Прахосмукачка робот - 3

• 77 303
  • 772
  •   1
Отговори
# 615
И аз исках да ви питам дали непрекъснато си държите роботите в зарядното и дали то винаги е включено? Прегряват ли по този начин, консумират ли излишно ток.
Нямам намерение да го пускам да чисти абсолютно всеки ден. Понякога може и през ден. Какво ще ме посъветвате. В инструкциите не пише и няма препоръки за това как да пестя електричество и самата батерия.
За Румба и Скуба пише изрично в инструкциите, че трябва да са винаги на зарядното и то винаги да е включено. Само ако се планира дълго отсъствие (няколко седмици или месеца), може да се изключат, да се извади от робота заредената докрай батерия и да се остави така. За да се използва отново, се слага батерията и се зарежда 13-14 часа или колкото там им беше дългото зареждане. Не съм забелязала някаква консумация на ток, която да е за отбелязване.

Според мен пък две години си е напълно нормален срок на живот на една батерия, особено при експлоатацията, която ѝ се дръпва в роботите за чистене. От моя опит: ако се почистват след всяко използване, а не един път седмично, както пише в инструкцията, батерията държи по-дълго: когато по четките и колелцата има косми, кончета или други боклуци, трябва по-голямо усилие за въртене и съответно, тя се изтощава по-бързо.

И аз не ги ползвам всеки ден, хеле пък Скубата, напоследък нещо съвсем рядко я ползвам, но стоят постоянно включени, иначе батерията много бързо се скапвала. При такава поддръжка батерията на Румба издържа две години и нещо с чистене на всеки ден-два-три, както дойде, после времето, през което държеше, рязко намаля, и купих друга. Батерията на Скуба все още си държи доста, сменям един път водата и чак към средата на втория резервоар издъхва.

Та с две думи - вижте си хубаво в указанията какво пише за вашите роботи, за IRobot е така, както го обяснявам по-горе.

# 616
  • SF
Мерси. Ще се възползвам от твоите инстукции, тъй като в моите не пише дали да държим роботите на зарядното и зарядното включено.
Приемам и други съвети.

Към тези, които имат дистанционно управление: слушат ли го роботите ви? Моят се върти, както си иска, все едно, че не му давам указания с дистанционно, а се опитвах да му помогне да стигне до един ъгъл. Определено не обича ъглите и ги избягва. Чисти само на широкото, където няма много за чистене.

# 617
sAMSUNG 8855 има дистанционно и си го слуша чинно!

# 618
  • Русе
Слуша, но трябва да внимаваш да върви напред с това, което е към станцията, че аз отначало се опитвах все наопаки, не знам защо Simple Smile. Но рядко ползвам дистанционното.

# 619
  • SF
Слуша, но трябва да внимаваш да върви напред с това, което е към станцията, че аз отначало се опитвах все наопаки, не знам защо Simple Smile. Но рядко ползвам дистанционното.

Я пак обясни, моля? Да не го правя и аз наопаки?!

# 620
  • Русе

Я пак обясни, моля? Да не го правя и аз наопаки?!

Мдаа, прочетох какво съм написала, наистина не се разбира много много Simple Smile.
Отгоре към базата има едно черно като топче, то трябва да е по посока на движението, т.е. аз ходя след нея и я карам напред, иначе нещо не мога да се оправя. Но и не съм го ползвала много де.

# 621
  • SF
Да, и аз него го следях, но нали номерът е да я направлявам дистанционно, а не да ходя по нея.
Това не е огромен проблем, защото аз не живея в някакъв палат, та да не мога да разбера в коя стая се намира роботчето. Но понеже съм обещала да ви давам отзиви, ето това е някакъв минус, който отчитам след 1 ден употреба.
Още не съм я тествала върху килими.
И ме дразни това, че чисти, чисти и по някое време изписва End и тръгва към зарядното си, а изобщо не е обходило стаята и виждам, че има още работа за вършене. Пускам го отново и продължава да чисти, до следващия End, който пак не е навреме. Никога до сега не изчисти до изтощаване на батерията. Винаги приключва  преждевременно и тръгва да си ходи.

# 622
  • София
Дами,моля за помощ!Имам Румба 760.Преди 1 час изпразних контейнерчето/не беше съвсем пълно/ и го пуснах да обикаля.Направи ми впечатление обаче,че не събира добре боклука.Сега го спрях и обърнах да погледна-контейнера е празен,а въртящата се четка е в мъхове и боклук,тоест явно не засмуква ли,какво ли newsm78.Сигурна съм почти,че е коментирано,но толкова се притесних,че не мога в момента да препрочитем двете предишни теми.Благодаря!

# 623
Привет,
понеже отдавна обмислям покупка на робот, следя от време на време сайта на irobot.bg
Видях, че са пуснали някакви промоции, та ви казвам, ако някой иска да ги прегледа.
Аз се колебая за Roomba 760. Искам да ви питам шумни ли са? Мога ли например нощем да я пускам прахосмукачката или не е удачно? Как ползвате виртуалната стена, в смисъл какво е точното ѝ предназначение?
Чудя се дали да не изчакам още малко, дали ще има някакви Коледни намаления, вие как мислите?

# 624
Дами,моля за помощ!Имам Румба 760.Преди 1 час изпразних контейнерчето/не беше съвсем пълно/ и го пуснах да обикаля.Направи ми впечатление обаче,че не събира добре боклука.Сега го спрях и обърнах да погледна-контейнера е празен,а въртящата се четка е в мъхове и боклук,тоест явно не засмуква ли,какво ли newsm78.Сигурна съм почти,че е коментирано,но толкова се притесних,че не мога в момента да препрочитем двете предишни теми.Благодаря!
Това, което ми хрумва е да извадиш и щракнеш наново целия контейнер.  Естествено изчисти четките. Може да изтупаш хубаво филтъра, макар че ако е мръсен ще се отрази на финия прах, а не на целия боклук. От България ли е купена?

# 625
И аз също мисля, че контейнерът за боклук не е добре защракнат. Опитай, както казва dobra, да го извадиш отново и да го върнеш на мястото му с внимателно защракване.

# 626
  • София
Pump17,dobra,благодаря за насоката.Разглобих всичко и почистих основно.Сега милият ми той отново си щъка напред назад.Да знаете,че толкова свикнах с него,че незнам какво бих правила ако се развали.Сега обмислям да купя и за майка ми,но търся по-евтин вариант.Гледех и Агамата и един Филипс на живо,но въобще не ми вдъхват доверие....

# 627
Някой гледал ли е това http://www.technopolis.bg/b2c/details/815828/P11130205/Robot-ECOVACS-DEEBOT-D76 ,имат и сайт http://www.ecovacs.com/ , предложи ми се възможност да поръчам неато обаче всъщност ще се откажа защото те нямат представители за България и за едни филтри или четки ще трябва пак от амазон........имам време до декември да помисля обаче това в технополис ми стана интересно тази фирма предлага и роботите за стъкла .Някой има ли такъв робот??

# 628
  • София
Ilianka,
трябва да се почистват четките редовно, иначе се затлачва моторчето и ще трябва да сменяш цялата кутия с четки и моторче.

# 629
  • Бургас
Привет дами случайно някой да има робота почистване на стъкла заслужава ли си инвестицията

Peace

Общи условия

Активация на акаунт