Отговори
# 90
  • на Земята
  • Мнения: 310
Може ли мнение за тази торта,по-специално,крема ме интересува.Не съм попадала тук във форума на подобен крем,изключвам темата за торти.Там е висш пилотаж,интересуваме нещо лесничко с бишкоти...

Лесна бишкотена торта

Продукти:
2 опаковки бишкоти (40-50 броя)
500 мл. течна сметана
500 мл. прясно мляко
2 пакетчета пудинг ванилия на д-р Йоткер
какао на прах
чаша ароматно кафе

Начин на приготвяне: Кипвате млякото и сметаната с 6-8 с. л. захар и прибавяте предварително разтворения пудинг. Бъркате, докато се сгъсти. Разделяте сместа на две и в едната част разтваряте какаото (може да разтопите на водна баня 100 гр. шоколад и да го прибавите вместо какао) . Намазвате формата/тавата с малко от сместа (по желание кафява или бяла) . Нареждате един ред бишкоти и върху тях намазвате от другата смес. Бишкотите от следващия ред потопете една по-една в кафето. При потапяне вадете бързо от течността. И отново смес, докато тя свърши и завършите с нея. Най-отгоре поръсете с какао на прах.
Нямам опит с торти,само бисквитена съм правила.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 11:36 от kikitooo

# 91
  • София
  • Мнения: 10 825
Защо държите кондензираното мляко в хладилник? newsm78 Все пак това е консерва. Не виждам смисъл преди отварянето да се слага в хладилник.

# 92
  • Мнения: 1 545
Момичета, имам нужда от помощ.
Останаха ми два белтъка от вчера,но бяха с малко жълтък в тях. Реших да направя целувки като спазих съотношението 1 към 2, но не ми става добра пухкава смес. Имате ли идея как мога да ги направя на хубав сняг. Сложих пудра захар, а не обикновена захар и пак не става. Ако някой има идеи ще съм благодарна...

# 93
  • София
  • Мнения: 8 160
Търся рецепта за сарми със стафиди. Бях намерила някаква рецепта, беше нещо като индийска, доста пикантна. Някой може ли да се включи?
Да питам пак...

# 94
  • под тепетата
  • Мнения: 11 120
 bimbaaa ,  по принцип ги разбивам с щипка сол или няколко капки лимонов сок. Пробвай, но според мен жълтъка в тях е проблема и не знам дали нещо може да помогне. Освен да префасонираш идеята от целувки на нещо друго.

# 95
  • Мнения: 1 545
Пробвах и лимона, и солта. Сега мисля да спретна едни забравени сладки от коледната тема да видя дали ще стане? Други идеи? Или да го пека на някакъв блат?

# 96
  • Мнения: 484
Момичета,спешно ми трябва рецепта за тесто за пица,нямам време да търся назад  Praynig

# 97
  • Мнения: 132
Бързо и лесно тесто за пица.

http://e-kulinari.com/index.php?p=recipe&id=3349&area=1

Опитвала съм и други рецепти, но за нас  това си е  най-хубавото .

# 98
  • Мнения: 4 864
Момичета,спешно ми трябва рецепта за тесто за пица,нямам време да търся назад  Praynig

Бързо и лесно тесто...няма грешка!

http://lakomdol.blogspot.com/2013/01/blog-post_18.html

# 99
  • Мнения: 484
Мерси,мацки!  bouquet

# 100
  • Мнения: 4 864
Гирос вид дюнер ли е?

# 101
  • Мнения: 9 201
Гирос вид дюнер ли е?

Гирос май е някакво такова. (Аз хич не обичам дюнери, не знам защо.)

# 102
  • Мнения: 31
Мхм, гръцки, ама лично на мен ми идва по-мазен.

# 103
  • Мнения: 4 864
Гирос вид дюнер ли е?

Гирос май е някакво такова. (Аз хич не обичам дюнери, не знам защо.)



Аз го видях в гуглето и затова питах

# 104
  • Sofia
  • Мнения: 22 550
Останаха ми два белтъка от вчера,но бяха с малко жълтък в тях. ...
За да се разбият на сняг белтъците, това, да няма никакъв жълтък при тях е първо и най-важно условие... та не, смятам че нещо може да помогне. Най-добре да влязат в употреба в друга рецепта.

Тесто за пица - ние хресваме това (достатъчно за тавата на фурната):

За  тестото:
350 г брашно
30 г мая (2 ¼ ч.л. суха)
250мл топла вода
40 мл олио
щ. сол

Общи условия

Активация на акаунт