Сняг вали и слънце грее, ДЕКЕМВРИЙЧЕ весело се смее!

• 31 154
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Нашето е S-26 HA/някакво измислено/-не знам да ли е рядко,но педи каза да даваме по  150-180 мл-колкото поиска детето.Дано да го смени сега на 21,че вече се побъркахме.

# 541
  • София
Добър вечер,момичета и Честита баба Марта,нека Жорето и всички бебчовци да са весели,засмени,бели и с червени бузки като мартенички  newsm51 smile3504Да се отчетем от днешната консултация smile3543  costumed050 - малката ламичка е цели 61 см и 5.500 кг,леля докторка го похвали,че има хубави мускулести крачета. Heart EyesГеройски издържа ваксините и само ревна при боца,а на връщане си спа като пич в таксито,въпреки че в памперса бяха и големия,и малкия пилот в самолета Wink Two Hearts smile3541 Дай боже все хубави новини от нас и от вас Simple Smile Hug

# 542
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ВИЕ И БЕБЕНЦАТА.
Морска сирена струва ми се,че бебето ти преяжда,и затова повръща.Аз само кърмя и Георги доста връща,но не ме притеснява.Естествено не знам колко изяжда.Но за възръста си е 7,500кг.Повърне и може пак да започне да яде много е лаком

# 543
...Но за възръста си е 7,500кг.Повърне и може пак да започне да яде много е лаком
На 2 месеца и половина е 7,500 кг. ?!? Shocked Shocked Не е ли много това? До колкото знам и от опит с първата щерка, децата на годинка трябва да са около 10кг. +/- 1кг. То вярно, че като започне да се движи ще спре да наддава толкова много, ама има още 4-5 месеца до тогава, ако смятам правилно  newsm78

# 544
много е,роди се 4кг,ама е само на кърма без нищо друго,нито вода,чай и т.н и се храни на поискване,тоест по всяко време.Мисля да го захранвам след 6м.Баткото беше 10кг на 6м по същия начин го храних,като започна да се движи и спря да надава.Сега яде с голям зор и е нормално дете за възрастта си.

# 545
kat-bati и ние сме едрички - 6.500кг беше на последния преглед  Joy
ПО принцип е лаком,но последните дни сякаш няма така апетит -например сутринта едва изяде 80мл и повърна на фонтан доста.Понякога само се стича мляко по устичката,но понякога връща и на фонтан-по рядко, но се случва.

# 546
И Гошко тази сутрин повърна на фонтан,но преди това яде ,тъпка и се задави нещо и аз го вдигнах и ме оповръща цялата.Не беше акал,след това ака 2 пъти и пак беше гладен.Яде и заспа.Това е при нас.
Лек ден и приятни разходки,днес ми се вижда хубаво времето.

# 547
Честита Баба Марта и от нас  newsm03

МоРсКа СиРеНа, ние бяхте в същото положение като теб. Връщаше доста често, понякога и 2 часа след храненето. Важно е да се отбележи, че  връщане   не е  повръщане . Връщането се дължи основно на слабата мускулатура на хранопровода до колкото съм аз чела. Оригвай по-често. Аз вдигам малката на рамото, ако не успее го връщам в позата както съм я хранила. След 1-2 мин. пак на рамото и става. Оригвала съм и на краката си - слагаш бебето по коремче, като гърдичките са на единия крак,който е по-повдигнат. Не знам добре ли го обясних...  newsm62 Всъщност най-важното е гръбчето да е право. Преди бяхме с Аптамил Комфорт по препоръка на лекаря ни, но бебка връщаше храна и акаше зелено. Нашия педиатър беше категорично против да сменяме първото мляко (НАН Сензитив й даваха в болницата),но не я засищаше и го смених с Аптамил. После се запече и върнахме НАН, после Аптамил Комфорт и сега сме на Babylove. Най- накрая улучихме млякото за нас. Не се притеснявай, че лекаря не дава да се сменя. Щом такова е мнението ти - сменяй! Това е моето мнение. Аптамил комфорт не се разтваря добре според мен (ако не улучиш точна температура на водата остават едни малки кристалчета като желе), а да не говорим как мирише...  newsm09
kat-bati , и ние сме повръщали така на фонтан и много се притесних, но после лекаря каза че не е страшно когато е еднократно. Ако е повече от 2 пъти за 12 часа, тогава вече се търси лекарска помощ. Вероятно е било пълно стомахчето на Гошко и му е било тежко.

