СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 574
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • на североизток
      Здравейте, момичета! И аз отдавна не съм писала, но ви чета редовно.
      Включвам се относно притесненията ви за необщителността на децата.Според мен всичко е въпрос на характер и на зодия, а и на малко повечко време, което им е нужно да се адаптират. Понеже и аз самата съм дева ми се струва, че по-лесно разбирам мотивите на мъниците за тази стеснителност и срамежливост. Аз бях същата като малка, изобщо не обичах да ме разпитват непознати, да ми задават обичайните въпроси, да ме пощипват по бузките и т.н. Сега наблюдавам и моята малка девичка, която сравнително лесно се адаптира в градината, но пък все още не говори там. Госпожите не ми вярват, че може да говори Simple Smile но иначе пък си била избрала някои от по-кротките деца и си играела с тях. Според думите на госпожата се разбирали само с очи. Другото, което ми прави впечатление, когато някой страничен човек я попита нещо не отговаря, но ако аз я попитам същото в негово присъствие - отговаря. Просто се срамува, което ще кажете, че е типично за повечето деца, но баткото не беше така. Той навсякъде всичко и със всички си плямпа, без да се притеснява  Mr. Green Даже на моменти ме поставя в много неудобни ситуации Grinning
       Та, пак казвам, не се притеснявайте, всичко е въпрос на характер, постепенно ще свикнат с другите деца и даже ще започнат да ги командват, защото както и вие сте забелязали децата ни са много наблюдателни, много съобразителни, много бързо схващат нови умения и сръчно ги изпълняват. Всичко това рано или късно ще излезе на повърхността и ще изпъкнат пред другите деца със своя интелект.
     Това, което можем да направим като родители е да не ги притискаме да общуват - да ги стимулираме да, но не и на всяка цена. Те много добре усещат с кое дете могат да играят и с кое ще се чувстват в опасност. Леко и постепенно да ги учим как да се сближават, какви игри могат да си играят заедно и да им даваме свобода и увереност да решават сами. В нашия случай много голямо положително влияние оказва баткото, защото той ни е пример за всички игри. Каквото бати направи, веднага се повтаря, та и по площадките е свикнала като него да се справя сама. Само, ако някое дете я притесни с нещо или я удари, тогава идва да ми каже.
      А относно това, Люляче, че говорите вкъщи само на български, мисля, че и аз бих постъпила така на ваше място. Може би щях да търся да и осигуря повече контакти с местни деца, но може би там отношенията са по-различни от тук и това не е толкова лесно. Но и едно дете да намерите, което да говори на английски и да се разбира с Дара, да си подхождат в игрите, мисля, че много ще и помогне. По-бавно ще се адаптира, но със сигурност ще се научи да говори и двата езика, и да общува с децата. Просто и трябва малко повече време Hug

# 616
  • София
Малкото е с кашлица, отвратителна. Но като цяло, мисля, че само с това ще се размине.

Каката почна пак да ходи на кънки, много е доволна. Сега се опитва да убедя мъжа да вземе и малкото на пързалката  Whistling

# 617
Ивчи, все едно описваш Николай, всичко е 1:1! Аз го отдавам и на инат, не само на срамежливост, иначе при всеки отива и дава да го вземат, гушкат, целуват, но не им говори поне в първите 15 мин. Има моменти на проблясък, отговаря им, но трябва да е много весел, нещо приятно да е преживял преди това и да е отпуснат. В градината се разбират с очи. Мисля, че не е сигурен в говоренето си и в същото време говори тихо, може и да е решил, че и без това не го чуват, защо да им приказва на госпожите. И все му обяснявам какво да каже, ако иска още храна, например, да го каже силно, за другите нужди се оправял сам. Но поне си играе с децата, подбира ги, предимно момичета и то по-спокойнички. Така ще е, по-важното е да са здрави! За сега не е отсъствал вече 2 месеца, което си е направо чудо!!! Дано и зимата да е така!
П.П. Ивчи, и на нас вече ни орязаха корепетицията!
И да ви кажа една приятна за мен новина, само да не ми се разсърди Вани - колежки сме от тази година! Раздвам се, че имаме такова хубаво попълнение в колектива на училището! Красив човек отвън и отвътре! Това го казват и колежките в начален етап. А Ади е едно будно и прекрасно дете! С черни очички, като маслични и с чаровна усмивка!
Мирка, радвам се че ви е помогнало сиропчето!

# 618
  • на североизток
Ами колкото и да не иска човек да вярва на зодии, има си едни общи черти, които са характерни за една група хора, които по случайност се оказват от една зодия Simple Smile Така, че за нашите девички общите неща са скромността, срамежливостта, наблюдателността, любознателността, организираността и т.н. и т.н.

