Прахосмукачка робот - 3

• 77 397
  • 772
  •   1
Отговори
# 450
Аз когато пущах Скуба замятах килима на едната страна на хола - тя почиства, после на другата и така. Понеже е дебелата част към нея  (все едно килим на 2 ката) няма как да се качи на него - стига до него и се  връща, ако беше някое крайче можеше и да заедне връз него, но само гадая.
Не, не са локви, но когато бърша с мопа е по-сухо отколкото след Скуба, защото при нея мокри повече, разчитайки на фукнцията на сушене. Наистина в първите 1-2 пъти изсуши идеално.
Трябва да имаш предвид и че времето е доста - 2 пъти повече отколкото Румбата минава, защото първо почиства, после мие, накрая суши и става доста време.
От къде ще си я купуваш - ако е от БГ ще имаш гаранция, но няма можеш да явърнеш, ако е от амазон в първиямесец можеш да върнеш без проблем, но за гаранцията не съм проверявала дали важи в бг.
Що не видиш дали не са започнали да дават скуба за проба, както румбите? Така ще е най-добре, все пак не са малко $

# 451
Обмислях варианта за миячка, обаче след като прочетох последните мнения мисля, че ще се откажа. Ако трябва да ходя след нея и да замятам, подсушавам и т.н. не виждам особен смисъл.

Впечатления от миячката за прозорци?

# 452
Милинка, Голд, много ви благодаря за мненията  Hug

Милинке, другия път като имам нещо да питам, направо на ЛС ще ти пиша  hahaha Heart Eyes

Ще я взимам тогава тази Румба, Фурминатора и него съм го взела вече  Crazy

# 453
Gold_y, тук в един сайт в Солун дават опция връщане до 15 дни за скубата. Не ми се занимава със замятане на килими обаче...май ще си взема екстратор керхер и ще си пера с него. А за румба друга тема

# 454
Не знаех че и керхер правят роботи.
http://www.onlinemashini.bg/prahosmuka4ka-robot-karcher-robocleaner-rc-3000/9298
Интересното при него е, че когато отива да зарежда на станцията, изхвърля и събрания боклук. Станцията разполага с контейнер 2 литра. Не виждам обаче включени виртуални стени и навигатори. Друг минус е, че има консуматив филтърна торба..
Цената му обаче е 800 и кусур евро, като в цената е включено роботче масаж подарък. Така попаднах на това:)
http://m.youtube.com/watch?v=iHa-LstNakg

Последна редакция: чт, 17 окт 2013, 08:47 от milaitzia

# 455
  • София
Gold_y, тук в един сайт в Солун дават опция връщане до 15 дни за скубата. Не ми се занимава със замятане на килими обаче...май ще си взема екстратор керхер и ще си пера с него. А за румба друга тема

НЕДЕЙ Simple Smile Аз моята перяща керхер едвам я продадах, за половината от парите, които я бях купила. Чисто нова си вися в килера. Тва чудо не е за жена. Изморява те на 3-тата минута. Какво ли не пробвах да пера с него. То си е едно търкане и търкане и търкане до припадък. Накрая го бях пригодила да си мия пода с него. Пръскам вода и смуча, ама пак е едно натискане по пода, за да се обере хубаво водата. Не те съветвам!  Едвам се оттървах, мъжът ми още ми го натрива на главата, като най - неуспешната ми покупка. Само за протокола - имам и скуба и румба. Ако ще взимаш нещо - румбата е моя съвет.

# 456
Знам, Киара че имаш и двете. Изчела съм и трите теми. Даже си доволна от скубата, за разлика от много други. И да, за керхера четох че е тежка и тромава машина, ма чак такъв зор не си мислех че ще да е..аз главно за пране на килим я исках, ма май ще се откажа.
Прахосмукачка робот че ще взема ще взема, гледам разни сравнителни клипове в ю-туб и се чудя между румба 780, керхер също е добра с лазер, но е малко по висока от румбата и няма да се завира навсякъде, а неатото пък казват че не обирало ъглите добре, но пък е с най голяма смукателна мощност. Та съм изпаднала в тази дилема и някоя трябва да надвие.

# 457
Аз също съм доволна от скубата ми. Мие наистина добре, не замятам нищо, но ние нямаме и много килими, само една пътечка.Просто поддръжката и не е много приятна и ако някой се колебае между румба и скуба, определено смятам, че румбата е по-добрата и ефективна машинка.

