СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 607
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
boonboon, дано да минава по-бързо. Кашлица без хрема и други оплаквания ли беше?

# 466
  • В царството на мечтите
без само суха кашлица като си легне вечер

# 467
marigold_, бягайте на лекар. Нашата кашлица също уж беше алергична и след 4 дни така, сме на бисептол, ериус и изопринозин. И при нас никаква хрема, през деня почтни не кашляше, само през нощта няколко пъти, но добре че го водих пак на лекар - каза че е започнало тихомълком да се превръща в беля.

# 468
bubolechence, бяхме на лекар в началото на седмицата, дадоха ни два сиропа и вече май спря да кашля. Дано наистина де се е оправил.

Вие водите ли малчовците на ясла през лятото?

Синът ми е записан от 1ви септември на градина и се чудя дотогава да го пусна ли за малко в частна градина по ден-два в седмицата. Тази зима толкова тежко я изкарахме всички и като знам как като стъпи в градината и на следващия ден е вече хванал вирус, се чудя доста.
От друга страна трябва вече да понаучи нещо и на езика, който се говори тук, сега говори само български. Да не е съвсем да не ги разбира, когато тръгне през есента. Чудя се дали така ще му е по-лесно.

# 469
как сте, септемврийчета?
marigold_, по-добре ли сте? ако се съмняваш при кашлица може да потърсиш второ мнение или друго, ако се налага - снимка. дано отшумява вече и да е било алергия.  Hug

jos, не съм чувала момичетата да са по-бързи или по-бавни с гърнето. ....
Децата са толкова различни - едни по-рано, други по-късно - няма да остане ненаучен Laughing
съгласна съм, че децата са различни.
по-скоро мен ме интересуваше от хигиенна гледна точка  и заради начина на пишкане на момчетата по-рано ли трябва да се научат на гърне, без пампи, а най-вече как се слагат  момчетата да си правят работата на гърне?
просто идейно не ми беше ясно как се слага момче на гърне, право,седнало, затова е тъп въпрос от моя страна, обаче да си уясня картинката  Mr. Green ама съвсем нагледно.
че забравих педи да питам има ли препоръки, да не им се задушава дупето и тн.

иначе аз, както и с Милица, бих се водила по детето, когато ми покаже готовност за гърне.

ние бяхме събота и неделя в къщата в прованса в едно село, където се е родила майка ми... не бях ходила мнооооого време там... все отлагах и сега много ми се прииска. с децата отидохме цялото фемили, голяма игра на реката падна, пъразлки, люлки, по цял ден навън беше Милица, Наско спа или будува вън супер спокойно, коликите ги разходихме насам-натам из двора и не ги усети.
винаги съм харесвала децата да са сред природата навън при всяка възможност, сега разбирам най-добре и майките с малки деца като кажат, като ги питат кой им помага, че дворът им е най-големият помощник  Joy лятото особено.

# 470
  • Sofia, Bulgaria
Здравейтееее wavey .Да драсна два реда,преди да ме забравите отново Simple Smile.Ние сме   добре,децата са щастливи по цял ден на вън.Поскитахме малко из родината и сега се чувствам адски уморена от почивката Simple Smile.Прибрахме се с още едно дете,та сега ептем съм многодетна Simple SmileНервите са ми в повечко,ама то не може всичко да ми е на 6  Whistling.И  да се похваля,че видях едно страхотно бебе Габи  Crazy Heart Eyesпу-пу!Хубаво нещо са тези срещички,дано скоро пак ........Хайде останете си с здраве   love001  love001

# 471
  • Щастлива мама на 3 слънца
ехо сладурани здравейте забравихме се и покрай толкова много ангажименти и не пиша .Сега да се отчета малката е уж добре като изключим сополите от вчера ,който били на алергична основа ,та лекуваме се де .Ходим на занималня ,на градина ни приеха да не повярваш ,записахме се бях на род. среща ,но нещо не ми допада и я отписах .Сега търся нещо частно  за по 4 часа ,че не искам да я отделям от мен а и да са си заедно с бебето .
Като цял говори много хубаво и много гладко и постоянно ,но на занималнята дойде едно момиченце на 5 годинки и няколко месеца бяха неразделни и от нея дръпна толкова много сега тя почва училище и оставаме без приятелче за това търся нова .
За гърнето всичко правим там от 1,6 месеца и нямаме проблем много е изпълнителна .Гледа всичко да и е подредено наредено ,дори в магазин като отидем в по голям подрежда всичко бутнато или паднало Simple Smile))
айде милички целувки и пак ще пиша

имаме ли фейскбук страничка ?

# 472
Здравейте, дами!
Искам да ви питам някой "патил" ли е от ухапване от комар?  newsm78
Дано не ви звучи глупаво, но това лято Ади за 2-ри път прави ужасна реакция срещу ухапвания от камари  Confused
Първия път мястото се поду, стана твърдо топче като цицина и много бавно мина.
Сега положението е по-зле!Преди 2 дни го ухапа комар на горния свод на крачето. Резултата е 2 много неспокойни вечери, сърбящо,болезнено място и най-стресиращото за мен ..стъпалато толкова много се е подуло( двойно по-голямо от другия крак), че не му стават сандалките и чехлите, които има  Confused
Мажа през час с фенистил и арника, но отока не спада, а и сърбежа се облекчава за кратко.
Вие как третирате местата на ухапване (ако има такива последици разбира се..)?
Сложих днес студен компрес, но детето не го търпя и го маха.
Според личната друго не може да се направи.
Мисля си, че прави алергична реакция, но няма как да съм сигурна.

