Серенити Бей-Царево 2013г!

• 53 690
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Да, цитирайки въпросните изисквания за категоризация просто показах че храната е извън тях.
Тя е въпрос на престиж за хотела някак си- аз поне така го разбирам.
Конкретно за тази година още не мога да изкажа мнение, но миналата винаги сме намирали нещо по вкуса ни. Особено големия син, който се изхрани основно и само с пица и пил.хапки-вторите от бара на басейна, което за него беше върха на кефа. Но пък чак толкова бедно не беше, както описвате сега. Може би пък ние не сме претенциозни, тъй като до скоро не ходехме на AI хотели и не сме сравнявали..

# 676
Аз също не съм от претенциозните и да,също смятам,че е въпрос на престиж за хотела храната.И ние винаги намирахме какво да ядем,но идеята не е да намериш все нещо да ядеш,а да се чудиш при предоставеното разнообразие какво да ядеш LaughingЗа тези пари би трябвало да се постараят повече и да подбират по-качествени сирена и салами мисля.Червеното вино например последната вечер си беше вкиснато,ама карай си викаме,какво толкова.Бирата е разредена...айде нищо,то навсякъде така било LaughingТези пастички за десерт...
Обслужването им куца много.Би трябвало да поздравяват поне,а освен аниматорите,никой друг не го прави.

# 677
Фризьорският салон (малко силно казано-по-скоро стаичка с фризьорка и маникюристка  Mr. Green) се намираха на етажа на ресторанта. Просто асансьора, който ползвахме беше близо до въпросната стая, затова я забелязах.
Видях няколко коментара за нелюбезните служители.... нас ни поздравяваха и се усмихваха всички - от рецепция, пикола, чистачки, в ресторанта....отвръщахме винаги със същото разбира се  Peace
За десертите-няколко пъти видях, че се споменават пастичките като единствени десерти. Извинете, но това не е вярно. Освен въпросните пасти (за вкуса нямам представа-никога не ги опитах, защото не си падам по сладкото), винаги имаше и няколко тави с приготвени десерти - не мога да ги опиша подробно, защото както споменах не обичам по принцип, и затова не съм им отделяла подробно внимание. Единственият десерт, който опитах е сладкишът с цеденото мляко, бишкоти и ананас и както казах беше много вкусен. Плодовете също се числят към десертите, доколкото знам  newsm78

# 678
ciarabella,вече започвам да си мисля,че сме били в различни хотели Laughing
Ако няколко тави с десерти казваш на един крем в тавичка и една със сладки...ок.Щом смяташ,че 2-3 вида плодове е достатъчно да има,ще ти кажа какви плодове имаше в Турция,където бях седмица по-рано.Та в турски хотел,със същата цена,плодовете бяха:диня,пъпеш,праскови,кайсии,череши,грозде,ябълки,портокали,банани,ананас,сливи,ягоди.Това в огромни количества,при всички хранения.Десерти не съм броила колко,но доста бяха плюс 3-4 големи торти,сладоледени рула и т.н.
Относно персонала...може би пак сравнявам,но наистина разликата е фрапираща за съжаление.
Казвам,че според мен хотелът има за оправяне доста неща и подчертавам,че си е лично мое мнение,което и аз като всички имам право да изкажа в темата.
Плажът пред хотела много ми хареса,един от най-хубавите,на които съм била.Остава на тези великолепни плажове българите да се научим и да правим туризъм и всичко ше е шест Peace

# 679
"Достатъчно" и "недостатъчно" са силно субективни понятия...и както казвате - вие сравнявате с почивката си в Турция..не случайно преди няколко страници казах, че според мен е доста по-логично и конструктивно сравненията да са с хотели с подобни параметри - цена, местоположение, битови удобства, ако щете храна по българското черноморие  Peace
Аз в Турция не съм била, така че удобствата в Серенити ми бяха достатъчни (включително и храната (но аз съм от типа, който ако ще и 700 тави с храна да има, ще избера на случаен принцип едно и до там-съзнавам че хората са различни, и не всички са като мен в това отношение,затова и всеки има право на мнение и гледна точка). Единственото, което казах е, че "пастичките" не бяха единственият предлаган десерт ("достатъчно" или "недостатъчно" е останалото, което е имало всеки сам ще реши спрямо вкуса и изискванията си към храната)-просто за четящите е важно да има максимално обективна информация...си мисля-затова допълних.
А колко и какво се предлага в Турция...дай боже всекиму да разбере лично  Peace

