СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 605
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Веси ,честито  Hug !
Да са ти здрави ,умни и щастливи и двете принцески!

# 481
  • София
Здравейте Simple Smile На 26.07 се роди моето второ най-голямо щастие Йоана. Тя е едно прекрасно малко слънчево детенце....толкова е спокойничка и усмихната, мога да я гледам с часове как блажено спи и сладко се усмихва...всички сме добре и се радваме много, Мая поне за сега не проявява грам ревност, само иска да я гушка и целува...ще видим после как ще е.
Надявам се всички да сте добре...не съм ви чела...
Честито и от мен Simple Smile

Ревността ще започне да се проявява когато малкото почне да мърда и да стига играчките на голямото. Т.е. има още 3-4 месеца спокойствие Simple Smile

Снощи от зор да се качи на една триколка, която й е малка, Лора я обърна, малкия дрънна главата на бордюра на ръба. Не знам как не я сцепи... И после голямото се разсърди защо само на нея сме се били карали...

Сами май все пак ще успее да махне пампата преди РД-то си, сега върви много добре.

# 482
Веси, честито и от мен! Да е здрава и все така спокойна, а кака да помага!
Ние сме добре, след тройно боледуване за един месец..... Памперса го свалихме за 3 дни, веднага след като спряхме яслата. И сега си се гледаме двамата. Пее песнички, макар да е много назад с говоренето. По-скоро аз не го разбирам, иначе приказва мноооого. Но изпуска някои съгласни (баба Тони - баба Они и други такива) "Мия моя мамо, адка и обицка, как а кауа, мамо, коко е обицам" Така би трябвало да я пее на 2 години, но.... и на това се радвам. Минахме някакъв ужасен период, ревеше почти за всичко, сцени по улици, в магазини, кошмар. От един месец е вече спокоен, дано да не се връща това. Моренцето го уважаваме най-редовно, като резултат имаме хубав тен, освен болестите.
И вече ни тресе треската - нова градина, нови деца, нови учителки.....дано ги няма предишните ревове!
Весел и усмихнат ден!

# 483
Веси, честита малка душичка!

На мен ми е едно свито, защото синът ми прекара в България 3 месеца през лятото.
Говореше си като момченцата, които си живеят тук. Когато си тръгнахме, си беше наред в началото и после за три седмици дръпна много назад с българския   Confused Нормално е сигурно да се обърка от другия език, който той не говори, защото започва детска градина от 3. У нас слуша само български.
Тъкмо се зарадвах, че всичко е наред и се поуспокоих.

velizarka_8, сцените мислех, че отминаха при нас, но пак започна. На баба си и дядо си и на други хора не ги прави, само на нас с баща му. Доста ме изтощават честно казано.

# 484
Честита втора рожба, мила Веси! Да е жива и здрава, малката Йоанка и да носи много радост и щастие на всички ви! Да бъдат неразделни с кака Мая и мноооого да се обичат! Целуни и двете си принцески и знай, че в такива моменти пълно щастие има!  Hug stork-girl 1stroller family

# 485
  • София
А пък моята вчера ми затвори телефона щото с баба си четяли книжка за Маугли.
А после само се обади да ме уведоми, че храната на котето била свършила и да съм купела нова.
Нещо много бързо ми порастна детето май  Crossing Arms

# 486
  • Пловдив
Веси, честито щастие Hug
Да бъде много здрава, много поспалива и да се обичкат с кака си Heart Eyes

Ние вчера се завърнахме от преждевремено от балкана и сега ми е адски криво... То си има и причина, но важното е, че всички сме ОК...
Започвам подготовката по рождения ден и се надявам да си запълвам времето, за да не мисля щуротии Crossing Arms

# 487
Весе, честита дъщеричка и от мен Simple Smile
Нека бъде здрава, усмихната и уникална като кака си  Hug

v_spasova - да растат децата, аз на твое място щях да звънна пак, за да напомня за себе си  Laughing

marigold_  - може би му трябва малко време със сигурност е от смяната на обстановката...

