Що е то домашна ноктопластика? тема 4

• 54 373
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Имам и друг въпрос ,как да кача снимки от компютъра ми ? newsm78

# 256
# 257
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Тук  съм качила някои неща ,не съм снимала повечето неща които съм правила ,имам само някои Peace

# 258
dianastml, нищо не се вижда, може би албума е заключен Wink

# 259
така ли ,само парола ли трябва да ви кажа ?

# 260
Ами ако албума ти е само с маникюри можеш да го направиш видим за всички и да дадеш линк към албума. Другите ти снимки няма да се виждат Wink

# 261
Кое не се получава? Да се работи с акрил е много по-трудно от колкото с гел.  Peace
1) Мономерът може да се втвърдява или от въздух, или се налага печене на лампа ( също като при гела).
2) Необходима е правилната четка, като колкото по-малък е радиуса - толкова по-добре за начинаещ. Подобна е на качествена четка за боички, кръгла, с остър връх.
3) Отсипва се от пудрата и от мономера в отделни купички.
Използва се така:
Четката се топи в течността, изцежда се леко, топи се в пудрата, с кръгови движения се обира от нея. Слага се на нокътната плочка, като четката леко се завърта, за да се получи топче. Не трябва да е прекалено мокро, нито прекалено сухо. Нанася се с леко потупване, не мазане, като се стои на по-малко от мм страна от кожичките, тъй като акрилът се разтича леко.
От тук натам - се пече/ се оставя да се втвърди, след което се пили лепкавия слой, и се оформят ноктите.  Peace

Това е системата за изграждане с акри-гел,а не акрил. СЮистемата за изграждане с акрил е : резин лепило,потапяш в акрил,изчакваш да стегне,пилиш,слагаш топ гел и печеш.

# 262
dianastml аз и по-назад в темите съм казвала за базата.
От както си купих база задържах гел на ноктите си за повече от 4-5 дена (както беше преди).
Сега вече съм повече от 3 седмици с гел и снощи правих подръжка. Никъде няма отлепено или мръднало, макар че ползвам китайска евтина база  Peace

# 263
Ивичка, благодаря ще пробвам с базата ,иначе мойте издържат 4 седмици без да мръднат Peace
http://dianastml.snimka.bg/hobby/moi-proizvedeniq.734462 сега дали се вижда албума?
Малко са лоши снимките  Peace

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 19:08 от dianastml

# 264
Кое не се получава? Да се работи с акрил е много по-трудно от колкото с гел.  Peace
1) Мономерът може да се втвърдява или от въздух, или се налага печене на лампа ( също като при гела).
2) Необходима е правилната четка, като колкото по-малък е радиуса - толкова по-добре за начинаещ. Подобна е на качествена четка за боички, кръгла, с остър връх.
3) Отсипва се от пудрата и от мономера в отделни купички.
Използва се така:
Четката се топи в течността, изцежда се леко, топи се в пудрата, с кръгови движения се обира от нея. Слага се на нокътната плочка, като четката леко се завърта, за да се получи топче. Не трябва да е прекалено мокро, нито прекалено сухо. Нанася се с леко потупване, не мазане, като се стои на по-малко от мм страна от кожичките, тъй като акрилът се разтича леко.
От тук натам - се пече/ се оставя да се втвърди, след което се пили лепкавия слой, и се оформят ноктите.  Peace

Това е системата за изграждане с акри-гел,а не акрил. СЮистемата за изграждане с акрил е : резин лепило,потапяш в акрил,изчакваш да стегне,пилиш,слагаш топ гел и печеш.
Защо  да е акри-гел, като гел не се ползва? Мен ме правеха по същия начин и се водеше изграждане с акрил- топи четката в течност(мономер май се казваше), после е в акрилен прах, образува се топче, което разстила по плочката и като го оформи чакаме да изсъхне няколко минути.  newsm78

# 265
Акри-гелът е същото като гел, като нанасяне. За акрил където и да съм ходила ( на пластика, че и на курсовете ми ), така са ме учили. И в интернет клипове съм гледала, на различни маникюристи, пак е така.  Peace
Катерина, точно така. Само, че в зависимост от мономера, акрилът (било то изграждане, или с удължители), може да се нуждае от изпичане в лампа, също както при гела.

Допускам, че може да зависи от различни марки, но аз имам опит с доста, така че говоря за акрил, не акри-гел.

# 266
dianastml, сега вече се вижда Wink Браво, много хубави модели си направила Simple Smile

# 267
2 пъти да ме правили с акрил- един път ноктопластика с удължители и акрил и един път ми се счупи нокът в 6ч вечерта и намерих само маникюристка, работеща с акрил, да ме оправи преди излизането. Нищо не ми пекоха, точно както го описах в предния пост ме направиха. На външен вид стана по-грубо отколкото с гел. А ноктопластиката ми с гел падна за 7дни. Още на 3-4 ден акрила беше почнал да се надига. А колко беше крива и грозна  е друг въпрос. Но от всички маникюристки единодушно съм чувала, че работа с акрил е много по-трудна отколкото с гел.

# 268
Благодаря Биби  Hug
Аз се зарибих от 2,3 месеца да се уча да рисувам ,горе долу се справям ,имам много да се уча ,ама като за мен и приятелките ми - бива Peace
Искам да се науча на много техники и с боички ми е трудно да рисувам ,но ще свикна Peace

# 269
*Ally* а какво е акрил системата тогава?
Акри-гел се казва,защото при смесването на мономера и акрилния прах се нанася подобно на гел-с четка.

Общи условия

Активация на акаунт