СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 586
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Още няколко идеи за подобно онагледяване на дейностите
1, 2 и 3

А и още нещо се сетих, можеш да прехвърлиш отговорността по обявяване на времето за лягане на часовника. В смисъл навиваш часовника за 8.30 да речем и когато звънне съобщаваш: Време е за приготвяне за сън. Така може да е по-лесно на детето да приеме, че не мама и татко казват, кога ще се приготяваме за сън, а часовника. Peace
ТОва с часовника ми хареса, ще пробвам  Peace

При каката проблема започна след като родих. Уж таткото да помага с нейното приспиване, щото малкото ядеше по 30-40 мин. Само че той взе да пуска Франклин на филмче, нали било същото като в книжката. И докато се усетя какво точно става и изтървах положението. Тя си знае, че тате е по-мек и като помрънка, ще пусне филмче...

# 586
Giada а защо не пробваш да поседиш при нея 10 мин и после да й кажеш, че отиваш до кухнята за нещо и ще се върнеш да я погледаш дали спи, след малко. Излизаш и изчакваш, докато тя е тиха и си стои в леглото, не влизаш. Ако дойде в кухнята да те търси, я хващаш за ръчичка и я връщаш обратно без много думи. И така, постояваш пак при нея, без да си говорите и после пак излизаш..
Ако пък си решила да я оставиш сама да заспива, всеки път щом излезе от спалнята, я връщай и казвай че е време за сън.

Можеш да й сложиш балдахин над леглото, светещи звездички, нощна лампа, която да свети приглушено. Да не би пък да се тревожи от тъмното или нещо във стаята. Има ли си плюшена играчка или нещо с което да заспива?

Сигурна съм, че ще се справите със ситуацията. Просто като родители имаме задача да пазим съня на децата, защото им е нужен, а от количеството му зависят толкова много неща като поведение, концентрация и тн.

Малко закъснели реплики Simple Smile

Мъниче благодаря, че отговори за инхалаторите. Аз бях проучвала цени, модели, ползи, вреди и затова ми беше интересно, да чуя мнението на доктора. Но то е било строго индивидуално за вашия случай. Иначе от моето проучване стигнах до извода, че по-скоро помагат, отколкото да вредят. Разбира се при разумното им ползване Peace

Люляче и аз се радвам, че писа.  Hug Децата ни имат по-голям ресурс за справяне в подобни ситуации, като тръгване на градина например, отколкото си мислим. Стискам палци на Дара да й е добре там и да й става все по-интересно. Хареса ми факта, че учителката е поискала да научи няколко български фрази, това говори за добронамереност и заинтерасованост. Мен лично това би ме успокоявало.

Велизарка, колко хубаво, че Ники си има такава приятелка в градината, която да го чака и търси Heart Eyes Може дори да си спомня с умиление като порастне. Браво и за останалите неща, които са се разрешили с времето. И с говора ще стане така, дано скоро те зарадва с все по-правилно бърборене Hug
Успех с ипотеката!

# 587
Здравейте,

При нас заспиването е различно в зависимост колко е изморен. Понякога е толкова изморен че сам иска да отидем да си легнем, когато не иска да си легне а е много късно му казваме че вече трябва да си лягаме и колкото да реве и да мрънка ляга с мен, с баща си или и с двамата и заспива. Когото много мрънка че не иска да спи и иска да става го карам да си поговорим, да ми разкаже за децата в яслата, игрите и каквото друго се сетя. Разказвам му приказка ако иска още го карам той да ми разкаже. Много го успокоява като му галя ръчичката или гърба, зависи как е легнал и така заспива.

В градината явно доста ги занимават, за разлика от яслата, но още е рано да се каже. Започна да яде много повече, да иска сам да си ляга да говори по-добре. Може и от новите емоции още да се изморява повече.  Преди докато го водех в яслата нямаше заспиване вечер бяха ревове, тръшкане и кипеше от енергия, не искаше да яде. То детето като не се изморява и не изразходва енергия през деня как да огладнее или заспи.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 20:23 от diana.pd

# 588
Ние къпем сина ми към 8, след това четем книга, после иска да си говорим. Понякога пеем и песен. Като иска песен, му казвам, че след песента го оставям да спи. Без книжки и без да си поговорим не се успокоява. Обяснявам му, че и мама и татко също искат да четат книга или да гледат филм.
Към 8,30 - 9 е заспал. Той си е сънчо по принцип, но и винаги си е имал режим.
Гледаме да го изморим и си ходим и на вечерни разходки примерно от 6 до 7,30. И през зимата в тъмното се разхождаме из квартала.

# 589
  • Пловдив
Веси, изтръпнах като прочетох за инцидента Hug
Надявам се Мая е добре и бързо да заличи спомените... Предполагам ужаса за теб е бил двоен Sad ...Дори не мога да си го представя...

Относно съня - с Дидко в това отношение проблеми никакви - ляга си в 20:30 и до 5 минути е заспал Simple Smile
Има някакъв "режим" така да го наречем - става в 7:30, до 8 правим сутрешния тоалет, хапва и го водим на градинка. Забираме го към 17, като последните няколко дни моли, да отиваме по-късно, че да можел още малко да си поиграе hahaha
След като си дойдем тук, оставяме пред блока, за да си играе с приятелчетата до 19:00-19:30. След това се качваме, вечеряме, тоалет и в леглото Simple Smile

При нас проблема е, че през нощта като се събуди за пишкане, не става сам, а чака някой от нас да отиде да го вдигне. Когато ММ си е вкъщи не е проблем - става той, но ако съм сама с двамата става сложно Sad Не са рядкост случаите, когато кърмя малката и чувам, че Дидко ме вика... Принципно стиска, но когато е сънен се случва да се изпусне и тогава следва сменяне на бельото и задължително разсънване...