И ние се завърнахме от почивката, е малко по-рано по наша преценка, че то не беше мечтаната почивка за мен и баща им, за минута не сядаме покрай двамата , а като заспят почваме на готвим и т.н., та догодина сме се зарекли с баба да ходим на почивка  Grinning
Дани изкара около 3седмици при баба си в Бургас и така се е отпуснал и разлигавил  Shocked ама ще влезе в час има ли избор....

# 488
От смяната на обстановката е, да, сега си дойдохме в България и пак си говори човека. Ще има известен стрес с езиците и различната среда (и хората определено са различни). Дано да е по-малък стресът и учителките да са свястни. От септемри започва градина, да видим как ще е.

Може ли да ми кажете колко са високи момченцата ви? Моето изведнъж дръпна до 99 см. и от 2-3 месеца си стои на тях.

# 489
  • на североизток
Момичета, какво ще купувате за рождените дни на децата? Мен вече ме питат бабите, а нямам никаква идея newsm78

Иначе да се похваля, вече започна да бърбори доста и като и кажа някоя нова думичка на срички я повтаря с желание. Знаех си, че ще и дойде момента и затова се притеснявах умерено Simple Smile Остана да махнем и памперса(само спим с него), но все още се напишква. Пробвах я една седмица всеки следобед, но всеки път неуспешно. Разбира ме какво искам от нея, обещава, че няма да пиша в леглото, ами ще отиде на гърнето, но явно в съня си се изпуска. А пък за вечер съвсем далечно ми се вижда махането - снощи за първи път се събуди и каза имам пиш, но вече беше мокър памперса. Иначе си спи непробудно или пък само проплаква, пийва водичка и пак заспива. Струва ми се неуместно да почна да я будя, за да се изпиша. Може би като всичко останало, малко по-късно ще й дойде момента, в който ще се научи. Протеснявам се само, че като тръгне на градина септември ще трябва да носим памперси, а не знам дали ще искат да се занимават. Ама, ако щат. Ще перем чаршафи и пижами, все ще се научи някога Mr. Green

Веси, честита втора сладуранка! Много да сте здрави всички и само хубави мигове ви пожелавам!

# 490
  • София
iv4i_79 , в аптеките или в магазин за санитарни материали аз съм купувала едни пелени/чаршафи за възрастни 60/90 - нещо такова - http://www.sanipco.com/adult_di%D0%B0pers/view.html?iid=2060
Удобни са - постилят се и се подпъхват отсрани на мартачето, за да не се събират.
Около 40-50ст за бройка са ми спомените.

Носих за Лора в яслата, когато махна пампата, но се оказа, че поне за нея, беше излишно.
Сега за Сами ще взема такива.
Той стиска, буди се сух, само че тр. много бързо да го убедиш да пишка щото той почва да мрънка и да твърди, че 'нама' пиш. И точно след 1-2 минута вече е готов да пиша.

При нас в градината доколкото знам има протектор на мартачето, но все пак аз ще им предложа и варианата с тези пелени. Не искам да нося памперси.

За РД - не знам Simple Smile Още не съм мислила.
Сами напоследък много си играе с коли и с кухнята на кака си. Може би ще някакъв 'вид' кола, която все още няма.
Но няма да е нещо супер голямо и скъпо, понеже и 2-мата ми са за нови якета/обувки/дрешки.
На Лора бях взела април някъде уж по-големи блузки с дълъг ръкав - тогава бяха една идея по-големички. Но сега вече са една идея окъсели. Пак е дръпнала.
Сами е същата работа. Юни го мериха 94 см, сега е 97-98 и всичко от пролетта късее, въпреки че март/април имаше резерви за растеж.