# 458
  • София
За пръв път чувам за недоволни от скуба. Пране на килими с керхера - от опит ти го казвам, ако ще даваш 700 лв. (поне моята струваше толкова), и ще се мориш, потиш и изсипваш, по - добре давай килимите на пералня, или викай някой на място да ги пере. По веднъж годишно да го правиш - със 700 лв. ще переш 10 години. Знам, че ти е мерак, и на мен ми беше. Ама хич не е толкова розово. На мен ни един килим не ми се е изпрал както трябва с тоя керхер. напрактика, засядаш и почваш да търкаш с четката, а след това плакнеш с прахосмукачката. Тук преди няколко месеца си дадохме 2-та килима и 2 огромни одеала на фабрика за пране на килими, върнаха ми ги даже парфюмирани. Цената беше някаква каквато не съм я запомнила даже. Нищо фрапантно. Викала съм да ми перат матраци, дивани, столове, и въобще всякаква мека мебел, и за да се класирам за минималната им сума 60 лв., се наложи да ми изчистят фурната и още някаква глупост. От където и да го поглена не е рентабилно да се купува перяща прахосмукачка. без да слагам в сметките собствения труд и време.

# 459
Тази, която аз гледах е 1200 лв, модел SV1902 и се води с вакум, т.е. Няма търкане с четки пък плакнене, а изпуска пара, която засмуква обратно. Така или иначе се двоумях, а и за два килима дето казваш, ще ги давам на фирма.
На скубата миенето на четката, резервоара и после съхненето им ли е кофти или има и нещо по специално по поддръжката?

# 460
  • София
Тази, която аз гледах е 1200 лв, модел SV1902 и се води с вакум, т.е. Няма търкане с четки пък плакнене, а изпуска пара, която засмуква обратно. Така или иначе се двоумях, а и за два килима дето казваш, ще ги давам на фирма.
На скубата миенето на четката, резервоара и после съхненето им ли е кофти или има и нещо по специално по поддръжката?

Знам, че няма търкане с четка Simple Smile Но нали ти казвам, че иначе е по - трудно. За това, търкането предварително с четка беше по - олекотения вариант. Както и да е.
За скубата, след всяко миене, задължително изсипваш и изплакваш резервоара с мръсна вода, вадиш и плакнеш цедката и гумената тръбичка, и махаш и почистваш от косми и боклуци четката. Не е хамалогия, но е задължително да се прави след всяко ползване. Освен това, много важно условие е, да я държиш постоянно на контакт. Аз сменях 3 пъти батерии. И сега трябва да сменя още 2 батерии, ако искам да ги ползвам, тъй като цяло лято ни нямаше и макар да бях извадила батерията, както те съветват, тя е тотално прецакана. Една батерия беше към 150 лв.

# 461
  • София
Между другото, аз винаги съветвам да се избере румбата, ако някой се двоуми между нея и скубата. По ред причини. Първо, че румбата има аналог в други компании и съответно айробот са принудени да я усъвършенстват постоянно. В резултат на това, тя е много по - лесна за управление от скубата. Сама се зарежда, и е много по маневрена. Минава почти от всякъде и не запецва смешно на някаква лайсничка, както обича да го прави скуба. Освен това, в днешно време, повечето жилища са на паркет. Един добре изметен паркет, си изглежда чист и без да е минаван ежедневно с парцал. За скубата, от вносителя знам, че няма аналог и съответно повечето от вас са забелязали, че няма и нови версии. Сега преди година някъде пуснаха мини вариант, но технологията й не е променяна. Иначе, продължавам да твърдя, че както скубата мие, така човек не може Simple Smile Чистата вода си е чиста вода, а не мазане с парцал.

# 462
Даа, интересно що няма аналог скубата...как така китайците не са почнали да я копират все още.
Нашето жилище е с теракот, но е малко като квадратура, не е болка за умиране да мия аз два пъти седмично. Ще си взема румба 780, пък за скуба ще чакам да я подобрят малко..
Мерси за насоките, Киара. Дъщеря ми ти е адашка Simple Smile

# 463
Момичета, покрай темата за пране на килими тъкмо щях да спомена за въпросната "фабрика", Киара ме е изпреварила. И аз ги ползвах, направо ме очароваха. Имахме един килим, който децата бяха зарадвали с всички възможни петна. Давахме го на автомивка, стана по-лошо. Освен нашите си петна се сдобихме и с такива от машинно масло, плюс хамалогията да го мъкнеш напред-назад. Купих втори, същия, с идеята направо да хвърля стария. За всеки случай му дадох шанс и повиках хората от фабриката за пране на килими. Идват до дома, вземат и след 3 дена връщат, запечатан, парфюмиран, постилат ти го  Heart Eyes Та стария светеше по-хубаво от новия килим, нямаше помен от петна и цветовете грееха. ММ, който буквално ме освирка, че е трябвало просто да го хвърля остана зяпнал. Удоволствието ни струваше "грандиозната сума" от 11лв, което включва и транспорта или иначе казаво по 3лв/м2.

И въпрос към Скуба притежателите. Моите плочки в хола са с огледална повърхност. Ще остават ли петна от засъхнала вода? След мопа остават и е ужасно грозно, трябва после да полирам със суха кърпа.

# 464
  • София
Добра, май ще остават следи Simple Smile

Иначе да, и аз същата фабрика за пране ползвах. Идеални са.

milaitzia, сигурна ли си, че щерка ти ми е адашка?  Grinning На мен кучето ми се казва Киара  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт