Прахосмукачка робот - 3

• 77 401
  • 772
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте, включвам се с питане дали има някой с впечатления от Румба 630 (може и за 620, защото са много сходни модели)? Интересува ме конкретно този модел. Имаме Румба 560 и макар и вече стар модел, се справя с космите на двете ми кучета.
Алтернативата на този модел е някакъв Филипс, който е с 200 лв. по-евтин. Ако някой е горд собственик на робот Филипс, ще се радвам да прочета мнения и за него. Simple Smile

# 61
Нощна птица,  Gold__  - бихте ли препоръчали робот Самсунг?

Ходихме в Метро -там има всички модели Агама (доста по-скъпи са отколкото в интернет), но моят мъж не ги хареса. Иска да вземем Самсунг. Прочетох че имате проблеми с тях, ама те май се отнасят за всички роботи или..?

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 15:07 от Miley

# 62
  • До хладилника, който обичам
Как стои проблемът с дребните играчки? Подът у дома е обсипан с всякакви работи, от фиби и ластици, до дребни играчици. Трябва ли преди всяко чистене да се разтребва щателно?

Имаме Румба 560 и макар и вече стар модел, се справя с космите на двете ми кучета.
Този модел ако се вземе втора ръка, дали е добра идея, доволни ли сте?

# 63
  • София
Бу, хубаво е преди да я пуснеш, да поразчистиш дребосъчавите неща. Иначе се заплитат в четките и може и да откаже да работи. Ако са съвсем дребни, ще ги събере като смет.
Модел 560 е железен. Simple Smile Това им е от най-награждаваните модели, доколкото съм чела. Ние я взехме от американския сайт на Irobot, водеше се refurbished, което не е точно втора употреба, но е върната от някой клиент по една или друга причина. Взехме я, ако не се лъжа през 2008г. и до ден днешен сърфира из апартамента ни в София. Не е от специализираните серии за животни, но се справяше с космите на двете ни кучета.

# 64
Ами аз много се оплаквах от оплитането на Самсунга в кабели - А имам оставен лаптоп и кабела му да е по земята,А се е оплел. Не е толкова страшно, ако си у дома като пущаш робота - като се оплете след малко се самоиключва (след като пищи поне 5 мин), подритвам я, махам кабела и я пущам отново. Ако искам да изчисти по-добре я пущам още веднъж в същата стая, но на програмата за чистене на ъгли (самсунга има няколко програми - авто, чистене на определна зона, ръчно и за чистене на ъгли- при последната се навира повече в ръбовете и ъглите  на стаята)

# 65
Gold__ , благодаря. Нямам търпение да го вземем. Simple Smile

# 66
Как стои проблемът с дребните играчки? Подът у дома е обсипан с всякакви работи, от фиби и ластици, до дребни играчици. Трябва ли преди всяко чистене да се разтребва щателно?
Трябва. Някои от тях ще бъдат глътнати, ако останат, но до какво би довело това за робота, незнам честно казано. Аз събирам от пода, ама при нас не са и толкова много.
Аз съм доволна от самсунга ми, отделно че къщата ми не е пригодена. Имам килим с ресни, трябва ресните да ги пъхна под леглата например, за да не запира. Под един радиатор запира, за което нищо не може да се направи, т.е. като се смени радиатора и се нагласи на точното ниво, няма да го има този проблем и т.н. Кабелите също трябва да са поприбрани, незнам с Румбите как е, моят Самсунг се запира в кабели. Но предвид, че работи всеки ден и у нас си е чисто, си заслужава дребните неудобства.
На 10тия месец батерията издържа по 10-15 минути, занесохме го днес, ще я сменят май. Явно на такъв интервал следва да се сменя батерията, моят е в гаранция и ще я покрият, но впоследствие ще трябва да купуваме, но си заслужава всяка стотинка.
Надявам се по-бързо да го върнат от ремонта, че нямам намерение да яхвам прахосмукачката. Особено пък ежедневно, ще си стоим в кочинката и така. Дано до седмица стане, макс. 10 дни.

# 67
Е, дойде, най-после роботчето:
http://store.irobot.com/product/index.jsp?productId=16779686& … parentPage=family

Пишеше, че се зарежда за 4 часа или докато лампичката му светне в синьо - светна след 2,5 часа. Работи безшумно, дотолкова безшумно, че ставам да поглеждам какво прави. Има малко резервоарче, което пропуска вода и тя леко навляжнява кърпата. Почистването е както когато аз бърша с четката. Пише да не се слага препарт, но като го пуснах в бокса му пръснах малко меглио на кърпата от външна страна. Иначе идеално чисти ъгли и под масата - нарочно не раздигах столовете- обиколи ги отвсякъде. Сега отивам да го пущам в банята

# 68
  • Русе
Това като скубата ли е, само за мокро? Добре изглежда, чакаме още отзиви следващите дни.
И честито да ти е.

# 69
  • До хладилника, който обичам
Взехме една Румба 560 втора ръка. Бръмчи из вкъщи сега, но може би е време да прочетем и упътването Grinning Дотук - добре. Заплита се в кабели и ходи и се хвърля в една и съща дупка на едно място, на което явно се дразни, че не може да изчисти, но и не помни, че там й пропада колелото. Малко съм озадачена, че в контейнерчето за боклук не намирам нищо почти. Всичко е в четките - валма, косми и между тях, заплетени боклучета. Като я повдигна, с ръка обирам само, вътре нищо няма почти. Това така ли трябва да е?

# 70
Това като скубата ли е, само за мокро? Добре изглежда, чакаме още отзиви следващите дни.
И честито да ти е.
Благодаря! Това е 'бърсалка' - има едни дъсчици отдолу - два бр. на едната е само за забърсване, а другата има малко резервоарче, в което се налива вода и тогава мие. От клипчетата се вижда, че кърпата е малко по-дълга от 'дъсчицата' и това позволява да бърше по-добре в ъгли и в края.

Скубата мие по-щателно от това, заради това, че ползва повече вода и препарат, но е адски шумна и оставя много мокро - чаках по 30 мин след нея да изсъхне, а след MInt за 2-3 мин си е сухо.
Има и една вирт. стена, но не съм я разучила още - дали е навигатор или блокира движението.
Кърпите за мокрото чистене са от микрофибър и се перат. За сухото чистене - не мисля, че ми трябва такова - и дори не съм ги разопаковала, но са друг тип.

# 71
  • София
Взехме една Румба 560 втора ръка. Бръмчи из вкъщи сега, но може би е време да прочетем и упътването Grinning Дотук - добре. Заплита се в кабели и ходи и се хвърля в една и съща дупка на едно място, на което явно се дразни, че не може да изчисти, но и не помни, че там й пропада колелото. Малко съм озадачена, че в контейнерчето за боклук не намирам нищо почти. Всичко е в четките - валма, косми и между тях, заплетени боклучета. Като я повдигна, с ръка обирам само, вътре нищо няма почти. Това така ли трябва да е?
Не, контейнерчето винаги трябва да е пълно. В него има моторче, което засмуква фините частици, така че явно нещо не ви е наред.

# 72
Малко съм озадачена, че в контейнерчето за боклук не намирам нищо почти. Всичко е в четките - валма, косми и между тях, заплетени боклучета. Като я повдигна, с ръка обирам само, вътре нищо няма почти. Това така ли трябва да е?
Освен у вас да е идеална чистота и да няма какво да събере? Laughing Не, не трябва да е така, има определено някакъв проблем. Аз пускам моят робот абсолютно всеки ден и имам чувството, че извира тоя боклук, даже не толкова някакви конкретни боклуци, колкото прах, прах и пак прах Tired И като мине две стаи задължително се задръства контейнера, толкова много събира.

# 73
И у дома е така, направо не знам откъде се взема newsm78
Все си мисля, че аз така не мога да изчистя с обикновенната прахосмукачка. А и скубата все едно кал събира буквално.

# 74
И у дома е така, направо не знам откъде се взема newsm78

Не знам, ужас е просто. А с обикновена прахосмукачка и аз не мисля, че може да се изчисти така, най-малкото аз я оставям да мине по няколко пъти през едно и също място, докато с прахосмукачката май не става точно така. Да не говорим за всекидневното почистване, което поне на мен иначе ми е невъзможно. Изключително добро решение се оказа тоя робот, особено на фона на астмата на малкия, така съм се радвала само на миялната от домакинските уреди Laughing

Общи условия

Активация на акаунт