СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 597
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте на всички - искрено се надявам, че не сте ни забравили Simple Smile

Честито на всички мами, които отново гушкат малки бебчета!

Честит празник и на всички наши Септемврийчета, които с толкова трепет и вълнение чакахме преди три години!

Нека всички те бъдат здрави, щастливи и обичани!   bouquet

# 511
  • София
Веси, така ще е в началото. Светлината в тунела е, че децата растат и почват да разбират защо, какво и как. При вас предполагам, че тази светлина ще дойде по-рано, особено ако Йоана върви като Мая.
При нас имаше забавяне при Сами (ех тези мъже) и чак сега мога да кажа, че при нас просветва - и като разбиране, и като отношение един към друг.

Бих предложила тази дъска от Икеа. Моите и двамата много я харесват.  Ползваме безпрахови тебешири и  маркери на schnieder/big (май така се пишат марките) - те се перат от дрехите.

Прегледай тази тема - има идеи и за по-големички деца, и за по-малки.

Ако имаш време и се разходиш до Комсед/Хиполенд, няма начин да не харесаш нещо.
От там съм купувала комплект за гипсови фигурки (май и в Джъмбо имало подобни неща) - вътре има гипс или подобна смес, бъркаш с вода, сипваш във формата и детето оцветява фигурката. После може и с обикновен гипс да правиш фигурки, стават.

Нещата на Джеко много ги харесвам.  В големите книжарници - Хеликон, Буктрейдинг - обикновено има техни неща и може да се види на живо. Имаше много добре зареден магазин/книжарница на Прага с техни неща, но го преместиха нейде на Раковска. А ми беше много удобен понеже работя в района.

ПС. Аз си признавам, че повечето настолни игри от типа на играта на Люляк, които имаме, са поръчани отвън. Засега не играем много на тях щото малкия все пречи (но нали пък споменах нещо за просвелтяването в тунела май  Whistling ...)

# 512
 v_spasova    202uu

Веси  Hug, и аз искам да ти кажа, че те разбирам. Знам какво е да не ти достига търпението и да не  успяваш всеки път да излезеш "чист" от ситуацията. Аз и без бебе в ръце, пак не успявам винаги да съм безкрайно търпелива и да не се скарам за нещо на Мая. И съзнавам, че аз съм виновна, то детето си е дете и си иска своето. Аз като й кажа-"Мая това е беля мамо", а тя ми вика-"Не е беля, а игра" Laughing И аз се сепвам, защото виждам как зад всяко нейно поведение, стои някаква нужда, която тя се опитва да задоволи. Ами да са ни живи и здрави и ние покрай тях, за да им се радваме, обичаме и обгрижваме. Ей сега ще порастнат и ще се чудим, как сме могли да им се караме за глупости. Peace
Иначе за успокоение на съвестта, а и не само, работя над себе си и продължавам да чета литература свързана с ненасилствената комуникация. Ще споделя заглавия, ако на някой му е интересно.
Трябва да ставам, че ми кипна манджата Crazy

# 513
Пак съм аз....

Исках да кажа и на Мъничето, че се възхищавам на постоянството, упоритостта, волята и желанието да се справя с учене,работа, две малки деца и всичко останало, което я съпътства. Peace

Честит Рожден Ден на Антония на gerinceto! Да расте здрава,щастлива,игрива,умна и смела! Много весели игри и смях!

# 514
  • София
Снощи пак ме резнаха кат' кисела краставичка по телефона моите Simple Smile
Приготвяха се за излизане.
Сега хита е, че ходят при едни съседи и гледат как се дои коза. Бабата каза, че са като под хипноза - седят, гледат, престрашават се да галят козата и докато не свърши цялата процедура - няма мърдане от там.
Добре, че тук-там все още може да видят нещо различно от куче/котка.

И понеже бабата е много бойна и навита да ги гледа на село двамата, тр. да измисля някакъв дребен подарък  Thinking

# 515
  • Sandanski
Здравейте, искам да попитам мамите на които децата са посещавали детска ясла до юли, а от септември са на детска градина да ли са правили нови изследвания или важат старите? благодаря

# 516
  • София
Здравейте, искам да попитам мамите на които децата са посещавали детска ясла до юли, а от септември са на детска градина да ли са правили нови изследвания или важат старите? благодаря
Виж тук - http://www.srzi.bg/Pages/News/Default.aspx?evntid=vk%2bu9tVxzrs%3d

# 517
Аз влизам само с един въпрос - колко са високи момченцата ви?

# 518
  • София
Аз влизам само с един въпрос - колко са високи момченцата ви?
Юни месец - 94см. Сега - не знам, но е дръпнал още. Панталоните късеят.

