Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 179

• 26 175
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Или ние не успяваме да вникнем в основни стереотипи на мислене, характерно за комшиите.

Марта, ти сама го каза - Фатмагюл каза на Фахретин за това, че са се обикнали насред невъзможното. Уж щяха да споделят всичко един с друг, да си казват всичко, а такова важно нещо тя не е казала на Керим. С баща му споделя, с него - не. Никога не каза ясно и категорично защо Мустафа вече не е човек за нея. Не му обясни. Ние знаем какво изпитва тя, ама и Керим знае колко мнного тя обичаше Мустафа. След като през цялото време продължава да го защитава, при неговото чувство за вина (оправдано - той не я защити в онази нощ!), естествено е да си мисли, че е недостойният, че Фатмагюл продължава да оправдава и обича Налчалъ... Така поне изглежда  в нашите очи. За комшиите може фокусът да е друг... знам ли?...

# 661
Марта,това за традициите съм го разбрала,само че
от толкова гледане на филма,нали се хващам за всяка дума,
та Фатмагюл все повтаряше,че Мустафа не е способен да убие...

Е, ами ... то тя го повтаряше - но пък сега Керим добре и на място  и го припомни !!!

Тук вече нямаше какво да му отговори друго, освен, че той е единствен в сърцето и !!!

# 662
И пак ще ме погнете, ама... защо в сценария изрично е заложено това:

1-и еп.

5-и еп.

?

Питам, понеже всички сме съгласни, че има много, много символика във всяка сцена от филма...

# 663
Или ние не успяваме да вникнем в основни стереотипи на мислене, характерно за комшиите.

Марта, ти сама го каза - Фатмагюл каза на Фахретин за това, че са се обикнали насред невъзможното. Уж щяха да споделят всичко един с друг, да си казват всичко, а такова важно нещо тя не е казала на Керим. С баща му споделя, с него - не. Никога не каза ясно и категорично защо Мустафа вече не е човек за нея. Не му обясни. Ние знаем какво изпитва тя, ама и Керим знае колко мнного тя обичаше Мустафа. След като през цялото време продължава да го защитава, при неговото чувство за вина (оправдано - той не я защити в онази нощ!), естествено е да си мисли, че е недостойният, че Фатмагюл продължава да оправдава и обича Налчалъ... Така поне изглежда  в нашите очи. За комшиите може фокусът да е друг... знам ли?...

Не зная как по-добре да обясня.

Не говори много Фатмагюл - съгласна съм.

Повече показва с действия това което чувства - това си е до характер.

Ще споделя нещо дано пък с примера стане по ясно.

Колежка имаше проблем - налага се няколко дни да не е на работа.

Всички започват да и съчувстват на думи, да я утешават, да питат как да и помогнат, с какво да и бъдат полезни.

Не съм изпадала в многословие пред нея / за което ме обвиниха, че не съм и съчувствала / - просто и взех, и изработих смените - без да ми ги връща.

Хора разни, едни показват повече емоции, други не.

Явно за нея факта, че обича и, че е признала обичта си е много. Аз дори си мисля, че с това тя показа и прошката си.

Не може да обичаш някого без да си му простил.

А това, че сподели нещо толкова лично - силната си омраза, желанието си той да е мъртъв, да го напусне ... и любовта си  към него  - пред баща му !!!  говори само за  себе си много.

Какво каза Фахретин на Керим - в нейните сълзи - виждах теб !

Това е друга страна, друга религия  - явно това е нещо много значимо за тях !!!

# 664
Момичета,днес бях написала един месидж на админките на универсалния фен клуб.Написах им,че тъй като той вече наброява над 240хил. те биха могли да направят запитване до г-жа Дурак относно състоянието и бъдещите планове на Енгин.Споменах,че се чуват клюки за негово евентуално пътуване до САЩ.Помолих ги да осъществят отново контакт с мениджърката му без да искат разбира се инфо за личния му живот.Админката ми отговори,че те не са чували никакви подобни слухове,че ще пътува или че няма да снима.Но не ми каза дали ще контактува с Дурак.

# 665

Марта, ти сама го каза - Фатмагюл каза на Фахретин за това, че са се обикнали насред невъзможното. Уж щяха да споделят всичко един с друг, да си казват всичко, а такова важно нещо тя не е казала на Керим. С баща му споделя, с него - не. Никога не каза ясно и категорично защо Мустафа вече не е човек за нея. Не му обясни. Ние знаем какво изпитва тя, ама и Керим знае колко мнного тя обичаше Мустафа. След като през цялото време продължава да го защитава, при неговото чувство за вина (оправдано - той не я защити в онази нощ!), естествено е да си мисли, че е недостойният, че Фатмагюл продължава да оправдава и обича Налчалъ... Така поне изглежда  в нашите очи. За комшиите може фокусът да е друг... знам ли?...

newsm10 newsm51

# 666
  • Разград

# 667
# 668
А за краченцата на Фатмето мълчите...

# 669

Маричке,дай жокер за 5 епизод,в коя сцена беше
че от 63 ме хвърли в началото....

# 670
# 671

Маричке,дай жокер за 5 епизод,в коя сцена беше
че от 63 ме хвърли в началото....

Два пъти във филма дават как краката и по неин избор я повеждат по нов път - в първи епизод, когато отива да изпрати Мустафа и в пети - когато слиза от автобуса и стъпва за първи път в Истанбул.

# 672

Марица, в тази връзка, чудя се защо Фатмагюл си беше навехнала крака, като пристигнаха в Истанбул? Знам за ръката на Кадир и врата на Мерием, затова питам  Laughing
Аз пък следя мерцедеса на Фахретин, все забравям да му видя номера. В 30ти или 31ви еп. видях и Кадир с такъв мерцедес, та сега следя дали ползват същия  Laughing

# 673

Е па той Булута си имаше една такава - навита... ама за него тя беше боклук...

# 674
Та, питам:

И пак ще ме погнете, ама... защо в сценария изрично е заложено това:

Скрит текст:
1-и еп.

5-и еп.

?

Питам, понеже всички сме съгласни, че има много, много символика във всяка сцена от филма...

Общи условия

Активация на акаунт