СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 603
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Веси, честито момиченце, да ви е жива и здрава и много да й се радвате  Heart Eyes

Ние с Дани сме добре, той също е доста щурав и много бели прави.  Grinning Ще ходи на ДГ от Септември. С кака си и батко си сега ще бъдат на второ море с баба и дядо, а после с мен на балкан. Взех си по-голяма кола тази седмица, да се возят по-комфортно вече, че предната ми беше много малка.

*Мирка*, аз бях скоро на Рилските езера, ама децата ги оставих на баба и дядо. Според мен нямаше да успеят да се изкатерят всичките докрая, то аз се изморих, пък за тях не знам Wink Иначе си имаше даже и хора с бебета на лифта, което за мен е странно. Открит е и много опасно ми се струва за малки и шаващи човечета. Аз Дани на открит лифт не бих го качила, понеже е доста едър и силен и ако реши да се разскача, няма да мога да го удържа. Crazy

Поздрави и весело лято на всички  Hug

# 496
  • Пловдив
Ехееее, колко от "старите муцуни" се обадиха Hug Heart Eyes
Нас ни мори жегата, но това не ни попречи вчера да заведем Дидко на басейн в Хисар Joy Големи емоции бяха и му обещахме, че другата седмица ще отидем пак Simple Smile
Малката и аз стояхме под дебелите сенки на дърветата, а татито ни и Дидко се пляскаха в басейна Heart Eyes Навърши ли 3 го записваме на плуване - много е ентусиазиран Simple Smile

За РД и ние сме в шах какво да му купим - нито място има вече, къде да ги прибираме нещата, нито идея ни идва за нещо, което няма и му привлича вниманието... Последния хит вкъщи са Активните карти на Клевърбук и една подобна книжка на Книгомания - голяма игра пада с тях Grinning
Другото, което му привлича вниманието е легото и ако не измислим нещо друго, то ще му купим пак някой сет.

Бебчо, да са живи и здрави дечицата Hug Успехи и на баткото... пък може и да задмине Меси Heart Eyes

# 497
  • София

Другото, което му привлича вниманието е легото и ако не измислим нещо друго, то ще му купим пак някой сет.

Сет-а с влака при нас е на голяма почит. Аз и релси, и мост допълнително купувах.
Лора не се впечатлява така, както малкия от релсите и влака. Не че не й харесва, но тя се хвърля да прави гари и да реди хора/животни отстрани.

Играта, която Люляк пусна, ми хареса като идея. Тя и за Лора може да стане, стига само някой да се кротне и да седне да играе.
Нещо не успявам да ги запаля по този тип игри. Аз ли не правя нещо, те ли още не са готови - не знам.

С Колорамата само успях да постигна частични успехи.
Е не редят много по правила, но поне редят и не се бият и дърпат.
А за Сами поне точно тази игра е много подходяща заради формите и цветовете.

# 498
  • Пловдив
Ние сме направо със сетовете за големи - Дуплото било бебешки конструктор hahaha
Напоследък най-голям хит са количките от Шел - има два комплекта и постоянно мрънка за още Laughing
Най-интересни са му сетовете от City и Creator сериите, но напоследък като минаваме покрай близкия магазин, където има изложен замък, все обяснява, че искал такъв Grinning Гледах го, но 200 лева ми се виждат множко, поне не и на този етап - все още трудно се ориентира по картинките и определено му трябва помощ... Събирам и други идеи за подаръци Mr. Green

# 499
Честит 3-ти Рожден ден на Дара, на Люляк! Да бъде жива и здрава, да расте весела и щастлива! Много нови приятели и само хубави емоции, наесен в градината!

Честит Имен ден на всички с хубавото име Мария!

Честит 3-ти Рожден ден на Ясин и Арзу, както и на всички вече отпразнували или предстоящи рожденици!

Имам какво да споделя, но чакам таткото да дойде по-късно днес и тогава. От един месец сме на село и не сме го виждали, а Мая все пита за него. Хубав ден на всички!  bouquet

# 500
  • Варна
Добър вечер и от мен!
Честит имен ден на празнуващите днес!
Веси, честита ви радост! Само най-прекрасни моменти ви пожелавам!
Бебчо, честит рожден ден на патеричка на малките бандити!

Ние сме добре. Дани е бяс от класа, а големите го глезят и ми развалят дисциплината. Много ни е тежка програмата последните седмици - преди обед на плаж, следобед с колелетата. Станали са всички като циганета от миткане на вън. Joy В тази връзка мисля да купим тротинетка за РД-то, макар че вече не искам и да помирисвам играчки и подобни приспособления.  Crazy Бяхме няколко дни на балкан.
 Hug

# 501
  • Пловдив
Ехе, живна малко темичката, покрай рожденниците ни! Здравейте и от нас Simple Smile
Да са ни живи и здрави всички, палави и щастливи, септемврийчета прекрасни Heart Eyes
Ние за рожденния ден сме си поръчали колелета, големи Wink, с помощни гуми. И тротинетки, големи, не бебешки, пластмасови, а железни, като за каки и батковци!!! От там нататък съм казала, останалите да импровизират и да се опитат да ни изненадат с нещо...  Laughing
Ех, очакваме рожденния ден с нетърпение и после хайде на моренце, че нямаме търпение вече... Sunglasses
Иначе, малките бяха на балкан с баба и дядо 10 дни. Прибягвахме семейно няколко уикенда до Банско, Старосел и Хисар.