# 548
 Леле, момичета, какви големи бебета! Мира първия месец качи около килограм, втория само 700 гр. След 10 дни ще видим колко е качила през третия месец, но едва ли ще е повече от 700 грама (според кантара вкъщи).  В момента е около 5,200, на два месеца и половина.

# 549
А VNAAA и на какво мирише Аптамил Комфорт?  Rolling Eyes За акото, че е зелено от това мляко категорично не е вярно, било е от друго, при нас акото е жълто  и има гранулки, точно каквото трябва да е  Peace
Разтваря се, ама в топла вода, а не в студена, както всяко АМ  Peace Не е повръщало бебето от него, защото то е по-гъсто и на Нас ни го каза педиатърката точно против повръщане. Недей да обвиняваш млякото за всичко, това просто не е вярно  Peace

# 550
  • София
Моята Соня е най-малка май хахаха
57.5см, 5600гр Simple Smile

# 551
Моята е 4600гр. , 55см.

# 552
Аз с 1, максимум 2 кърпи обърсвам едрото, когато е наакан и после мия. Ако само е напишкан направо мия, няма какво да забърсвам.
Аз по същия начин  Peace

# 553
Аз сама сменям млякото на Кристиан.Въобще не се съветвам с докторката по отношение на млякото.Това си е мое решение  newsm53 Отначало захраних с НАН и много се запичаше от него,сменихме го на Милумил-не го нахранваше и сега сме на Фризолак-това е нашето мляко.  Peace 
Относно ваксините,слагаме си ги по две на месец.Криси не вдигна темература,но за сметка на това докторката ми каза да дам 3 пъти на 4 часа по 2,5 мл. профилактично.Сложих и лепенките Куул пач.
Момичета главичките на вашите бебенца белят ли се? На Криси главата не се бели,но виждам една жълта кора и мирише на лошо.Отзад главичката му не мирише но отгоре направо все едно не го къпя със дни ..  newsm78

# 554
Niq_23 , не желая да влизам в спорове, най-малко за мляко. Както съм писала "според мен". Изказах си мнението. Млякото не ни понесе както бих искала и затова го сменихме. Все пак тук сме за да обменяме опит. Ще отговоря веднъж, за да не се подклажда спор.
- Аптамил-а на мен ми мирише на нещо подобно на котешка храна (силно казано, но нещо подобно), а като постои 15 мин. и си мирише чисто на вкиснато.
- За разтварянето съм пробвала и със топла вода - не се разтваря добре (пак по мое мнение!). Сигурно трябва да е гореща.
- Акото беше зелено ЗАРАДИ млякото и по-точно заради желязото в него. Това го констатира педиатъра, а не аз.
Децата са различни и всяко реагира различно на млеката. Накрая в подкрепа на Аптамил ще кажа, че е прекрасно мляко, но не това което се продава тук. Ако имате възможност нека някой ви донесе от Англия например и сами ще видите разликата. За съжаление и в АМ както и праховете за пране и тн. ни третират като страна от третия свят. Качеството не е това, което е в други страни.

zorinkaa, това по главичката на детето да не би да е лепка? Поне това, което описваш по нашия край така се казва. Ето тема да разгледаш ако искаш - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=330067
За АМ моя лекар веднъж се изпусна и ми каза: "Ако искаш сменяй, но аз няма да нося отговорност." ..... Попитах го "Каква отговорност по принцип носи той за детето ми" .... следваше мълчание newsm12

Общи условия

Активация на акаунт