СЕДМИ клас - първи срок - 7 тема

• 32 303
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ами БЕЛ е по-лесен за усвояване от мат.Там с училищни знания  в обикновено СОУ може да докараш приличен резултат,докато по мат. е абсурд.За мен е в пъти по-трудна математиката,може би изхождам от от моя седмокласник,не знам. Peace
И на мен ми е интересно как си го обяснявате? Thinking
Да, математиката е по-трудна от БЕЛ. И по- обективна в оценяването (откъм преразказа, който носи 35т.) През всичките години, в които съм подготвяла деца, единствено голямата ми дъщеря изкара по-висока оценка на МАТ, отколкото на БЕЛ.
Ако преразкаването се учи, което е факт, то една задача по математика може да е много коварна..

# 646
raja_nikol, Браво на детето! И бързо да преодолее тази болест!

# 647
  • София
Ами БЕЛ е по-лесен за усвояване от мат.Там с училищни знания  в обикновено СОУ може да докараш приличен резултат,докато по мат. е абсурд.За мен е в пъти по-трудна математиката,може би изхождам от от моя седмокласник,не знам. Peace
Да, математиката е по-трудна от БЕЛ. И по- обективна в оценяването (откъм преразказа, който носи 35т.) През всичките години, в които съм подготвяла деца, единствено голямата ми дъщеря изкара по-висока оценка на МАТ, отколкото на БЕЛ.
Ако преразкаването се учи, което е факт, то една задача по математика може да е много коварна..

А , и ние сме в отбора на твоето голямо момиче  с по-високата оценка по мат. Hug Покрай мен пък обратното, всички познати деца са с по-високи оценки по математика.

Мили мами, успешно завършване на срока на децата ви!А от сряда - с нови сили на бойното поле, вече и с по-голяма мобилизация  с оглед на приближаващите изпити!

Да ви споделя как едва не паднах от изумление днес. Четох дискусията тук и затова при отдалата ми се възможност попитах дете на позната докъде са -  вчера   са взели  правоъгълен триъгълник с 30 градуса... И всичко, касаещо правоъгълния като теория - медиана към хипотенузата,  4 признак.Shocked Това не е нормално. На питането ми защо е това препускане, детето ми каза, че учителката им казала многократно , че държи да свършат по- рано с материала, за да имали време за солидни  упражнения преди изпита. Какви упражнения на нещо, което няма как дори като основа да е усвоено с такъв безумен  бяг? Thinking

# 648
Браво на всички трудолюбиви деца  Hug Ние сме с петици по БЕЛ и математика, но силно се надявам втория срок повече да се стегнем.
 Бързо оздравяване на болните, сред които от четвъртък съм и аз.  

# 649
Пропуснах да напиша, че в неделя бяхме на пробен изпит по БЕЛ в Бултест. Ако има желаещи утре ще кача теста в пощата.

# 650
  • София
Препускането по материала е една голяма КАША, особено по МАТ..
Трябва затвърждаване на материала.. И без това е толкова обемен..
Искате ли една задачка? Тя ще покаже нивото на затвърждаване знанията за равнобедрен триъгълник..

Даден е триъгълник АВС, за който АВ=8 см и СМ е медиана. Построена е ъглополовящата  AL ( L принадлежи на  ВС)  и AL е перпендикулярна на МС. Да се намери  АС.

# 651
Ами БЕЛ е по-лесен за усвояване от мат.Там с училищни знания  в обикновено СОУ може да докараш приличен резултат,докато по мат. е абсурд.За мен е в пъти по-трудна математиката,може би изхождам от от моя седмокласник,не знам. Peace

А , и ние сме в отбора на твоето голямо момиче  с по-високата оценка по мат. Hug Покрай мен пък обратното, всички познати деца са с по-високи оценки по математика.

Мили мами, успешно завършване на срока на децата ви!А от сряда - с нови сили на бойното поле, вече и с по-голяма мобилизация  с оглед на приближаващите изпити!

Да ви споделя как едва не паднах от изумление днес. Четох дискусията тук и затова при отдалата ми се възможност попитах дете на позната докъде са -  вчера   са взели  правоъгълен триъгълник с 30 градуса... И всичко, касаещо правоъгълния като теория - медиана към хипотенузата,  4 признак.Shocked Това не е нормално. На питането ми защо е това препускане, детето ми каза, че учителката им казала многократно , че държи да свършат по- рано с материала, за да имали време за солидни  упражнения преди изпита. Какви упражнения на нещо, което няма как дори като основа да е усвоено с такъв безумен  бяг? Thinking

И нашият случай е такъв (по-висока оценка по МАТ), но при все това си мисля, че по БЕЛ е по-лесно. Като сравнявам усилията, хвърлени по МАТ и почти никакви по БЕЛ (пак отлична оценка, макар и доста по-ниска от МАТ), ... Все пак това е роден език, плюс краен обем теория и факти - не е кой знае какво. А математиката ... - тя Ганис го е казала.
Много лошо е измислено изпитите да са насред учебната година. Навремето бяха в началото на юли и имахме 2-3 седмици за преговаряне на спокойствие. А сега - двата най-важни изпита, оформяне на оценки, матури, евент. допълнителни изпити за НПМГ, НГДЕК и др., материалът или невзет, или сгъчкан ...  ooooh! Преди това - олимпиади, състезания, пробни изпити, натоварени ваканции, курсове/школи/уроци ... ужасно напрежение.
Пожелавам успех на децата ви. Пробните изпити винаги са по-трудни - щом отсега тръгват от петица нагоре, на истинския изпит ще се представят на ниво Simple Smile А и вие хвърляте доста усилия, така че успехът няма да ви подмине Simple Smile 