# 491
Здравейте, момичета! Simple Smile
Лелеее, тази темичка я пишем от януари! До колкото мога грубо да сметна - скоростта на писане е намаляла до една тема за една година, уау! Shocked Ама то и аз със месеци не съм писала. Иначе прочитам от време на време някое мнение като се появи. Винаги има какво да се пише, обаче с разни други сто неща се занимавах, а и Дара си спи все така в мен следобяд, когато не съм на работа..

Ето от няколко дни се каня да се разпиша по този повод:
Веси_еви, честита ти дъщеричка Йоана  bouquet  bouquet  bouquet! Да ви е жива и здрава, много щастлива, много обичана! Да мине леко и неусетно ревнивия период при кака Мая Wink, и после да се радват на весели игри по сестрински! На теб ти пожелавам много спокойствие, за да можеш да се наслаждаваш истински на двете си момичета!

Започващите "масови" рождени дни са другия повод, за който влизам най-накрая Simple Smile.
Честит рожден ден на Ясин и Арзу на bebche (да си призная, ако все ще четеш - бях ти забравила ника, но имената на близнаците ги помня и насън Laughing)!
Много форумни деца ще празнуват от днес нататък. Едва ли ще имам възможност да честитя за всяко по отделно. Затова искам да пожелая предварително на всички - много щастие и обич, весели игри и приключения! Лека адаптация на всички, които ще тръгват на градина скоро (ние сме от тях)! И много нови приятелчета в игрите!

За подаръците - избрала съм куклена къщичка, пъзел, една игра (това й е първата игра, която се играе от няколко човека), тя всъщност ще е наречена, че е от моята баба. Още ето това приспособление, с което се изстрелват ракети, скачайки върху една плоскост... голямо забавление за деца на всяка възраст. И последно - нещо дребно - инструменти за игра с пластелин.

Ивчи, браво на Ели, че се е престрашила вече с проговарянето!
За памперсите по време на спане - аз ще я чакам Дара да започне да остава суха поне седмица, преди да ги махна. Не бързам въобще. Не зависи изобщо от децата, така че не се притеснявай, остави си я Елито с памперс, докато е готова.

Радвам се, че се оживи малко темичката Simple Smile. Дано да намираме повече време за споделяне.

# 492
Vesi_evi, и от мен честита радост! да са ти здрави и щастливи момичетата и много да се обичат  Hug надявам се да сте добре. и се надявам като се окопитя уикенд някой да се обадя да се видим на центъра там.
честити 3 годинки на нашите близнаци тук   bouquet
нека растат здрави и будни деца !
започват рождените дни наистина, да са ни здрави дечицата  Hug
и всички покрай тях!
не съм писала, нито чела... имах здравословни проблеми физически и всякакви, много ми стана напоследък, та ходих по какви ли не доктори, още ми прихлопва чат-пат сърцето но се овладявам.
децата са добре. но нямам сили за нет. да ме извините.
Vany, и аз видях комар как ухапа преди седмици Милица, яко се поду, второто място беше до окото и я водихме в спешното нощта... и изписаха фенистил капки, калциев глюконат и вит.ц.
бавно мина, да. един път дадох капките. и аз мажа с арника и фенистил гел.
ужасни са комарите, и осите са много агресивни...
за подаръци - ние гледаме горе-долу за възрастта кое имаме и кое не, мислим за колело да й купим на Мили живот и здраве, няма си. иначе печати и инструменти за пластелин, книжки с нарисувани кукли да се обличат с дрехи, обувки (вчера й направих на един скицник и изрязвахме двете дрехите и й беше много интересно), книги-атласи и с животни тематични, раница за градината, пастели, тетрадки, моливи, нови маратонки, кутия за съкровища ( вътре да си слага нейни си неща - фиби, камъчета, дребни неща, каквото си иска, но което й е ценно и иска да го пази).
малко да споделя, да ви разсея и вас.
малко да се посмеете, ето какво е тайна - мамо, искаш ли да ти кажа една тайна и идва до ушето ми и шушне - шу-щу, му-шу или една котка седи до дървото там. ето казах ти една тайна и шепне.
само да споделя, че съм прибрала вчера (заедно го направихме, кое да оставим и кое не) всичките й играчки в килерното без няколко плюшени, едно дето се слагат форми и цифри в дупките с часовник, малките й кукли и животинките, копмлекта за пластелин и моделиране с инструментите, двете колички, нещата за рисуване, писане е ясно, раницата й мече и топките за игра. гледам да я водя да си купуваме книжки, много ми е смешна като прочетем някоя и я обърне отзад и каже коя нямаме и коя имаме, коя може да купим после Simple Smile
иначе си е малко детенце, пада, става, плаче на моменти, много се гушкат с малкия, де го буди, ама нищо. прави бели, нормално. не може да си съблича тениските, заклинва се и голям зор, дано не ги оставят в градината сами да се обличат-събличат  Rolling Eyes
градината й започва чак след 20 ти септ ама не знам кога точно...