# 519
  • на североизток
Момичета, препоръчайте ми някаква къща за кукли. Решила съм вече, че такова нещо искам да и взема. Взех и вече от Икеа тези мебели за кукли, които са страхотни, но ми се иска да има и къща, може би по-скоро от дървените Thinking Та, ако имате впечатление от някакви марки, да ме насочите.

# 520
А пък моята до кукли не припарва...виж с колите е друга работа Wink

# 521
  • Пловдив
хахахах, при на с еобратното - колите си стоят в кутията, докато куклите с количката и кухненските прибори с кухнята са на почит Mr. Green hahaha

grix
, благодаря Hug

Честити празници на всички празнуващи и вече изпразнували рожденници  bouquet

# 522
здравейте,

ние цял месец сме по почивки, супер си изкарваме.

само да кажа, за височината - Ивайло е 100см точно Simple Smile и 16.2 килограма.

хубав ден от мен и поздрави от морето Simple Smile

# 523
Момичета, само нашият отбор остана с тази зимна тема. Дайте да я изписваме, че скоро пак ще стане актуална Laughing
То и аз пиша от дъжд на вятър, ама сега се амбицирах. Сигурна съм, че имате много случки за споделяне с мъниците, само време и желание за писане да има.

Като стана въпрос за игра с кукли и Мая не играе много с такива. Предпочита дребни фигурки, фигурки от лего и плюшени котки. Е, аз не съм й купувала бебе, но това е защото не виждам още интереса в нея за подобна игра- да се грижи за него, да го храни, разхожда, завива, облича и т.н

От два месеца насам, е влюбена в барбароните. Всичко започна с една книжка за оцветяване, която й подари леля й. Тя естествено ме пита, кои са тези човечета и аз взех от библиотеката, всички налични книги за барбароните. Голямо четене падна, до наизустяване. Всяка вечер и на обяд, заспиваше с истории от тези книжки. Манията е толкова голяма, че видим ли някакъв предмет в определен цвят, казва че еди кой си барбарон се е превърнал в него.  Grinning Това много ми помага в моменти, когато трябва да я убедя, да направи нещо.  Wink Знае им имената и на български, и на френски, покрай филмчетата за тях и книжките от Франция, които получи като подарък за РД. Там са много популярни и има маркетинг около тях. Тук книжките не са преиздавани от 80- те години на мин. век. Sad
Успях да й намеря фигурките на семейството на татко Барба. Сега обаче, мисля да им направим и къщата от папие маше. Надявам се да стане нещо подобно

iv4i_79 надявам се да намериш готина кукленска къща за момиченцето си, само дето хубавите дървени къщи си държат цена и излизат скъпичко.
На мен фаворит са ми тези на KidKraft.

marigold_ таблиците за ръст на СЗО, при момченцата на 3г, показват следното: средна норма-94см, минимум-86см, максимум-100 см. Вие колко сте?
Важното е май, не толкова колко см сте в момента, а дали има развитие по месеци, спрямо зимата да речем. Дано ме разбра. Peace

v_spasova мен ако питаш, бабата си заслужава и някой по едър подарък, за това че се е съгласила да гледа децата Simple Smile А що се отнася, до интересната флора и фауна на село, нищо чудно, че вниманието им е погълнато от тях. Peace

Искам да честитя на всички деца празнували до момента 3-тата си годинка, а и на тези които им предстои в най-скоро време. Бъдете здрави, умни, весели, игриви, палави и волни като птички!

Ние ще пътуваме във вторник към Халкидики. Не съм сигурна за нета там, та затова ще се включвам, ако има възможност. Поздрави на всички Hug

# 524
  • София
Ние ще пътуваме във вторник към Халкидики. Не съм сигурна за нета там, та затова ще се включвам, ако има възможност.
На Тасос това лято беше ок, миналата година на Халкидики също не сме имали проблем. Не ни е оставало и мн. време за нет, но определено си беше с прилична скорост.

Тя нашата баба все се дърпа като я хванем да й купим нещо - притеснява се за цените, ние пък й се караме...
Покрай зъбите пак имаше драми, притеснения, та се наложи да се разбираме със зъболекарката да не споменава нищо за цени, дори и да има питане.
Все й обяснявам, че тя ми излиза по-евтино от детегледачка, но тя си знае нейното.

Водихме малките в Кайлъка в Плевен - не можем да си тръгнем от водното колело. На мен ми стана лошо от това клатене във водата - татето ги пускаше един след друг да управляват и беше повече от кошмар. Но само за мен, на другите им беше добре

Общи условия

Активация на акаунт