# 473
  • Пловдив
vany666, а ти сигурна ли си, че охапването е от комар!?
Алекс беше охапан от нещо, на прасеца на едното краче и се обазува точно такава твърда цицина, която мина чак след няколко дни. Но не знам какво точно го е ухапало...
Иначе има кремове, против ухапване. Мажете се задължително!
Защо не му дадеш нещо вътрешно да пие. Например Кларитин. За 24 часа ухапаното се успокоява, независимо какъв е причинителят! Давала съм го и на каката и на малките, когато има нужда и ефекта е много добър!

# 474
Ilik ухапването е от комар, докато го видя и вече го беше "намушкал"
Иначе мажа от глава до пети с Аутан, но въпросната вечер не бях  Confused
Не съм давала нищо вътрешно, защото не знам какво, нали затова го водих на личната( а тя е ...мале, мале)  Crossing Arms Очаквах тя да ми каже някой препарат, но освен фенистил нищо не предложи.
А въпросния Кларитин може ли да се дава на толкова малки деца?Таблетките смучат ли се или е под формата на сироп?
Извинявам се че питам вас/теб  Embarassed

# 475
Вани, при детенцето на сестра ми това се случва редовно. те са и алергични. Само с мазане няма д стане, минава с Ериус!

# 476
  • Пловдив
Да, Кларитинът го има на сироп, приятен на вкус, за деца над 2г. Няма проблем да му дадеш! Дава се 1 ч.л. на 24 часа. Както вече писах, съм давала не веднъж на каката и на малките, също. Имам си в хладилника и при нужда го ползвам. Освен при алергични реакции от ухапване съм го давала и при ларингиална кашлица. И ухапването и "лаенето" изчезват за 24 часа Peace

# 477
  • София
И аз предложила нещо противоалергично - Кларитин, Ериус, Зиртек.
Но ако имаш възможност, говори с лекар. Все пак тия антихистаминови истории не са шега работа.

Сами повръща от Ериуса, може да е нов, модерен, пречистен и ала-бала, но той просто не го прие. Само като усети вкуса дори и в сок/мляко и виждам как му се повдига.
Беше ни изписан покрай бонхитите тази пролет от пулмолог. Оказа се, че въпреки непиенето на Ериус, нещата се успокоиха и след това мина на стандартните сополи/кашлици, но без спазми в дроба. Т.е. не беше чак толкова необходим Ериуса.

При Лора стават големи цицини и направо се чудя дали е комар или някой паяк ... По Великден беше ужас, сега е мааалко по-спокойно положението след като мъжът ръси из къщата и двора на село.

Мажа с Фенистил (май нищо не върши) и Джинджира (това е по-добре). Казаха ми, че и ментолов спирт успокоява ухапаното, но още не съм пробвала.
Към момента си държа Кларитина в хладилника, но засега нещата са сравнително добре.

# 478
Благодаря, моичета за бързите отговори  Hug
Днес го заведох да видят крачето и пак ме питаха сигурна ли съм, че е комар  Naughty Видях го с очите си!
Вчера направих няколко "процедури" и днес сутринта ефекта беше  Shocked Може и да му е било време да поотмине, но за 3 вечери снощи спа значително спокойно, та ,,,
през целия ден се разхождах със скилдки чесън и мазах крачето ен пъти. Едно мазане ми отнема 15-20мин.След като фенистила не успокои сърбежа ( даже се зачерви още повече  newsm78 ) реших да пробвам. Най-хубавото е, че сутринта отока беше спаднал значително.
ЛЛ предписа фенистил на капки и Дермодрин(дано не бъркам правописа) а аз купих и ментолов спирт. Сега преди да заспи след банята намазах със спирта и пробвах в/у себе си - наистина охлажда приятно и спира сърбежа. Ще видя как ще е днес и ако се подобри още няма да давам лекарства, иначе съм купила да са ми под ръка. При следващо (дано няма повече  Praynig ) ухапване първо ще дам капките и после спирт + чесън. Пак казвам, че може да не е от него, но положението за 1 вечер се подобри значително и основно, че сърпежа изчезна.
П.С. Странно, че ЛЛ не каза нито едно от лекарствата, които ми препоръчахте, но ще си ги запиша.Няма да ми е излишно да знам какво да взема ако се наложи. Още веднъж, благодаря на всички   bouquet

# 479
Здравейте Simple Smile На 26.07 се роди моето второ най-голямо щастие Йоана. Тя е едно прекрасно малко слънчево детенце....толкова е спокойничка и усмихната, мога да я гледам с часове как блажено спи и сладко се усмихва...всички сме добре и се радваме много, Мая поне за сега не проявява грам ревност, само иска да я гушка и целува...ще видим после как ще е.
Надявам се всички да сте добре...не съм ви чела...

Общи условия

Активация на акаунт