Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 179

• 26 179
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
# 646

Привет отново !

Обещах чай - ето ! И то направен с любов ! Да ви е сладко !

Чета пак подхващаме реакциите на Фатмагюл.

Много е трудно да разбереш / не да се съмняваш  само /, че човек  когото си познавал целият си съзнателен живот, още повече си обичал, щял си  и да изживееш  живота си него - малко по малко да виждаш как се обезличава и губи всичко човешко .

Да не мислите, че тя не си дава сметка, че е защитавала пред Керим един убиец.  Защитавала е човека който дори е посегнал на живота му.

Плаче - вярно, но плаче за човека като цяло / не, че има чувства към Мустафа /.

А има и още нещо - той самият , както и Мукадес и вмениха вина, че всичко което прави  и в каквото и да се е превърнал е заради нея !

# 647
Има два бг-превода, Елинор. Единият е на bana_ne, другият не знам на кого е. Моите серии са с този на бана.

Маричке ,и моите са със същия превод.

# 648
# 649
И още нещо - сетете се какво сподели пред психоложката, когато Керим прочете писмото на майка си.

Тогава тя каза нещо много интересно.

"Сърдеше" се някак на Керим, че не споделя проблемите си с нея.

На въпроса на психоложката, че и той е искал това от нея и тя също  не го е правила, тя отговори - различно е !!!

На него  му каза  същото, когато пък той сравняваше двата брака на родителите си и техният !

Различно е !!!

И кое е различното ?! 

Ами различното е, че вече се смята за едно с него / двамата са едно / т.е. да нямат тайни, да няма недоверие.

Не знам дали го обяснявам добре - но когато чувстваш някого толкова близко - ти искаш и смяташ, че можеш дори да четеш мислите му, да предугаждаш думите и действията му.

Мисля, че това чувства Фатмагюл.  Тя е едно с Керим и може би "недоумява" как той например се дразни още от Мустафа, как може да мисли за него, да ревнува - защо да го прави.

Тя е признала любовта си, изплака душата си пред баща му !!! , стоя в болницата като  вярно "кученце" до него, показа му по всякакъв начин колко го обича.

И сега той ще я пита защо плаче, тя отговаря честно, не крие - той ревнува ???

От кого и защо ? 

Мустафа отдавна не я интересува - казано е отдавна. Няма да го казва всяка минута и час.

# 650
Марта  wavey
Фатмагюл през цялото време ,дори и сега,
в тази серия видяхме,вярваше,че Мустафа е способен
да убие Керим,но не вярваше ,че той е способен да
убие Вурал.ЗАЩО,това се питах още при първото
гледане на сериала.
Излиза,че точно,защото си мислеше,че го познава,
беше убедена,че ще убие Керим.

# 651
Момичета,хубаво Мустафа е забравен,Фатмагюл обича Керим-тогава аз пак се питам защо при отвличането не стреля дори и настрани,а де факто пожертва Керим,пусна пистолета и остави Мустафа да го убие?

# 652
# 653
Елинор, пак допираме до нещо, което лично аз не разбирам / техните традиции /

Мустафа смяташе, че Фатмагюл му е изневерявала с Керим - когато са били сгодени двамата и оттам и неговата силна омраза.

Тя е била в очите му "невярната" годеница.

Според техните традиции тя е опетнила честта на годеника си. Т.е той е в правото си да убие Керим, че и нея.

Това сме го обсъждали - лично аз не го разбирам и не го приемам, но не забравяй, че гледаме нещо чуждо за нашите морални и човешки разбирания.

Мустафа е прав - колкото е да звучи нелепо и нечовешко - там е така !

Значи ако убие Керим - защитава честта си, става убиец - може да иде в затвора.

Не можеше да приеме, че е убиец на Вурал, защото на него първият и най-трънливо вадещ очите е Керим.

Мустафа прие и стисна ръцете на нейните насилници - т.е. те не го интересуват толкова.

Той живееше с тях, беше им подчинен, приемаше дето се казва хляб от тях -  т.е показваше, че те не важни за неговата омраза.

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 20:14 от Марта_49

# 654
  • Разград

# 655
Момичета,хубаво Мустафа е забравен,Фатмагюл обича Керим-тогава аз пак се питам защо при отвличането не стреля дори и настрани,а де факто пожертва Керим,пусна пистолета и остави Мустафа да го убие?

Велиянка Hug и аз това питам....ама няма я Фатмагюл да ни каже.... Simple Smile
Аз онзи ден като писах за разговора им в болницата,нямам отговор...
след стрелбата  по Керим,той мисли единствено за нея,а тя мисли
как ще се справя сама....на кой е по-силна любовта тогава... newsm78
или сценаристките не са разбрали как звучи това.... newsm78

# 656
Ели,то две мнения по въпроса чия любов е по-голяма мисля че няма.

# 657

Мисля, че щеше да стреля.

Но е много трудно да използваш умишлено оръжие срещу някого.

В последната секунда обаче прозвуча изстрел - тя хвърли пистолета защото реши,че всичко е свършило вече.

Мустафа е прострелян и може би мъртъв.

Но къде ти  - роди се "Косчей Безсмертний "

# 658
# 659
Марта,това за традициите съм го разбрала,само че
от толкова гледане на филма,нали се хващам за всяка дума,
та Фатмагюл все повтаряше,че Мустафа не е способен да убие...

Общи условия

Активация на акаунт