СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 589
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Да, разбирам за бабата, скромна е и не искате да я притеснявате. И нашата е такава. Да са живи и здрави! Вземете й нещо, което няма как да знае колко струва.  Peace

И ние на Тасос, миналата година, нямахме проблеми с нета. Имаше даже на плажа  grinning039 Обаче за този хотел, знаем предварително, че нет има само в лобито на хотела и то срещу заплащане. Шантава работа, но пък нали целта на занятието е друга, предполагам няма да ни липсва  Nature Sunny

И ние водихме Мая на Панчарево на водно колело. Идеята беше моя. Embarassed През пролетта беше. Дадоха й една малка оранжева спасителна жилетка и на нея много й хареса. По едно време се унесе да спи даже, от самото клатушкане във водата. Laughing А на теб щом ти е станало лошо, не те виждам на круизен кораб Laughing, макар че там сигурно не люлее много.

# 526
grix, 100 см. е синът ми, аз пък гледам таблици от една българска книга и там са посочени по-различни мерки.
Как ми се иска и на мен вече баба помощница, за час на ден да има кой да ме смени.

# 527
Значи всичко е наред. Peace И Мая е 100см и 14кг, върви стройна с манекенски мерки, да ми е жива и здрава Heart Eyes
Ние баба имаме веднъж, два пъти годишно за по един уикенд. Rolling Eyes Сега лятото й гостувахме месец и половина, но с Мая си бяхме нон стоп заедно. Все пак при нея имаше още две внучета, беше заета с градината и разни домакински задължения.

По повод флората и фауната на село, се сетих за една случка от това лято. Племенникът намери една сутрин, едно жабче в двора. Гледа го с голямо учудване, носи му трева, вода.... По обяд се прибрахме за храна и сън, а той взел, че похлупил жабчето, да не избяга. Става от следобедния сън и тича да види жабчето, ама то горкото....от жегата ли, от стрес ли, беше умряло. Sad После беше много тъжен, зададе на сестра ми поне 100 въпроса и даже плака за него.

# 528
  • София
А нашата котка горката повръща - децата така я стискат ... И колкото и да обяснаваш - не та, не. А като почнат всеки да я дърпа към него си - ужасТ на квадрат. Коетето не мърда, само скимти, не се опитва да ги дере. Но в момента, в който е свободно и веднага се крие.

# 529
Хи-хи-хи горкото животинче. И при нас котката и кучето (кокер), бяха подложени на системни "нежни" ласки, но слава Богу оцеляха Grinning Мая научи, че ако го пипнеш по гърба и кучето сяда и познайте какво натискане по гърба му прилагаше сутрин, обед и вечер. Нооооо и кучето пък само идваше при децата и го търсеше за компания Wink

Ей сега чак, смогнах да оправя куфара, след като цял ден се опитвам, накрая баща й я заведе в парка и за по-малко от час съм готова. Ами какво да ви кажа, от един голям куфар, половината е за нейните дрехи и тоалети, а в другата половина са моите и на баща й Mr. Green

Хубава вечер!

# 530
  • Пловдив
ооо, с багажа положението и при нас не е розово...
В голям куфар (от тези с колелцата - средния размер) се събираме ние с баща им е половината, останалото е за Деян... Габриела е с един солиден сак, а отделно имаме и поне 2 торби с играчки Rolling Eyes hahaha
Баща им казва, че не миниван, ми направо микробус трябва да си взимаме Simple Smile

За килограмите - около 14 е, а на височина - някъде към 98см (не стои мирно, да го измеря диването) Mr. Green Има си доволно шкембенце, но и апетита не му липсва, макар че последно време нещо намали дажбите си Simple Smile

Почти съм готова вече с подготовката за РД-то newsm44 Днес раздадохме и последните 2 покани и остава само ястията от менюто да направя Mr. Green Всичко ще е с ядосаните пилета, даже си уговорих и тортата да ми я направят зелена с конструкция от вафли Mr. GreenИмаме пластмасови фигурки от настолна игра, та всичко се нарежда чудесно bowuu ...А аз си мислех, темата да е Мики Маус newsm78

# 531
  • София
Здравейте отново! Честит рожден ден на всички наши дечица, нека растат здрави и обичани. Ние вчера се завърнахме от Халкидики, беше страхотно, мъниците геройски издържаха тази година. Арзу дори се качи на един шезлонг и като взе да играе обра овациите на туристите Joy
За рождения им ден купихме самолет с дистанционно на Ясин, а за Арзу тоалетка с огледало, която си имаше шишенца с лакове (празни, разбира се) , гривнички, герданчета, пръстени, столче и отдолу се появява нещо като пиано.   Имаме доста неща от баткото, но помня че на тази възраст му подарихме един огромен трактор с педали, който е хит за всички деца и до ден днешен.
На село и ние си имаме котка, която имаше неблагоразумието да роди точно когато бяхме там, доста добра гимнастика си спретваха всеки ден в опит да избягат от Арзу. А тя, милата, им викаше "Ела,писииии, само галя те" Laughing

# 532
Здравейте момичета, и аз се изкуших да понапиша някой ред. Радвам се, че темата се раздвижи. Лятото свършва, и може би затова ми остава повече време за форумите. И аз имам много да разказвам, стига да успея. Накратко, направихме една планина в чужбина, море в БГ (но май няма да се повтори), разнообразихме се, изморихме се, но по хубав начин, и даже се поразболяхме...Смяната на средата и умората от пътуването ни се отрази, и всички кашляме дружно. Все пак, нещата са под контрол. Николета расте, много е интересна, но и отглеждането й е едно предизвикателство. За пръв път по-целенасочено чета някакви книжки, нещо, което майките тук направихте много отдавна, и все се питам, аз как се справям, много ли греша? Хем не искам детето ми да расте без себеуважение, хем не искам да е "изпусната". А тя е доста своенравна и с мнение. Например, оставихме я за пръв път за 1 седмица с баба й и дядо й, е, сега им се цупи и не иска да ги погледне в скайп. А хората такива усилия положиха и любов, за да се грижат за нея...Но явно обидата й, че сме я изоставили, се прехвърли на тях...Вечер трудно я укротяваме да спи, а аз на другия ден съм на работа. Ей такива неща, сигурно ви се виждат смешни.. Относно рождения ден, засега в списъка сме планирали детски лаптоп. Тя си има един счупен, подарък от чичо док. , и много си го харесва. Е, засега толкова, че трябва да работя! Много поздрави на всички мъници и техните майки!
ПС За ръста - 92 см 12 кг, и ние вървим фини. Ама аз съм метър и петдесет, така че нормално...