Пожелавам на всички, весели рожденни дни и много емоции и изненади Simple Smile

# 502

Привет отново wavey,

Както писах вече, на село сме от близо месец и Мая расте, волна и безгрижна Simple Smile Тук бяха и братовчедите й (Елена на 2,5г и Антоан на 5 г), но днес си заминаха и останахме сами. Милата днес на обед, като ги изпращахме и ми казва- "Аз сега ще спя и като стана, те ще дойдат, нали мамо?" Тъкмо посвикнаха децата и дойде време да се разделят, но няма начин. Те не живеят в Бг и ще се видят живот и здраве, зимата или догодина.
Иначе още в началото на лятото, купихме мечтания батут и познайте къде прекарваме основна част от времето Simple Smile Мая много задобря в баланса и скачането, а и като цяло доста заякна, благодарение на него.
Обожава водата и това е другото нещо, с което много играем в тези топли дни. Пълня й басейн на двора, но и много играе просто така с леген вода и кофички, купички, канчета и т.н да прелива и разлива.
Почти не съм й взела играчки, само книжки и такива за решаване на задачки-закачки, както им казваме. Е и любимия пластелин и комплектите с него, както й неща за рисуване. Тях ползваме като навън стане много горещо. Братовчед й, имаше две книжки с изтриваем маркер, едната с азбуката, а другата с числата. Не съм виждала на български нещо подобно, но сега ми хрумва, че активните карти на Clever Book, са добър подарък от баби и дядовци.

Друга идея за подарък за РД, е тротинетката, както вече някои от вас споменаха. Ние сме с Микро от началото на пролетта и съм много доволна от този избор. Много е лека, само 1,5 кг, а в същото време супер устойчива и здрава. Кара се лесно и Мая много бързо свикна с нея. Peace
И в нашите подаръци влезе една настолна игра ето тази. Който има интерес може да разгледа и други на марката GALT, изглеждат интересни и подходящи за възрастта 3г и нагоре. А който има време за поръчки от амазон, още една с пазаруване, която също много харесах,ето тази.

Лунен пясък, карти за шиене( нанизване), мъниста за правене на бижута за момичетата, хвърчило,книжки,албуми със стикери или за оцветяване, шаблони за рисуване, пъзели с големи части за редене на пода,конструктури, кукли и всичко свързано с тях, както и превозни средства и всичко свързано с тях, са все неща, подходящи за подаръци, за нашите вече порастнали малчугани. Heart Eyes Ааааа, да, забравям динозаврите, които са любими на Мая Grinning
Също интересни са и тези фенерчета, които прожектират на тъмно, цветни диапозитиви. Ох, ужасно много идеи имам, само дето рожденничката е една и няма нужда от толкова подаръци Mr. Green

Хайде споделяйте повече за мъниците и как играете, и се забавлявате заедно.

Нашият РД предстои съвсем скоро, ще мина да почерпя виртуално Wink, а след това ще направим едно гръцко моренце за 10-тина дни. Мислех си, че няма да ни огрее тази година, понеже таткото ни бе много зает, но се отвори възможност в края на лятото.

Прегръщам всички ви и пожелавам здраве на дечицата и весели РД! Hug

# 503
  • В царството на мечтите
Морски поздрави от нас Hug При нас всичко е добре и се наслаждаваме на една прекрасна почивка

# 504

Честит 3-ти Рожден ден на Алекс и Криси на ilik123! Да растат здрави, усмихнати, любознателни и очарователни, за радост на всички около тях!

Почерпете се за здравето и на моята малка сладка Мая, която днес също е рожденичка. Да е жива и здрава!

# 505
Гери, честита ти рожденичка, да расте все така чаровна, умна и любознателна. Нека усмивката не слиза от лицето и, пожелавам и безгрижни игри и живот, изпълнен с вълшебства!
Честит рожден ден и на миналите вече други рожденици, да са ни живи и здрави, весели и умни дечицата!!!
Благодаря на всички ви за поздравите и пожеланията, аз време за комп нямам, сама съм с двете и никак не ми е лесно...малката е със зверските колики на кака си, който е от началото на темата ни може би помни какъв кошмар беше при нас....за съжаление не ми се размина и този път, та не спим и денонощно се разнасяме на ръце...Мая милата е доста ощетена, мъчно ми е за нея и гледам всяка една свободна минутка на нея да посвещавам, но те не са много така или иначе. Ще пиша повече, когато мога....

# 506
  • Пловдив
да са живи и здрави рождениците Heart Eyes

Веси, спомням си колко се измъчихте покрай коликите на Мая, както и люлката, която бяхте направили над спалнята Simple Smile Дано този път минат по-бързо Praynig

Ние стягаме багажа и отново заминаваме на планина малко, че тук жегата е ужасна, а вкъщи полудяват и двамата... Другата седмица си слизаме и започва трескавата подготовка за рожденния ден, а на следващия ден ще кръщаваме и малката, та програмата е претрупана Rolling Eyes
За капак, се оказа, че от 9.09 ни започват и лекциите и нещо не ми е ясно как ще навържа всичко ooooh!

# 507
Лелеее Мъниче програмата ти пак е доста натоварена, но ти ще се справиш Simple Smile възхищавам ти се на оптимизма, ентусиазма и енергията....мен рядко ме спохождат Wink
Ох и така и така съм влязла за малко, да ви споделя, че всеки ден се измъчвам от страшни угризения във връзка с Мая....признавам си, че ми е трудно сама с двете и то с малкото, което не спи ни през нощта, ни през деня и само мрънка....изнервена и изморена съм, гледам да внимавам с Мая как се държа, но общо взето всеки ден я овиквам нещо и я нареждам...тя ми е много трудно дете, в смисъл характера и...трудно се справях с нея и преди това, а сега вече...изисква много търпение, всеки ден успява да ме ядоса до там, че да съм я навикала нещо, след което супер много съжалявам...виждам я, че се е променила откакто родих, стана още по-ината, непослушна и лигава, но знам, че е от промяната, която е голяма за всички ни, при нея просто така се отразява, тя не ревнува и въобще не показва по никакъв начин, че нещо се е променило, но е много една такава ината и лоша станала...всеки ден почти и измислям някакви забавления, да я водя някъде, да правим нещо...и всеки път всичко приключва с нерви и викове....и после с моята гузна съвест, не искам да е така и всеки път си казвам, че няма повече, но не успявам...неизбежно е да не я травмирам по някакъв начин, така или иначе появата на второ си е травма за първото, независимо какво и как показва, но ми се иска да е по-леко за нея някак....
Чудя се дали да не ги хващам и двете и да си отиваме във Варна, там поне имам повече помощ и повече забавления....ама малката е на 3 седмици, не знам....
Пооплаках се малко, ама вие ще ме разберете...това разбира се са някакви ситуации, през останалото време сме ок, щастливи, доволни Simple Smile
Трябва да започна и аз да планирам р.д на Мая, че искам да е по-запомнящ се, може би някъде на открито, с клоуни, аниматори нещо...може би и кончета или по-скоро понита....ама още не съм си го изяснила и проучила. Идеи за подаръци и при мен много, ама желаещи да купуват няма чак толкова Wink доста от нещата се припокриват със споменатите вече, за това няма да се повтарям.
Я споделете за още игри подходящи за тази възраст, ще търся в нета уж, ама все не ми остава време. Игри, имам предвид от типа на тази с катеричките на Люляче и всякакви такива подобни, и ако може да не е с поръчка, а да са си местни така да се каже Wink

# 508
  • Пловдив
Веси, напълно те разбирам Hug
Същото положение е и вкъщи - почти всекидневно се разкещявам на Дидко Sad След това ми е супер гузно, но и той стана много по инат, откакто се роди малката... Много си я обича - постоянно я занимава и и пее, но определено много се промени, откакто родих...
Този месец решихме, че ще го спрем от яслите, за да си е с нас и постоянно го водим на нови и интересни места, за да му покажем, че си го обичаме и за нас той си остава дете, независимо от факта, че вече я има и Габи,. Измислям му най-различни занимавки (Pinterest много ми помага в това отношение), но не мога да съм 100% от времето с него и явно това го дразни newsm78
Опитвам се, да му отделям част от времето, когато Габи спи, за да сме насаме, но явно това не му е достатъчно Sad

Изчезвам! Ще се опитам да Ви следя от вилата Simple Smile Така и така се раздвижи темата - да не я оставяме да западне пак Heart Eyes Hug

# 509
  • Варна
Честити рождени дни на Дара, Митко, Ема, Дани, Мая, Криси и Алекс!

Веси, Мъниче, и аз наблюдавам подобно поведение от Дани, макар, че при нас няма нови попълнения. Отдавам го на възраста и силно се надявам, че с минаването на РД-то ще има промяна към по-добро, както се случи с брат му.
Днес следобед ме накара да спринтирам след него, защото си тичаше към площадката и изобщо не се вълнува от моите викове, че и уличка пресече. Направо, още ми треперят краката. Twisted Evil А бяхме излезли само двамата, за негов кеф, докато големите са на кино.

Общи условия

Активация на акаунт