СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 566
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
При нас проблема е, че стаята си е негова... Започнахме преговори сега, че като се стопи снега и птичките дойдат, ще спинкат двамата с Габи в стаята о тогава стаята ще е "детска стая", а не "моята стая", но той си знае неговото... Чета литература по въпроса, пробваме различни неща - никакъв ефект - Габито била бебе и затова трябвало да спи в спалнята при нас, а той, понеже е батко, си имам собствена стая ooooh!

За напишкването - и при нас  в началото като тръгна на градина почти всеки ден имаше инциденти там Rolling Eyes Вкъщи - не, нито през деня, нито през нощта, но там най-редовно... Едната от педагожките там ни даде идея, да му обясним, че когато е останал сух, ще слагаме по един печат на предварително принтиран лист с дните... Като съберем определен брой печати (решихме 10, защото до толкова може да брои без някой да му помага), да му даваме награда. След въвеждането на метода, първата седмица имаше 2 пъти инциденти. От следващата нататък - изобщо Heart Eyes
Сега прилагаме метода за това дали е слушал в  градинката, защото има едно детенце, което не му влияе никак добре... Има напредък засега, дано и за това проработи Simple Smile

И последно, понеже сега имам време, а не помня дали съм споделяла...
В градината и по-специално групата, попаднахме на страхотен персонал Heart Eyes Едната от госпожите е от самото създаване на градината, а на другата това и е първия набор Flutter И двете са много мили и отзивчиви, държат на контакта с родителите, което за мен е много важно.
А днес разбрах, че музикалната педагожка, от която Дидко е очарован, всъщност е задочна позната - на един бивш колега съпругата Mr. Green Имат детенце малко по-малко от Дидко и от няколкото допирни точки, които сме имали с нея съм останала с много добро впечатление Hug

# 646
  • София
Лора от пролетта вече проявява желание да си спи в леглото. Не сме настоявали особено. Питахме я дали иска. Сега ще чакам и малкото да се успокои и да почне да спи сам в леглото.
Към момента няма драми за стаята.

Честит 1-ви сняг Simple Smile
Е няма такова скоростно ставане какато тази сутрин. Само казах - сняг и имах 2 будни деца, лепнати за прозореца Simple Smile

# 647
aissa80,р ние оставяме вратата на неговата стая и нашата отворени, светната лампичка докато заспи и така е спокоен. Това не помага ли при вас?

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 08:17 от marigold_

# 648
marigold_ пробвали сме всичко за което съм чула, сетила и т.н. Simple Smile. Нищо не помага.  Детето иска да спи с мен и да ме гушка и това е  Mr. Green.

Единственото което помогна веднъж е, баба му и дядо му дойдоха на гости с преспиване и той спа при тях на дивана и мен не ме търсеше. Иначе нито баща си признава, нито никой Simple Smile.

Не, че ми е лошо да се гушкам с него, че като гледам с какви темпове расте, и скоро ще ме замени с някое гадже Simple Smile.

Както майка ми преди време каза - "докато се обърнеш, и той вече ще се е изнесъл от вкъщи". Явно тя така е усетила нашето порастване Simple Smile.

Приятен уикенд да всички и много забавни игри ви желая  Hug

# 649
нямам време да пиша много, но се надявам да сте добре и дечицата също.
за спането, както и за всичко, има време да започне мъника да спи самостоятелно, когато е готово за това.
та те са все пак още малки деца. и има толкова много неща, които да осъзнаят, да разберат, да разгадаят, да научат.

# 650
  • Пловдив
Ей, драснете ми по едно ЛС, ако имате някаква промяна в адресите Hug

# 651
marigold, напишкването определено е свързано със стреса от градината, но като гледам има и защо...ужасна градина, извинявай, че го казвам, но не можах да се сдържа...не знам точно какво ви е положението и предполагам, че ти е достатъчно гадно, за да ти го казвам и аз, но бих направила всичко възможно да го махна от това място, звучи наистина ужасно всичко, което споделяш. И да спре да се напикава и езика да научи, като си помислиш какви хора ще ти гледат детето по цял ден....не знам...аз честно казано не бих могла  Peace но всеки си знае какво му е, може би нямате никакъв друг избор не знам... Просто за мен къде е детето ми е мнооого важно и или не бих я дала на градина или не бих направила компромис с качеството, това е и причината да ходим на майната си на градина и всеки ден да минавам по 40км за да я разнасям до там...иначе бяхме приети и в квартала на 5 мин от нас, много мислех и почти се бях навила да я запиша, но в крайна сметка се отказах и не съжалявам...сега всяка сутрин и вечер с бебе и с куп други неща, които върша, пътувам в трафика заради това, но знам че си струва. Дано намерите някакво решение  Praynig
Иначе за самото напикаване, сега да ви кажа, ние сме най-зле като чета, на Мая нощния памперс не съм махала никога, тя самата не иска, а и мнооого пикае, следобед също често е напикана, но това в градината, аз у нас не я слагам отдавна да спи. А иначе дневните памперси и то без проблем и без последващи гафове сме ги махнали на 1г и 9м, но нощния не виждам скоро да стане. Тя ми казва не още мамо, не съм пораснала, като стана голяма и това е, тя си пикае абсолютно съзнателно на него и така си и харесва, не и пречи...то и на мен реално, че иначе трябва да ставам да я изпикавам и да я дебна дали не е напикана Wink
И иначе смятам, че като е в такъв период на напикаване, наистина памперс гащите са добър вариант, по-добър отколкото постоянно мокър и болен  Peace
То аз кво да ви кажа, освен че Мая ми е с памперс нощем, още яде почти всичко пасирано...и няма сила, която да я накара да не е така...и за това била още малка според нея...явно ще чака сестра и да махне памперсите и да започне да яде, за да я последва Wink
Иначе малкото Йоанче е бебе-мечта, най-накрая и на мен да ми се падне едно такова, спокойно, усмихнато дете, само за гушкане е (Мая и това не ми даваше)...само една забележка имам - коликите - подобно на Мая дълги, продължителни, адски изтощителни...е, не може да е перфектно всичко...за съжаление...

# 652
Привет, майчета! Hug

И аз се изгубих напоследък, но си имам своите грижи, както всяка от нас и не стигам до форума. Не съм се заразила, с коледно настроение все още, но тези дни се сетих с хубаво чувство, за миналогодишната ни инициатива с картичките, а и виждам, че не съм само аз Wink Пишете и на мен, на ЛС, ако имате промяна в адреса  Peace

aissa80 напълно те разбирам. И аз, все още приспивам Мая, макар че тя не се буди през ноща да ме търси, защото знае, че съм там т.е леглото й е залепено за спалнята ни и няма мърдане  Mr. Green При нас, проблемът е в липсата на детска стая. Жилището ни е тясно и в най-скоро време, предстои да се преместим в по-голямо. Ще видим тогава, как ще стоят нещата, със самостоятелното спане.
Но, нагласата ти е правилна. Малки са и така бързо растат и се променят пред очите ни, буквално с часове, че не си струва човек да се тревожи и тормози за неща, които са просто период и една малка част от порастването. По-добре е, да им се радваме сега и да ценим това време на близост и щастие, защото ще дойде друг период, в който нещата ще стоят по различен начин. Heart Eyes

Иначе да кажа, че сме добре. Нямахме шансове за държавна ДГ и предстои да пробваме, частна такава. На Мая определено вече много й се ходи, липсват й дечица и общуването с тях и аз се чувствам малко виновна, че се замотахме с тръгването  Sad

sweet_maniche относно предстоящото споделяне на детската стая при вас, мислех си дали няма да помогне, ако на вратата поставите имената и на двамата. Виждала съм страхотни дървени букви, които се продават поотделно и може да купите такива, с които да изпишете имената и на двете деца. А можете да си направите и вие, с някакви други материали Peace Друго нещо, за което се сещам, е да боядисате стените или да залепите тапети в два различни цвята или мотиви, така че да има визуално разделение на стаята. Също да закачите снимки и на двамата в стаята или техни отпечатъци на ръчички, стъпалца. Темите за семейство и споделянето, също могат да са част от игрите и заниманията с баткото. Peace Има време до пролетта, той ще е порастнал още малко и ще свикне с идеята. Hug

Поздрави на всички и до скоро! Hug

vesy_evi сега те прочетох и искам да ти препоръчам една марка пробиотик, който на нас много ни помогна, когато на 6м. имахме проблеми, със стомахчето на Мая. Казва се Протексин Рестор. Английски е, страхотна работа свърши при нас, надявам се да ви помогне. Peace
Според мен, без да съм лекар, по-продължителните колики, могат да се дължат на липсата на достатъчно добри бактерии в стомахчето и това е начин да се населят там. И лятото Мая изпи две опаковки, понеже хвана ужасен стомашен вирус. Попитай лекаря си за този пробиотик и дали във вашия случай може да се използва. Мисля, че не пречи да опиташ. Peace

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 00:24 от grix

# 653

Честит 1-ви декември

# 654
Не мога да си представя сина ми да ходи на това място до първи клас, определено ще го преместим. Тук повече от половината тригодишни деца не са приети в държавни градини и сме късметлии за хората. Като си помисля колко мои познати случиха и бяха доволни от държавни градини. Тези от първия ден не ми направиха добро впечатление, но решихме да дадем шанс и да видим.
Частните градини струват колкото една добра заплата почти, мисля, в повечето не се приспадат пари, ако детето е отсъствало. Синът ми дотук от три месеца общо е ходил към един заради вируси. Колко безобразно болни си водят повечето децата и не ги спират и за ден е друга тема.
Като гледам обаче ще го преместя в частна. В квартала ни няма частни, доста ще пътуваме при всички случаи.
За мен са много важни още тези първи години в детската градина.

# 655
здравейте.

Да ви споделя - водихме Ивайло на зъболекар. Държа се прекрасно, хареса му прегледа и зъболекарката Simple Smile.  Тя препоръча силанизация на кътниците, защото има изтънял емайл и дълбоки каналчета по повърхността на кътниците в които се задържа храна. за съжаление има малки кариеси на предните два горни зъба, но не е наложително да се правят сега. Могат да чакат. В четвъртък ще ходим за тази силанизация.
Като знам аз и баща му колко сме зле със зъбите съм готова на всичко, за да спестя това на детето си... за съжаление е наследствено и много вероятно да не мога да предотвратя развалянето на зъбите. Sad

# 656
  • Варна
Благодаря!  Hug
Ники, нашия семеен зъболекар казва, че силанизация се прави след седем навършени години. За да са излезли и постоянните кътници.

Писахте ли писма вече на дядо Коледа? Какво си поръчаха дребчовците? Аз пак съм в голяма чуденка, това което ми харесва или е неразумно като цена или вече го имаме. Crazy

# 657
  • София
Като знам аз и баща му колко сме зле със зъбите съм готова на всичко, за да спестя това на детето си... за съжаление е наследствено и много вероятно да не мога да предотвратя развалянето на зъбите. Sad
Не се обвянявай, че 'вие' с бащата сте 'виновнини' Wink
И околната среда, и начина на живот много се наместват тук. Не е само наследството.

Ние с моя на 30+г. имаме по 1-2 пломби, нямаме умъртвени зъби, корони и подобни.
Децата са дълго кърмени, късно захранени с храна от село.
На Лора й правихме пулпит и 5-6 кариеса. Сами има 2 черни точки на 2 зъба - кариесчета, които следим. Добре че почна да разбира какво му говорим и ако се наложи да се правят - много се надявам, че ще успеем.

# 658
antonia - да, по прнцип се прави след 6, 7 годинки, но вероятността на кътниците скоро да се зароди кариес е голяма и ни го препоръчаха като превантивна мярка. Ако се развалят преди да направи 7 години, няма как да се силанизират зъбчетата. Затова утре отиваме. Процедурата е елементарна. Доколкото разбрах и машинка не се ползва. Ще ви пиша как го е понесъл дребният.

Процедурата е платена и скъпа, и много хора не слагат на млечните зъби, защото са временни. Но ще пробваме.

v_spasova - за съжаление е масово децата да са с кариеси и пулпити. Sad. на тази възраст 3г. според мен разбират и все още не ги е страх от зъболекаря. Ако попаднете на готин човек, убедена съм, че ще се справи Сами. Simple Smile

# 659
  • София
Ако попаднете на готин човек, убедена съм, че ще се справи Сами. Simple Smile
Ми май е готина Simple Smile При толкова ходене Лора я помни с добро.  Скоро разправяше на едно детенце, че то не боли, само много време трябва да се  стои с отворена уста.
А снощи не пожела да облече една блуза с мишка - с тази блуза тя ходела при К. (зъболекарката). И като ходи пак при нея, тогава ще облече блузата.

Бяхме на басейн тази събота-неделя.  Лора няма никакви страхове - пуска се вече без пояс в басейн към 1.50 т.е. тя няма дъно. И прави 'летящо кебапче' и 'летящо кюфте' - това са скокове във вода, не че разбрах каква е разликата, но то детето си знаеше.
Самуил също се представи добре - беше с пояси на ръцете и не го беше страх да ме пусне мен и да рита във водата.

Общи условия

Активация на акаунт