Отговори
# 630
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Аз продукти нямам никакви в момента,сега избирам...Рулото много ми хареса,а и не е трудно,но ми дайте и други идеи !
Благодаря !

# 631
  • Мнения: 2 814
Сулка, прясна, как е най добре да се приготви, пане?

# 632
  • Мнения: 1 884
vela, благодаря ти, очаквам рецептата за панирано мляко.
Заповядай:
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-177/Панирано+кисело+мляко/
правила съм го и е много вкусно. Като чесъна задължително трябва да е сух понеже пресния пуска вода и може да сложиш сух копър.
Ето още едно предложение с което обрах овациите на едни гости/ и с топли френски питки/
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-946/Стопено+сирене/
Аз го сервирах без чушката ,само като разядка. На пресно хлебче е трепач. Трябва да престои в хладилник за да стегне маслото.На другия ден беше по-вкусно.

# 633
  • Земя създадена от Бог Mallorca
  • Мнения: 69
Бихте ли ми помогнали с рецепта за сполучливи еклери,че преди малко изхвърлих една доза Embarassed Тестото след изпичане си остана клисаво,като ги разчупих.

# 634
  • Мнения: 1 884
Бихте ли ми помогнали с рецепта за сполучливи еклери,че преди малко изхвърлих една доза Embarassed Тестото след изпичане си остана клисаво,като ги разчупих.
На колко градуса ги пече? И яйцата се слагат едно по едно. Дай да видим рецептата.

# 635
  • Земя създадена от Бог Mallorca
  • Мнения: 69

 [/quote]На колко градуса ги пече? И яйцата се слагат едно по едно. Дай да видим рецептата.
[/quote]
 Пекох ги на 180·C на второ ниво във фурната,яйцата ги добавях едно по едно.Рецептата не се сещам на кого е,за това се извинявам ако някой си я познае.
необходими продукти:
500г вода, 250г брашно, 125г масло, 7 яйца
от горните продукти се приготвя варено (парено) тесто
водата се кипва и в нея се слага маслото когато се разтопи се сипва пресятото брашно(на един път) и се бърка с дървена лъжица на
слаб огън,докато тестото се изглади и започне да се отделя от съда. след това се сваля от огъня. (ако се работи с хладка смес, тестото ще получи гранули, а с кипяща то се размесва добре и се получава гладка смес, която се бърка непрекъснато с дървена лъжица.)
изсипва се тестото в друг съд (за да изстине по-бързо).
след като поизстине се слагат едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане с дървена лъжица
тестото трябва да стане гладко. (отделих половин яйце, което разбих и с него намазвах еклерите преди печене).в плитката тава от фурната се слага хартия за печене, отгоре на разстояние едно от друго с лъжица се правят купчинки от сместа и с четка се намазва с разбито яйце пече се в умерена фурна, която не бива да се отваря до окончателното опичане. пекох на долен реотан + вентилатор, 3-то ниво отдолу нагоре, на 170-180˚С, около 40 минути. преди да извадя готовите еклери, оставих да поизстинат във фурната на открехната врата и намалени градуси.

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 19:29 от carmelina

# 636
  • Мнения: 1 884
Според мен ти е била висока температурата. Аз пека на 150 гр.  и не мажа с жълтък/ яйце.
Те въобще ли не се надуха? Ако са били опечени отвън а отвътре глетави, значи температурата е била висока.

# 637
  • София
  • Мнения: 12 214
Бихте ли ми помогнали с рецепта за сполучливи еклери,че преди малко изхвърлих една доза Embarassed Тестото след изпичане си остана клисаво,като ги разчупих.
Еклери /изпитана рецепта многократно/
400 г вода
250 г брашно
1 п масло /125 г/
4 яйца
Крем: ванилия
Водата завира с пакетчето масло и се прибавя малко по-малко от брашното. Сваля се от огъня и се прибавят яйцата. Работи се с миксер. От тази смес/тесто варено, се правят топчета. Ръцете се мажат постоянно с масло. Нареждат се в намазана тавичка. Нека да има разстояние м/у тях защото се подуват.
Пече се в затоплена фурна за около 20 мин. Не се отваря фурната още 10 мин.
Студени се пълнят с крем "ванилия"
пп Аз не ги разрязвам, а ги пълня с една голяма медицинска спринцовка.  Пудра захар или шоколадова заливка.
пп умерена фурна 170 -160 град.

# 638
  • Земя създадена от Бог Mallorca
  • Мнения: 69
Според мен ти е била висока температурата. Аз пека на 150 гр.  и не мажа с жълтък/ яйце.
Те въобще ли не се надуха? Ако са били опечени отвън а отвътре глетави, значи температурата е била висока.
Съвсем малко промениха размера си.Би ли ми споделила твоята рецепта?Да опитам ли отново със същата рецепта,но на по-ниски градуси или да не рискувам?Ще изчакам за още мнения и изпитани рецепти.

# 639
  • Земя създадена от Бог Mallorca
  • Мнения: 69

link=topic=698517.msg24250477#msg24250477 date=1359999643]
Бихте ли ми помогнали с рецепта за сполучливи еклери,че преди малко изхвърлих една доза Embarassed Тестото след изпичане си остана клисаво,като ги разчупих.
Еклери /изпитана рецепта многократно/
400 г вода
250 г брашно
1 п масло /125 г/
4 яйца
Крем: ванилия
.....................
[/quote]
Благодаря ти,ако имам въпроси ще те питам на лични.

# 640
  • София
  • Мнения: 12 214

Благодаря ти,ако имам въпроси ще те питам на лични.
Винаги можеш да питаш.  Hug

# 641
  • Мнения: 1 884

link=topic=698517.msg24250477#msg24250477 date=1359999643]
Бихте ли ми помогнали с рецепта за сполучливи еклери,че преди малко изхвърлих една доза Embarassed Тестото след изпичане си остана клисаво,като ги разчупих.
Еклери /изпитана рецепта многократно/
400 г вода
250 г брашно
1 п масло /125 г/
4 яйца
Крем: ванилия
.....................
Благодаря ти,ако имам въпроси ще те питам на лични.
[/quote]

Моята е подобна. С какъв размер ги правиш? Аз ги правя с чаена лъжичка, стават по-малки.Хапват се на две хапки. Яйцата трябва да са на стайна температура.
Интересно защо не са ти се надули?  Thinking Ако има нещо питай на лични.

Между другото с това тесто можеш да направиш толумбички.  Wink

# 642
  • Мнения: 14 651
Ето ги моите, винаги се получават добре

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 10:28 от Янечек

# 643
  • Мнения: 22 867

carmelina, пробвай  Еклерите на Иви, давам линк към темата, вътре има към рецептата, много е сполучлива. Peace

# 644
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Според мен ти е била висока температурата. Аз пека на 150 гр.  и не мажа с жълтък/ яйце.
Те въобще ли не се надуха? Ако са били опечени отвън а отвътре глетави, значи температурата е била висока.
Съвсем малко промениха размера си.Би ли ми споделила твоята рецепта?Да опитам ли отново със същата рецепта,но на по-ниски градуси или да не рискувам?Ще изчакам за още мнения и изпитани рецепти.
Да не би да си отваряла фурната в началото. Чела съм , че не трябва изобщо да се отваря докато не се изпекат

Общи условия

Активация на акаунт