# 590
Здравейте,
отдавна не съм се разписвала при вас. Честит трети рожден на септемврийските сладури, да ни радват и да са здравички!
Веси, ужасно е просто! Дано съвсем скоро се отърсите от стреса, раните ще минат така или иначе; важното е да преодолеете страха и спомена.
мариголд, понеже и моят син расте в двуезична среда подкрепям абсолютно казаното от теб за такива деца! И изобщо не съжалявам, че научих детето си първо на майчиния език. Смятам, че съм права да разчитам на средата, в която расте да го научи на втория език. Няма нещо по-нормално от това и не бива да чувстваш вина затова, че сега малкия не говори езика им. Ще се научи, независимо дали мързеливата му учителката смята да стане част от това или не. За месец, два, десет - не мисля, че е от такова значение, важното е, че ще може да се разбира с любимите хора и ще е с един език напред от другите деца. Моя цяла година посещаваше ясли нон-стоп - нито една думичка не научи. Чак днес едва сглоби първото си изречение. Колкото до неприятната случка с грубото момиче - абсолютно недопустимо е да се каже "щом се е случило в коридора ние не сме отговорни". Ето тя чу това и вече ще разчиства сметките си в коридора, защото там няма последствия за нея - абсурд!!  
За заспиването - приспивам го аз, заспиваме на спалнята и го местя в кошарата. Около 21.00-21.30
Болничките да оздравяват бързо!
Лека нощ.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 23:57 от bubolechence

# 591
  • Пловдив
Момичета, бихме ли ми препоръчали някой имуностимулиращ сироп?
Принципно съм с малко по-особено мнение за тях, но след като 3та седмица поред Дидко в петък ми носи някое вирусче и го мята на малката, вече сериозно се замислям, дали да не му започна нещо...

# 592
  • на североизток
сироп от бъз Whistling

# 593
  • Пловдив
за него знам, но нямам Sad

# 594
  • София
В аптеките - самбукус, сироп от черен бъз. Но не е от еФтините, за съжаление.

На Лора сума ти и химии пробвах и ми е писнало. Само си давам парите и няма ефект. И гледам, колко се може да е по-естествено - клеева тинктура, чай с мед, мед с лимон. Да де - и като усетя разболяване самбукус и вит.Ц.

За съжаление - не може да се избяга от вирусите. Сами тамън на 5 и нещо - 6м направи 1-вите сополи демек замина имунитета от кърменето.
Той една ваксина няма сложена в срок - операцията забави 1-вите ваксини  от родилното. От там тръгна с месец закъснение. После липсваха ваксини. После почнаха сополите.

# 595
Миналата година пихме цялото семейство сироп от бъз и се скъсахме да боледуваме.
За Респивакс говорих с една педиатърка и тя ми каза съвсем спокойно да давам, но не смея. Мисля да купя прополис.

bubolechence, не знам къде сте, но по колко деца с колко учителки са при вас? Доволна ли си от учителките?

# 596
И аз бих пробвала с натурални продукти като прополис, пчелно млечице, коластра. На Мая давах коластра след един гастро вирус и съм доволна. Купувах я от iherb.com. Там имат и хубав вит С от изцяло растителен произход ( каму каму, ацерола и шипка), а не от аскорбинова киселина.

Друг вариант е имунокинд или профилактиката с осцилококцинум по 1 на седмица.

# 597
мъниче, бих ти препоръчала това:
http://apteka.framar.bg/30019360/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%B0- … 180-%D0%BC%D0%BB-.
Единственото противопоказание е: "Не се препоръчва на деца с алергии, особено към полен и пчелни продукти и на деца с алергична астма."
А този сироп е направо вълшебен!!!
http://apteka.framar.bg/30019358/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%B0- … 210-%D0%B3%D1%80-
Използвам също от спрея за гърло на Аboca, но само на себе си съм го прилагала. А най-важното е, че всичко е възможно най-натурално.
П.П. Не ми плащат да рекламирам марката  Laughing, но съм много доволна от тези три неща, наистина!

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 11:01 от velizarka_8

# 598
  • София
Той черния бъз не е панацея, определено Simple Smile

Пък на едни може да действа, на други- не. Тр. да си намериш подходящия за теб и за децата.
Една позната е мн. доволна от ехинацея, но детето й се обрива от мед. Децата на друга позната се обриват от сиропите с ехинацея, но лапат мед от буркана с лъжица (те се зареждат с по 2-3 тенекии мед за зимния сезон).

Но все си мисля, че като давам бъзчето и като че ли виручето минава по-леко.

Гърдите на Сами са ок, въпреки потресаващата кашлица. ЛК каза да промивам нослето и ако иска - да пие чайчета. Аз ще продължа с инхалациите с физ. разтвор. Давам  бъз/ клеева тинктура - едното сутрин, другото вечер.

# 599
  • Пловдив
С мед подслаждаме чая, а прополис му слагам във водата, която пие Peace
Не ги кара  тежко - обикновено в петък му тръгва нослето, в събота е кисел и в неделя сутринта вече нищо му няма Simple Smile Проблемът идва от там, че Габриела вече трета седмица закача вируса след него Sad Тъкмо я закрепим и айде пак - в неделя се скапва тя Crazy
Ето, снощи цяла вечер не съм спала - нослето и пак се запуши Sad В такъв вариант не може да суче, плаче, бди батко си и в къщи става лудница... Ако пък и ММ е наряд, (както междувпрочем снощи), предполагам сещате се за какво иде реч Rolling Eyes

Сега се залавям да чета за тез сиропи и ако трябва всичките ще взема, само и само да не носи вируси, че ще се гръмна вече ooooh!

Благодаря за съветите Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт