден веднага ме заболяха пръстите на ръцете и пръстите на краката, но вече много по-слабо от преди и съвсем поносимо. След седмица болката отшумя. Но този уйкенд мисля пак да отида. Който обаче е в остра фаза, не бива да ходи по плажове.
Ами това е моят опит за сега. Надявам се да съм била полезна. По-нататък пак ще пиша и ще споделям опит.
Успех на всички!

# 1 063
Пиши, моля те, много е интересно и силно стискам палци ефекта да е траен
А знаеш ли дали след време е добре пак да се направи тест , и дали би могла да включиш тези храни, евентуално да изключиш други? Или това е за постоянно?

# 1 064
  • София /Абсурдистан
Пиши, моля те, много е интересно и силно стискам палци ефекта да е траен
А знаеш ли дали след време е добре пак да се направи тест , и дали би могла да включиш тези храни, евентуално да изключиш други? Или това е за постоянно?
Благодаря за подкрепата  bouquet Питах докторката имунолог дали може, тя каза, че да, би могло, но няма смисъл теста да се повтаря преди да са минали поне 6 месеца на ограничаване на вредните храни. Така че аз ще го правя повторно чак следващата година към пролетта, така съм решила.
Имам подозрение обаче, че това ще е завинаги, защото са ми излезли положителни резултати и на някои храни, които никога не съм и опитвала, нито пък знам какво е това - разни екзотични ядки са. Тя ми обясни, че това са храните, които ни разболяват. Също така ми каза, ако се наруши диетата и се изяде нещо забранено, следващите 3-4 дни не трябва да се яде тази храна и организма го компенсира, така че няма страшно. Аз миналата седмица еднократно ометох едни пържени филийки, на които не можах да устоя   Embarassed Ама и Асан е хора пък! Последици нямаше де, беше само за веднъж  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт