СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Привет мами и септемврийчета Grinning!
Е, дойде ред и да се похваля  newsm44 приети сме в ОМГ ! Ох, далече ви е още, но след цяла година подготовка, напрежение, изпити, резултати, очакване... и вчера като отворих класирането (бях на работа) и видях, че сме класирани и щастливи сълзи започнаха да се стичат сами... dancing Това да имаш седмокласник си е направо цяло приключение Laughing
Та, наесен малките в нова градинка, каката в ново училище  newsm10

jos, ние с пилето бяхме поизостанали. Джипито го беше забелила още по време на бебешките консултации, но само едната половина. И аз като се къпем все си заголвам, докъдето позволява, за да се измием, като прилагам уж и някакъв натиск, евентуално да продължа да забеля до край. Алекс си играе в коритото и почти не забелязва процедурата. И преди около месец, явно съм била по-смела или несъзнателно съм дръпнала повече и в резултат, аз забелих и другата половина. Алекс дори ми каза тогава:"Мамо, защо ми щипеш пилето!?" Явно го е усетил, като пощипване Simple Smile Остава съвсем малко още и съм обнадеждена, че ще се справя самичка, без да опираме до доктори и хирурзи. Не ми се щеше да оставям времето да решава проблема и да рискувам. Чела съм за сраствания и проблеми, ако не се контролира процеса.
Поздрави и усмивки на всички! Много здраве и приятни летни почивки!!!

# 451
Здравейте, дами  Hug
Прочитам ви от време на време, но не пиша, просто ежедневието ни е еднообразно и на моменти "скучно" ( доколкото може с малък бандит  Mr. Green)
Темата с говоренето живо ме вълнува и ако vesi_evi  позволи и аз ще изкажа мнение. Колкото по-рано(навреме) се вземат мерки,толкова по-добре. Съгласна съм и, че намирането на вашия специалист не е лесна задача поради причините,които бяха изброени, но определено нещата не трябва да се оставят да се случват от само себе си. Децата не есен ще са вече в нова соц.среда и адаптацията ще е трудна за всички,но когато има и допълнителни фактори става още по-трудно (както за детето, така и за родителите). Казвам го не само като родител. Ади също има/ше проблем с проговарянето.Направих една-единствена консултация с логопед за мое успокоение. Нещата при нас се развиха от само себе си и за моя радост за 3 месеца вече говори и обяснява изключително много,но все още се притеснявам.Не произнася съскавите и шъшкавите звуци и думите в които ги има стават.....абе има още много да учи/наваксва. Решила съм до няколко месеца ако не започне да ги произнася да го заведа отново на логопед.
Пожелавам на всички едно прекрасно лято  Flowers Sunflower Тъй като ние си живеем на море ще почиваме на балкан, дано да е приятно и не мнооого горещо.

# 452
ilik,
много се радвам за вас  Hug предполагам какво ти е било!
супер избор, късмет и на каката есента! да се чуства на място там.

ох, аз като не знам какво точно трябва да се види при бебетата след забелването, педи дръпна на консултацията и ми каза полека да дърпам без напрежение, ако пък сбъркам да наложа с риванол памуче. наистина ми се вижда зор, ама лека-полека, поне на седмица по един-два пъти да забелвам мисля, пък по-натам ще видим.
и на другата консултация ще искам да го погледне, само да не забравя.
Мъниче, ти беше писала, че не си забелвала, ама така ли беше  newsm78 не помня. какво го правиш тогава?
vany, и на вас приятно лято, ние гледаме и на море, и на балкан да идем.
вчера бяхме цял ден на Витоша, много беше хубаво за всички ни, за разлика от днес, не можем да излезем с децата.

# 453
  • Пловдив
Мъниче, ти беше писала, че не си забелвала, ама така ли беше  newsm78 не помня. какво го правиш тогава?
Забелвахме ние Simple Smile На консултацията на 1 месец педи ни каза полека да започваме, но мен ме беше много страх... Татито ни пък е имал много проблеми в началото на пубертета от такова естество, та беше категоричен. В началото няколко пъти той ми показа как да го правя, а след около седмица някъде се престраших и аз. Всяка вечер по време на банята придърпвахме по малко, а след банята, почиствах с физ. р-р. До към 6тия месец приключихме с процедурата.
От тогава насам 1 път седмично мият чурката с баща си Peace

Ilik, напълно те разбирам Simple Smile
Аз като излезе класирането за градина, така се радвах... На приемането ми в НВУ-то не подскачак толкова, макар че шанса ми беше почти нищожен Simple Smile

Нашата почивка започна - бяхме за седмица на балканче Simple Smile Чакам с нетърпение да се освободи татито ни и да заминаваме пак Heart Eyes И една колежка каза, че ще си вземе отпуска, та ща се качим и с нея с децата за седмица-две... Абе лятото предимно се очертава да сме на вилата Heart Eyes
Морето, по всичко личи, че ще го пропуснем - мислихме да е след РД-то на Дидко, но най-вероятно на 08.09 ще правим Кръщене на малката, а след това ще е лудницата по новата градина...

# 454
ние искаме всички да идем на моренце, запазили сме началото на септември, пък дано.
градината ни я ремонтират и септември, ще прехвърлят пак в други градини временно, миналата година до 5ти дек, откарахме така... сега съм я писала и в друга градина в исодг, няма места сега де, ама може да открият.
и да ни искат в старата началото на септември, ако сме на морето, ще им се обадя, че не можем да отидем, и без друго не искам да е в друга градина временно, то алтернативите не са много според исодг.
но до есента има време, ще го мисля.

Люляк, как сте?
Браун?
има ли дечица още с памперс? да ви питам на момченцата кога махнахте памперса? има ли нещо такова да е по-рано от момченцата и един тъпо прост въпрос - момченцата, които малки сте ги слагали на гърне - седнали или прави да пишкат са били, преди годинката имам предвид... в сми как разбирате кога ще акат кога пиш, да не опишкват килима.
има ли тема, ако някой е ползвал тук съвети?
поздрави и весело лято.
аа, малчо днес го ухапа оса, слава Богу, не е алергичен, но тичах с количката като луда, бяхме всички на разходка.
така че се пазете от разни такива гадини и то както си вървяхме по пътя... просто се шмугна в капандурата на количката, явно се уплаши и ...
та така.

# 455
  • София
jos, уф, добре че не е имало проблеми с осата  Peace

От мои наблюдения - мъжете са по-бавни Simple Smile Но винаги има и изключения де.

Аз преди годинката реших, че няма да си причинявам излишни натоварвания. Но той и моя видимо витаеше и просто нямаше смисъл да седи там. Е, ако го държа цял ден, сигурно щеше да свърши нещо, ама не и осъзнато.
Т.е. тр. да видиш как ще върви младежа - ако е по-буден, няма лошо да се слагате по гърнетата.

# 456
jos, уф, добре че не е имало проблеми с осата  Peace

От мои наблюдения - мъжете са по-бавни Simple Smile Но винаги има и изключения де.

Аз преди годинката реших, че няма да си причинявам излишни натоварвания. Но той и моя видимо витаеше и просто нямаше смисъл да седи там. Е, ако го държа цял ден, сигурно щеше да свърши нещо, ама не и осъзнато.
Т.е. тр. да видиш как ще върви младежа - ако е по-буден, няма лошо да се слагате по гърнетата.
благодаря,
ама например слагаш го да ака, ами ако се изпишка, нали прави пишкат, как разбираш?

# 457
  • София
В момента като е в нас - ходи по голо дупе и няма проблем да стигне до гърнето и да си свърши работата.
До скоро за пиш сядаше. В яслата така си слагат всичките - пишат седнали.
От 1-2 седмици се пъчи прав и горе-долу уцелва, но и мокри щото не придържа нищо.
За акането - все още не се е пробвал прав, когато е по 'дупе'. Сяда си на гърнето.