# 652
  • Вече на светло в София
......така че успехът няма да ви подмине Simple Smile 
Чул те господ, Химикал Praynig
Вчера, като прочетох мненията ви за трудността на изпитите по бел и мат, захапах моя седмокласник Mr. Green Казах му, че според много хора изпита по бел е по-лесен и явно "повредата е в нашия телевизор", че му е толкова трудно, а той милия гледа и премигва: ами като ми е трудно какво да направя Rolling Eyes Та, исках да кажа, че явно ние сме в другия полюс - по лесно ни е по мат. Причината за това за себе си намирам в недостатъчните упражнения по на материала по български и в точните правила за оценяване по мат.
Успешен втори срок на всички

# 653
  • my own world....
MAD, разгледай му грешките и трудностите по БЕЛ, сигурно са еднотипни и може да натиснете само върху тях, после и сподели къде е тясното място - може пък да измислям я някоя таблица, за по-лесно научаване на правила или пък нещо друго  Wink
Аз какво да кажа по мат - като навсякъде ни е мъка, мъка  ooooh!
Моята също е с темпераура 38,5+; лека хрема, леко зачервено гърло ...гадно вирусче...
Да видим и на Регалия пробните - те като че ли са по-близки до реалния изпит, особено математиката. 
За олимпиадите и почивните дни.... няма какво да добавя, освен да стискам палци на олимпийците - ние сме на 2ри кръг история и се нуждаем от стискане на палци също Simple Smile По БЕЛ ще я пратя само заради теста, защото не вярвам да спретне заслужаващо си съчинение-разсъждение..просто не му обръщат внимание в момента.

# 654
Пропуснах да напиша, че в неделя бяхме на пробен изпит по БЕЛ в Бултест. Ако има желаещи утре ще кача теста в пощата.
и ние също бяхме там Simple Smile проверих му вече отговорите на теста, ми плачевен е резултата Sad
не знам какво ще правим с този бел, направо се отчайвам Tired ooooh!

# 655
"повредата е в нашия телевизор", че му е толкова трудно, а той милия гледа и премигва: ами като ми е трудно какво да направя Rolling Eyes Та, исках да кажа, че явно ние сме в другия полюс - по лесно ни е по мат. Причината за това за себе си намирам в недостатъчните упражнения по на материала по български и в точните правила за оценяване по мат.
Успешен втори срок на всички
и в нашият телевизор има същата повреда Confused, граматиката по бел е мисия невъзможна за сега, дано да се преобърне нещо , че да стане чудо Laughing

# 656
- По БЕЛ ще я пратя само заради теста, защото не вярвам да спретне заслужаващо си съчинение-разсъждение..просто не му обръщат внимание в момента.

По бел 2-ри кръг ли е на олимпиадата, че нещо пропускам EmbarassedИ какви ми ги говори моя синковец, че е на 21.02 . през учебно време Rolling EyesИма ли такова нещо или той пак е недоразбрал Wink

# 657
- По БЕЛ ще я пратя само заради теста, защото не вярвам да спретне заслужаващо си съчинение-разсъждение..просто не му обръщат внимание в момента.

По бел 2-ри кръг ли е на олимпиадата, че нещо пропускам EmbarassedИ какви ми ги говори моя синковец, че е на 21.02 . през учебно време Rolling EyesИма ли такова нещо или той пак е недоразбрал Wink

Нашата по БЕЛ, втори кръг, е на 29 март   Peace

# 658
  • София
МАД, снощи питах моята щерка кой изпит според нея е по-лесен. И тя твърдо отговори  - математика. И обосновката, поне по отношение на 2 модул,  беше съвсем смислена според мен.Не става дума за това  на  кой колко му върви и кой предмет повече харесва, а просто, че колкото и коварна задача да се падне ( а те чак толкова сложни  не се падат), знаейки материала,  имаш шанс  да подходиш към задачата (често по няколко начина) и да стигнеш до решението й поне по някой от тях. Шанс  винаги има, тъй като рядко едно принципно подготвено дете ще се окаже в съвсем задънена улица, при което  да не знае поне откъде да я започне битката със задачата.А дали ще я докара докрай е друга тема. Докато  вторият модул по БЕЛ е относително нещо. Може да се падне текст за преразказ , пълен с детайли, пропуск на някой от които не е показател за незнание или липса на умения и изказ. Или текст, пълен с архаична лексика, част от която и да мъдриш като значение, няма как да измъдриш, ако по начало не я знаеш.И естествено не на последно място и малко или много  по-субективното оценяване в сравнение с това по математика.

Така че недей да нападаш детето. Явно някои деца просто  имат  настройката, че по математика им е по-лесно. Peace

# 659
  • Вече на светло в София
debora R, има желаещи за теста  Praynig

Shoni, и аз се надявам на чудо. Сега съм го натиснала с тестове. Да закрепим първи модул някак си.

Общи условия

Активация на акаунт