# 680
  • В.Търново
Това с десерта с бишкотите и цеденото мляко може да е било по изключение,веднъж,два пъти.Прословутите торти и други такива сладки десерти също бяха с някакви сметанови пълнежи,щом малкия опитваше веднъж и ги оставяше,при положение,че обича много торти.Нямат нищо общо например с кремовете на торти Неделя.Някои пасти,които опитах бяха приготвени с купешките блатове за торта,намазани с маслено сметанов крем или само сметана,и някаква глазура отгоре.Ако знаете на Албена какви торти сме опитвали..... Crazy,какви пайове.... Crazy Майсторски направени.  Grinning Саламите наистина не бяха от най-доброто качество,както писах си оставяха боята върху филията хляб,кюфтетата соеви,дините и пъпешите на толкова тънки резенчета бяха нарязани,че чак да погледнеш през тях,такова пестене..... ooooh!
Да видим дали ще продължим с тези почивки ол инклузив,защото някои хотели просто злоупотребяват и пестят от храната,а това не е здравословно за почиващите.

# 681
Роси,описала си ги нещата много точно PeaceВсе пак трябва да сме обективни и наистина хората,четейки да придобият реална представа какво се предлага.
Аз лично се отказвам от почивка ол инклузив в България.Това ми беше втори опит и ми е достатъчно.Смятам,че парите които плащаме не отговарят на това,което ни се предоставя.

# 682
Да, по-добре да не е ол инклузив. Сменяш местата на кръчмите, имаш избор, по -малка вероятност да те метнат. И най-вече можеш да обикаляш насам-натам, а не си прикован към хотела

# 683
Аз пък торта в Албена не съм вкусила, никога не съм се уредила  #2gunfire Ето още една причина да ги мразя  Mr. Green

# 684
  • София
Аз пък точно това искам да си спестя - влаченето по кръчмите на изморени деца и чакането на поръчката по 40мин...не, мерси!  Crossing Arms Аз така не виждам никаква почивка, поради тази причина ол инклузивите са ми много удобни, като изключим храната като асортимент, качество, от всичко друго съм доволна - начин на изкарване на почивката, разполагане със свободно време за релакс или нещо по приятно от това да обикалям кръчмите със съмнителна хигиена и качество на храните и да мисля всеки път какво да се поръчва, удобството на плажа първа линия, анимацията за децата(спестяват се излишни разходи всяка вечер по разни там надуваеми батути, въртележки и тем подобни глупости, които са с дубъл цени на билети/жетони от София)...а пък тези, които обичат да си правят разходки (никои не ги е вързал в комплекса - поне аз не се чувствам така), винаги ще намерят време за такива... Wink

Аз се присъединявам с две ръце  Peace към написаното от  mamamishi и  rosinauzunova за хотела - нищо не е преувеличено или омаловажено, точно така е! Явно имаме еднакъв вкус за нещата... bowuu

# 685
mamamishi е казала за хотела в турция, че е на същата цена като Серенити. Тоест защо да не сравняваме  newsm78. Не виждам причина да си казваме, че тука така се прави бизнес и сравняваме само хотелите тука. На практика на софианци ни е все тая дали ще идем до бургас, до гърция или до турция. Излиза еднакво като пари, че и пътя е еднакъв. Даже до анталия се стига по-бързо, отколкото до нашето черноморие. Та... хубаво е да се знае какви са плюсовете и минусите в сравним ценови диапазон. И е хубаво и хотелиерите да го знаят... Ако за 1600 лева ще имам избор от 15 вида плодове, а тук за тея пари ще се боря за последното парче диня с още 15 човека - ми ха, няма нужда.
Аз лично последните години не съм почивала тук. Сега с 2 дни четене резервирах и съм направо в потрес в последните няколко стараници. Очевидно българския хотелиер не знае превода на Ол инклузив думичките, щом смята, че плащайки за ол трябва да плащам 8 лева на час за интернет и мохитото и него да си го плащам ако не ми се пие вкиснало вино. Ми... Смисъла на ол инклузива е да си вземеш толкова пари в джоба за морето, че ако ти се присере по пътя да си платиш тоалетната. Всичко останало трябва да е безплатно и ВКЛЮЧЕНО в цената. Това разбира се е прието тука като норма, че и вече сравняваме само сравними неща. Демек кофти котел с друг кофти хотел. Ми ако за същите пари може да се почива в хотел на ол то какъв е смисъла да сравняваме само лоши хотели. Аз досега десетки пъти съм била на ол. Ми не ми е хрумнало, че някъде могат да ми искат пари за мохито, както и не ми е хрумнало, че интернета може да се плаща или че ще пия вкиснало вино или ще ям корнфлейкс с гъгрици (ма те били малко и не притеснили потребителката). Ей, хора... 1456 лева струва най-евтината пиклива стая за двама. Хайде да не си въобразяваме, че тези пари са малко и че за тея пари могат да ни правят на луди калинки и да ядем гъгрици. Ето ви линк към томас кук. За тези пари ол инклузив холетите не са малко. че и самолетен билет до хотела предлагат. Ние за тези пари очакваме гъгрици и получаваме това.
http://www.thomascook.com/search/?searchId=1372848805482&tra … ze=&pageNum=1