ще чакаме родителските срещи да видим какво как за първа група живот и здраве.

# 493
  • София
Веси, честита радост! Да ви е жива и здрава малката Йоана!!! Нека расте все така усмихната и лъчезарна и да е орисана с много късмет! А с кака Мая да са най-добри приятелки!  newsm51

Отдавна не бях влизала в темата, но се сетих за теб и ето, че е имало защо. Много се радвам, че сте добре и че това малко слънчице е изпълнило дома ви с толкова светлина и радост. Дано ти остане време да се включиш по-подробно как сте и как я карате.

Честит Рожден Ден на Ясин и Арзу! Желая им прекрасно детство, изпълнено с много усмивки и веселие! newsm59

Весело посрещане на рожденните дни на всички дечица, които тези дни ще навършат 3 годинки!!!

Ех, кога бяха малки бебешорковци, кога пораснаха големи деца. Никола постоянно ме изненадва с разни сериозни изказвания и сложни думички. Попива всичко и помни много. С кака си вече се заиграват в техни си игри и може с часове да се заимават един друг. Това лято за пръв път се отделиха от нас и прекараха 3 седмици с бабите на Габрово и на село. Смяната на обстановката им се отрази добре и за щастие не се бяха разлигавили, даже напротив - слушали са повече и са били много спокойни. Е, със сигурност сме им липсвали, макар че те на нас май повече.

Иначе цяло лято сме в движение - бяхме на море в Гърция, на палатки в Родопите, уикендите сме някъде на балкан или басейн. Тази седмица мислим да отскочим и до Рилските езера, но май няма да може да ги качим с лифта и ще ги оставим с баба и дядо на Паничище за през деня. След 3 седмици отново ще направим едно море, този път в БГ. И там ще празнуваме РД на Никола. Изобщо се опитваме да сме на различни места с интересни хора.

Много усмивки ви пожелавам и повече щастливи мигове с децата!!! Heart Eyes

# 494
  • София
Здравейте, момичета! Благодаря ви за пожеланията  bouquetЛюляче, чета от време на време, да се осведомя как сте, но все нещо не ми достига да попиша, наричам това мързел от моя страна Laughing С три деца е доста весело, нямам време за нищо, а и тече прословутото обзавеждане на новото ни жилище и така... Иначе сме добре, Арзу и Ясин са приети в градината на баткото. Арзу е бандит от класа, понякога се чудя кой е момчето, направо е пожар нашата мацка. От около 2 месеца сме си на село и преди няколко дена чух баща ми да казва на хубостницата "Къдрушке, ти си палава колкото за 10 момчета" и Арзу отговаря " Да, дядо, гледай, правя ти салата" при което демонстративно отскубна с корените някакви карамфили от градината, които бяха последвани от други видове цветя Grinning
Момичета, оказа се, че моят хубостник, баткото, е доста добър футболист, та ходихме по турнири, обещавам на всяка от вас подарък ако си отглеждам в къщи бъдещ Меси Laughing
Веси, честита ти дъщеричка, да ти е жива и здрава и да ви носи само радост и късмет.
Момичета, прегръщам ви всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт