На 26 години съм и имам проблем, за който бих искал да получа мнения от вас.
Ситуацията е следната: Преди седмица (петък) отидох до окръжната болница в Пазарджик да даря кръв за роднина. След като ми измериха кръвното ми казаха, че е ниско за кръводаряване 105 на 70(нещо такова). Позачудих се доста щото до сега съм давал веднъж кръв преди 7 години и всичко беше наред. Мед.сестра ми каза, че ако още не съм се събудил, ако съм пътувал(което беше така защото идвах от София и спах във влака), е вероятно от това. И наистина чувствах се доста сънен, като се има предвид че предната вечер бях спал малко В крайна сметка не успях да даря кръв в Пазарджик.
На връщане обаче реших да мина през Националния кръвен център до Централна гара и да се опитам да даря отново кръв, защото се чувствах свеж, бодър съвсем нормално състояние. Обясних им ситуацията, че сутринта съм се опитал да даря кръв но заради ниско кръвно не съм успял. Те ми отговориха, че ако сега се чувствам добре и кръвното е в норми ще ме пуснат.. И така измериха ми кръвното - 120 на 70, дарих кръв след което пак ми го измериха 120 на 70 не беше мръднало.
Изядох си торбата с лакомства, прибрах се да почивам и така до вечерта. След като се събудих вечерта, изпих един пръст червено винце, на другия ден се събудих изпих си и кафето, и вечерта отново с си налях една чаша червено вино но отпих само една-две глътки.
Тогава започна да ме наболява леко главата отзад, но съвсем леко. Вечерта като легнах...незнам какво стана нещо ми се позамрежи погледа и незнам стреснах ли се какво?!, но почнах да треперя целия.Помислих си че ми е паднало кръвното и отидох до един спешен център, в който ми измериха кръвното и казаха че е няма нищо притеснително 125 на 76.ОК!
На другия ден обаче главата ме болеше отзад, ушите ми бяха заглъхнали и минавайки покрай една аптека реших да си го измеря - 160 на 90
Сутринта си измерих кръвното на събуждане 121/68 отидох на работа започнах да усещам че пак нещо почва да ме стяга главата и ушите да заглъхват и изведнъж се усещам как почва да ми става странно и кофти. Отидох веднага в медицинския център при кардиолога, само че беше жена на около....абе на възраст и обясних й ситуацията пак ми измери кръвното 140/90, направи ми кардиограма, каза че леко съм вдигнал пулса и накрая ме заби че съм Хипертоник и че щяла да да ми изпише лекарства за доживот! Изпих половин Безогам за да ми спадне малко
Бих искал да разбера това високо кръвно можели да се получи вследствие на това че съм давал кръв? (до сега никога не съм се чувствал така и не съм имал такива кризи) Възможно ли е някаква декомпресия да е настъпила и нещо да се объркало в кръвното ми?Кръвта ми има нужда от още време да се възстанови качествено ли? Просто споделете мнение и ще съм ви много благодарен.
Поздрави
П.С: Малейй доста с дълго е излязло но съм меко казано притеснен.