Аз заминавам в неделя към Серените. Ще си нося флашка за лаптопа, и съм си взела гореми пакети за ай пада и телефона. Няма да им дам 8 лева на час, та ако ще да скачат на един крак. Просто обаче ако дори и в сезона (06.07 започват най-високите им цени) не подобрят нещата в храненето това ще ми е първата и последната почивка на Бг черноморие от много време насам и за много време натам. Ебаси...

# 686

Ето, изрових им описанието, дето сами са си го дали на храната...

All inclusive описание 2013г.

Закуска в Бюфет Ресторант: 7:30ч. – 10:00ч.
Разнообразие от продукти, български напитки и закуски приготвени на място.

Късна закуска в Лоби Бар: 10:00ч. – 11:00ч.
Континентална закуска с топли напитки и сокове.

Обяд:
Снек Бар: 11:30ч. – 15:00ч.
Богат избор на салати, пици, паста, скара и десерти.
Бюфет Ресторант: 12:00 – 14:00ч.
Разнообразие от салати, предястия, супи, готвени ястия и десерти.

Лека закуска:
Снек Бар: 15:00ч. – 17:00ч.
Разнообразие от сандвичи, пресни зеленчуци и плодове, сладолед и сухи сладки.

Вечеря:
Бюфет ресторант: 18:00ч. – 21:00ч.
Богат избор от салати, предястия, супи, основни ястия, BBQ, селекция от кремове, сладоледи, сладкиши, плодове и сирена. С тематични вечери два пъти в седмицата.
А la carte: 19:00 – 22:00 ч.
Разнообразие от български ястия с избор по меню и сервиз.
С предварително записване на рецепция.

Бар:
Разнообразие от безалкохолни напитки , български алкохол и бира във всички барове на хотела до 22:00ч.

Ето, написали са ми, че ще има богат избор от скара, барбекю за вечеря  Mr. Green. Ако ще ям соеви кюфтета и то не всяка вечер и разнообразието ще ми е домати или краставица да си взема за гарнитура... Ще имат да вземат. богат значи богат... Избор значи избор. И избор не може да се приеме - да ям ли или да не ям...
Аз дори до преди седмица считах за нормално сервитьор да ти носи питиетата в ол инклузих хотелите, а сега разбирам, че нормално е да не умреш от град и да ти сменят кърпите 2 пъти за седмица. Стига, хора... Не е сериозно това.

# 687
Турция казвате, отдавна и се каним, но под 2000 лв нищо не мога да намеря /не искам да ходя май или октомври  Naughty/, на нас и пътя ни е доста, та са закръгля сумата на 3000 лв и 20 часов път с кола....

Ех, размечтах се за пайовете от първата ни година там, такива не съм яла и в луксозна сладкарница, но явно нивото стремглаво пада, миналата година ги нямаше ...кофти  Confused

# 688
Богиня, казваш че последните години не си почивала тук. Емиии - приготви се за разочарование от сега и нИ сЪ ИдосвъЙ..Не съм чула човек, който е почивал извън Бг  и да каже: доволен съм.

# 689
Богиня  smile3501
Дано като се влезе във висок сезон да пооправят нещата и да си изкарате една чудесна почивка PeaceАз лично тръгнах позитивно настроена и с много добри очаквания,но за съжаление се сблъсках с родната ни действителност.Все пак се надявам и вярвам,че нещата ще започнат и у нас да се оправят,ха дано Praynig

Общи условия

Активация на акаунт