Иначе Сами като по-бавен - някъде тази пролет, на 2.6, почна да сяда в нас и да прави нещо в гърнето. Преди просто не искаше дори да седне.
В яслата още от есента го хвалеха, че пишал. И опишкани дрехи са ми връщали - ако не е седнал добре на гърнето, мокреше панталона. Но в нас много се инатеше да сяда и го бях оставила на спокойствие.

# 458
ДОбро утро.

Ивчо на годинка и половина свали памперса и от тогава е на гърне. Ама и пишка и ака седнал. Той на всичко казваше "ако". От преди няколко месеца почнахме на дъска да го слагаме. И му показах как се пишка прав. Сега понякога сам иска прав да пишка и отива и сам се справя. Понякога си иска да е седнал, понякога на гърнето. В Общи линии - както иска така пишка Simple Smile. Смятам, че са още малки и има време да се научат.

Ивайло навън се дърпа да пишка, щото го е страх, че ще намокри гащите. А ние никога не сме му се карали за мокри гащи.. Ама и това ще отмине Wink

# 459
  • Пловдив
Аз започнах да държа Дидко над гърнето някъде около 6тия му месец. не можеше да седи още стабилно, та го държах аз Peace
От тогава голямата работа си я върши там. С пишкането беше по-сложно - някъде около година и нещо е бил, като започнахме да го оставяме по гащички. Доста инциденти имаше, но свикна Simple Smile
И двете работи наричаше "ако" и двете ги вършеше седнал.
Някъде след втория си РД изяви желание да пишка "като тати" и вкъщи (навън от самото начало си пишкаше прав).

# 460
благодаря ви  Hug
и аз съм за ЕБХ, и с Милица така започнах, лесно ми беше, защото и тя беше готова. ясно ми е за момичетата, но за момченцата много не ми беше много ясно.

# 461
  • Пловдив
Аз Алекс, не съм го изпишквала, като бебе и не съм го слагала на гърне.
Миналото лято махнах памперса и започнахме да се учим да пишкаме, направо прави. Беше му забавно! Навън се научихме да си казваме и пиша и акото. На гърне да седи го научиха в яслите. Сега си чишка прав сам и много се кефи Simple Smile Сяда на гърне само ако му се ака.

# 462
jos, не съм чувала момичетата да са по-бързи или по-бавни с гърнето. Моя син не ака в памперс от 7-месечен, а на годинка и месец махнахме памперса изцяло. По това време, той не можеше да върви добре и затова пишкаше седнал. Не знам дали позата, в която сядаше или самото гърне не беше удобно, но сменихме 4-5 гърнета преди да уцелим едно в което успяваше да се изпишка, иначе всичко изскачаше и омокряше пода. Да е прав, го научих миналата година през лятото, когато отиваше в тоалетната, сваляше гащите и директно в  сифона на пода Crazy
Децата са толкова различни - едни по-рано, други по-късно - няма да остане ненаучен Laughing

# 463
 Hug Тук съм, но само ви чета и ме домърдява да пиша.
josче , малчо всичко прави седнал на гърнето, навън го вдигам. Миналото лято не можахме да го откажем от памперса, зимата не ми се видя подходящо и до две и половина се мъкна с памперс. Честно казано не съм бързала. Това специално май не зависи дали детето е момче или момиче.

Ние сме добре, изкарахме чудно море, после ваканция при баба. Много хубаво му се отрази престоя в България, по-весело е, повече деца и игри.
За два-три месеца просто порасна, говори хубаво, сякаш попремина бебешкия пубертет и сега е една много приятно компания.

От 2 седмици го хвана една суха кашлица сутрин и вечер само в леглото, без хрема, без други оплаквания. Педиатърката каза, че на слушалката не чува нищо и че и прилича на алергия  Confused
Даде му два сиропа, дано да му помогнат. Имало ли е при някой от вас такава кашлица?

# 464
  • В царството на мечтите
При нас тази слуха кашлица премина в по сериозна и сега сме на антибиотик

Общи условия

Активация на акаунт