# 533
  • София
А хората такива усилия положиха и любов, за да се грижат за нея...Но явно обидата й, че сме я изоставили, се прехвърли на тях...
Дано спре скоро цупенето Wink Ма тия Деви са толкова твъдоглави, че ...

Или поне моето е.
Сами се пусна да направи няколко крачки една неделя. На следващия ден си беше в нас  и детето направи пак няколко крачки и аз вече доволна.
На следващия ден (вторник) го пуснах на ясла до обяд - взех го сърдит, не иска да яде, не иска да се гушка и не иска да ходи. И се цупи с ходенето цял месец.
Пък покрай операциите колко ми се е сърдил на мен - идваше при мен ако падне и се удари, сам записваше без гушкане, не ми даваше и да го нахраня...

Сега послено ми правеше изпълнения в яслата - много сърдит като отида да го взема. Не иска да си тръгва (особено когато едно маце (русо и синеоко) беше там Simple Smile ) - хвърля се на земята и до там.
Първият път е лежал около час - със зор го изкарах от двора на градината, после почти час лежа навън в градинката (пък аз го оставих и си лафих с една мама  Embarassed ). При следващите изпълнения лежането беше към 15-ина мин.

Сега се държи добре, но на село с баба е друго - там си има достатъчно занимания и не му остава време за подобни.
Но другата седмица с градината и новите учителки ще има изпълнения, едва ли ще ми се размине. Този път твърдо ще си купя мента, глог и валериан и ще ги пия.

# 534
# 535
Момичета, искам да пусна няколко снимки, но пак обърквам синтаксиса на тага. Как да смаля снимките? [img http://КАКВО ТРЯБВА ДА НАПИША ТУК?][/img]

# 536
  • В царството на мечтите

Минавам да ви почерпя с нашата торта

# 537
Привеееет bye

Завърнахме се, от морската ни почивка. Мнооого хубаво си изкарахме, слава Богу без никой да се разболее. Морето беше супер спокойно и водата кристално чиста, с безброй рибки, които плуваха около нас. На Мая много й хареса да влиза във водата и да ги наблюдава. Имаше участък от плажа, където водата бе плитка и така продължаваше, няколко метра навътре в морето. Идеално за малки плувци. Wink Мая влизаше сама, понякога дори без пояс или надуваеми възглавнички и беше ок, понеже й стигаше до гърдичките. Естествено, не я изпусках от очи и бях до нея винаги на ръка разстояние, но тя не даваше да я държа, а искаше сама да "плува".
Хотелът бе ок, но определено не 4, а 3 звезден. Гърците малко се изхвърлят с тея звезди  Wink Имаше обаче една голяма атракция, до плажа се стигаше с асансьор, от който гледката е зашеметителна, понеже виждаш морето от край до край, а на хоризонта съседния ръкав-Ситония.

Giada радвам се, че пишеш.  Hug Относно снимките и намаляването на размерите виж тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.msg16753672#msg16753672
Относно книгите за родителство, на морето се зачетох във "Всичко започва от детството" на Стела Даскалова. Хубава е и ми допада като идеи, подход, възгледи за отношението ни към децата и към самите нас. Препоръчвам я! Peace

aissa80 страхотно парти! Да е жив и здрав Ивайло! Да расте умен, палав и игрив!

boonboon и вашата торта е супер! Дора е и наша любимка, не се съмнявам, че всички са я харесали!

Честит Рожден Ден на всички септемврийчета! Бъдете здрави и опознавайте света с много любопитство, игри, смях и приятели!

# 538
  • София
grix, може ли да кажея кой е хотела (едва ли ще се сметне за реклама, надявам се Simple Smile )?

Ние сега ще се насочим някъде из нашите планини т.е. едва ли ще стигнем до Гърция. Но аз си събирам инфо за следващата година и разпитвам познати къде са били Simple Smile

1-вият ден на градина биваше. Сутрината имаше рев, след това е бил спокоен. След сън е напишал пижамата.
Но сега в групата имаме нова учителка, която ще замества за една година едната г-жа.
Нещо не ми кефи цялата работа. То вЕрно, че момичето май не знаеше къде се намира, понеже това явно му е 1-вата работа след университета. Но пък можеше поне да ни поздрави (ние си казахме 'доброто утро' най-малкото), да се представи, да пита как се казва детето - някакви ей такива простички неща ме издразниха леко.
Дано все пак да намери общ език с децата.

# 539
Хотелът е http://www.alexanderthegreatbeachhotel.com/. Има нужда от реновиране, пак казвам, не отговаря на тази категория от 4 звезди, но е чист и храната е ок. Най-големият му плюс е достъпа до един от най-красивите плажове на Касандра, отличен със син флаг. Плажът е голям и се ползва предимно от гости на хотела, поради особеностите на релефа в този район.

Пожелавам лесна адаптация на всички дечица тръгващи на детска градина. Hug

Общи условия

Активация на акаунт