П.П. Велизарка,
Скрит текст:
а мен ме отрязаха тотално от у-щето, заради една некадърна връзкарка Mr. Green Сега се развивам в друга област - карам магистратура ПУНУП и стартирам дейност в една частна муз. школа с уроци по пиано и пеене. Ще видим какво ще стане.

# 619
Преди време grix мисля беше писала за някаква машинка за пяна. Дали ще можеш да пратиш някакъв линк? Не съм сигурна кой беше си взел такава, но Николета още реве като магаре като й мием косата, и съм й обещала такава машинка....помощ Mr. Green

# 620
# 621
привет,
аз не пиша че все нямам време, гледам да се оправя да съм отново на линия, гледам и децата, сега гледам и племенницата тия дни, че нещо й се възпали ушенцето, мисля се разминахме с усложненията, върви към оправяне.
надявам се да се оправят болничките и бързо на градина Simple Smile
Мирка, махай сополките, ако трябва търси причината, да не ги влачи гледай.
Ако намериш училище с плуване може да го водиш един-два пъти седмично или уикенд, за закаляване.
Люляк, и аз бих говорила на родния език с детето си. пък с времето ще свикне и с другия език, то не се учи за месец-два, повече търпение, наистина е трудно за децата така.
Vesi, надявам се сте добре и вие. ние ходихме септември до варна, но всички се разсополкахме последния ден когато искахме да идем при кончетата и не успяхме.
V_spasova, страхотна работа е тоя слинг, и сега с насето ходя така да взимам мили от градинката, че е на 3тия етаж, да не го оставям сам в количката.
много хубаво за кънките, координати някакви имаш ли, къде ходи и кога?
милица откакто ходи братовчедка й на кънки, все иска да я заведем като дойдела зимата.
голям мерак й е.
исках да ви споделя как Мили от няколко дни рисува човечетата много хубаво и правилно, изведнъж ей така започна. така че децата явно запомнят нещо някъде и когато дойде времето, го показват наяве. знам, че някои от вас споделяха за неговоренето и др. ако мога да направя лека аналогия.
iv4i, дано мине леко цялата адаптация и да й е наистина приятно там.
дават ли играчки да внасяте отвън за деня?

нямам много възможност сега да пиша, успех на всички с градината,и работата, и децата да са здрави.

# 622
  • София
jos, кънките са в Зимния дворец, клуб Айс Блейд. Засега и Лора, и мъжът са доволни, понеже все още няма много хора и им обръщат внимание. Като стана навалицата - ще видим какво ще е положението.
Лора ходи в събота и неделя, от 17.45. Цената е 10лв. Има и през седмицата, но ни е трудно воденето.

Снощи Сами много се радвал на кака си, но е отказал да се качи на кънки. Питам го - ще ходиш ли пак при снега? Да. Ще караш ли като кака? Не.

# 623
# 624
Хей!Здравейте ,бе ,мамита!Всички добре ли са?Ние сме ОК за сега !Поздрави! Heart Eyes

# 625
Здравейте, търся аниматор за детски рожден ден. Рожденникът става на 3 години и е луд по "Колите" на Дисни. Някой да има препоръки? Партито ще е у дома и в София.

Благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet

# 626
v_spasova, благодаря Simple Smile
искрено ви се зарадвах за снега  Grinning
и наско не иска бебешките си играчки, а тия на кака си като са двамата.
децата да са здрави това е най-важното.

ще опитаме някой уикенд кънки и ние.

разпишете се по някой ред как сте. болничките? да са здрави вече.

днес извадих стария конструктор на мили и тя му се радва като на нов  Twisted Evil

# 627
  • София
Самуил е болен. Кашлица, на снимка се видя спазъм => вентолин. Уж се пооправи, гърдите бяха ок и пак се започна кашленето, повръщаше от храчки. Според мен Лора донесе нещо,но тя само подсмръкна, подкашля и до там.
Пулмологът чу хрипове и храчки, кръвната картина беше ок, но изписа АБ, пулмикорт и вентолин.
Утре сме на контролен.
Добре, че е бабата, щото това му е 3-та седмица в нас.

Аз му се радвах, че от 7 седмици има само 3 дена отсъствие заради леки сополи. Но сега си навакса с боледуването.

Днес, стига да не се отнеса покрай работата, ще огледам за някой хотел - да ги качим за 2-3 дена на планина.

# 628
v_spasova, виж хотел флора на боровец, хубаво е.
има и отстъпка сега като гледам дано се оправи по-скоро Сами.  Hug
на витоша места винаги има в тихият кът

# 629
  • София
jos, благодаря за инфото Simple Smile

Ние в крайна сметка пак ще отидем в Римска баня заради басейна. Басейнът е с приоритет при избора ни - по желание на каката и на татето. Аз мога и без басейн да мина. Въпреки че сега малкото също почна да се пуска във водата, така че май няма да ми се размине кисненето вътре.

Общи условия

Активация на акаунт