Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 179

• 26 185
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Керим влиза в стаята на Фатмагюл,вижда я,че плаче .
Боли го,че тези сълзи са за Мустафа.

Ф. - Как може да се превърне в такъв човек....След този случай,
всички много се променихме....

К. - Помисли...Няма нещо,което да не би направил за теб...
извинявай...извинявай...Мустафа ще е много щастлив,ако разбере,че
сянката му е още между нас...
............................................
Бяхте сгодени.Дори когато ти обърна гръб,ти мислеше за него.За да не
си изцапа ръцете с кръв,се съгласи да се омъжиш за мен.
Мустафа стана причината да се омъжиш за мен......

Ф. - Щеше да те убие
К. -Ето...да не стане убиец.
Ф. -Мислиш,че още го обичам?
К. -Аз само...Искам да знам,че в сърцето ти съм само аз,че не
чувстваш нищо към него.Само това!

Тук думите на Фатмагюл-''Щеше да те убие'' имат друг смисъл.
Преди тя наистина предпази Мустафа,да не стане убиец,но сега те
звучат различно,дали не иска да каже,че,ако Мустафа беше убил Керим,
тя нямаше сега да е с Керим,нямаше да го опознае и обикне.
Фатмагюл решава и отива при Керим,трябва да изрече тези думи
за да може Керим да се чувства обичан.
 - В сърцето ми няма никой друг,освен теб!
...и тя прави още по-голяма крачка напред,като ляга до човека,когото
обича,усеща дъха му и спокойна заспива до него....

# 631
  • Разград

# 632
Елинор, Велияна, и на мен не са ми убедителни реакциите на ФГ.

Елинор, защо казваш, "при мен", ти някакъв друг превод ли ползваш?

Велияна, съгласна съм с теб, защо ФГ не отговори веднага, че няма никой в сърцето й, а после отиде да му го каже, че и легна до него?
За мен щеше да е по-нормално, да беше отговорила веднага, пък да си остане в стаята.

А като реши да ходи в стаята му, както преди сватбата, поне да имаше защо. Тогава му избърса сълзите, казаха си,че се страхуват,и дотук Да бяха си поговорили поне, защо се страхуват, за онази нощ от миналото, за онази нощ от бъдещето, за майката на Керим, за Мустафа, за дреболии, но да си говорят. Или пък поне да се целунат, да си разменят някакви ласки, не е ли най-естественото нещо на света?

Нито веднъж след целувка, ФГ не се сгуши в Керим. Ако не от страст, поне от срам да беше заровила глава на гърдите му!

Като го изненада в Бодрум, не трябваше ли веднага да се усамотят и да поприказват защо Керим замина, какво се случи, че се държа тъй странно? Не, отидоха с Фахретин и Мерием на закуска.

Едни такива нелогични реакции, само и само да се проточи и разговорът, и физическата близост, до ПБН. (според моето скромно мнение)

И с риск да се повторя, ще кажа, че ФГ можеше с много леко усилие да успокои демоните у Керим. Както му обясняваше, че не Мустафа е счупил прозорците на къщата в Гьоксу, а на вечерята в Ава той се съгласи с нейните доводи, че някой се опитва да ги настрои един срещу друг, заради анонимното обаждане по телефона, че Мустафа е убил Вурал. Така също можеше да му каже, че не мисли за Мустафа, че обича Керим, дори да се престраши на някоя по-тясна прегръдка, само и само Керим да се убеди в нейните чувства и да я чака спокоен.

# 633
Ели,ами как да не реагира остро Керим и да  се чувства сигурен като в повечето случаи когато стане дума за Мустафа реакцията на Фатмагюл е или че той не може да направи нещо лошо,че той не е такъв човек,че не може да убие или пък се ронят сълзи.И в този случай нейните сълзи и физиономия какво да му говорят на Керим?-едва ли за човек който ти е безразличен както казва тя ще тръгнеш да рониш сълзи.В момента когато я пита дали е единствен в сърцето й тя му казва лека нощ!

Велиянка  newsm51 newsm51
Разбираме какво преживява Керим и от думите му при психоложката

Керим- Като мисля за нашата връзка,не мога да продължа,все
назад се връщам.Фатмагюл вървейки напред,аз се връщам назад.В
последно време след случилото се с Мустафа,мисля,че започнах
да мисля като преди.

# 634
Отивайки малко по-напред си мисля какво би станало ако тате Фахретин не беше стрелял по Мустафа след отвличането?Защо Фатмагюл не стреля-никой не казва,че трябваше да го убие ако стреля-но трябваше да стреля.Значи какво излиза-тя не може да "убие" ,но пък обрича на смърт Керим.Тя чисто и просто пусна пистолета и чакаше Мустафа да убие Керим.Нали не си е мислила,че благородният Мустафа ще го пожали?Е това ако е любов,аз не разбирам явно нищо.

# 635
Дилеми, Марияна, Марта, съвестно ми е, че толкова много се трудите, благодаря ви от сърце за прекрасно поднесения преговор! За релакс, изпращам ви един масажист. Enjoy!

Скрит текст:

# 636
"let it be me" - engin akyürek

# 637
Вале,в този клип Енгин ми се струва,че не е в най-лъчезарен момент! Joy Joy

# 638
# 639
Пак стигнахте до неадекватности (по наш стандарт) в поведението на Фатмагюл. Simple Smile)) Вече започвам да си мисля, че просто силно се различаваме в това отношение с комшиите - по начина, по който е позволено и прилично да показва емоциите си една жена. Дали пък това не е основният проблем? За тях Фагмагюл си постъпва правилно и адекватно - за нас - абсолютно неприемливо, особено когато става въпрос зь Налчалъ. Simple Smile) Тия дни една колежка ми възхваляваше любовта на капитан Али и бившата му съпруга от "Времето лети" - гледала сериите напред... аз я гледах като гръмната. За каква любов може да се говори след гаврите на онзи глупак със семейството му? Ама тя е "за" развитието на отношенията им отново към подновяване на семейството... иди, че разбери...  newsm78 Същото май се получава и в КВФ - просто не разбираме начина им на мислене, затова ни е нелогична Фатмагюл.

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 19:15 от marytza

# 640
# 641
Валя newsm51
и мен в някои случаи поведението на Фатмагюл ме дразни,
обаче сега се сещам,тя нали все казваше,че Мустафа не е
способен да извърши това,онова.Това не е вярно.
Тя тогава защо замина с Керим в Истамбул,нали да предпази
''оня'' да стане убиец,значи тя вярваше,че Мустафа е способен
на това.Даже сега пак го казва убедено,че е щял да го убие.

А сега да кажа защо пиша ''при мен''
защото сериите,които имам са свалени от Masters и забелязах,
че превода се различава на места,смисъла е същия.
Но има и места с различен смисъл,например думите на Керим

-Помисли...Няма нещо,което да не би направил за теб.

това е при мен
а това ,което е сложила Марианка е

-Иди разбери...Той нищо не може да направи за теб.

имаше и при предишни серии такова разминаване,но сега
не помня къде беше.

# 642
# 643
# 644
Има два бг-превода, Елинор. Единият е на bana_ne, другият не знам на кого е. Моите серии са с този на бана.

Общи условия

Активация на акаунт