Празниците продължават, ЯНУАРЧЕТАТА на 2 годинки стават! (46)

• 30 689
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Някой беше споделил за сингюлер и вчера попитах ЛЛ - то се давало само при диагностицирана астма - при нас не е поставена диагноза , въпреки че за пристъпите ми казват че са астматични. Та се зачудих какво всъщност лекуваме - явно всеки път според пристъпа ли? Първият притеснителен беше бронхиолит , следващите -остър ларингит и в детски болести до мед.  академ. ми казват че хем е вирусно , хем алергия  newsm78 ,обаче неустановена. Рано ни е за тест пък и аз хич не искам (ако не е крайно наложително ) да бързам да го направя. И се надявам да не се налага да го правим, а по-бързо да го израстем - каквото и да е. Praynig

# 106
  • София
Честито на днешните рожденичета!

Адис, малко късно се включвам, но Калифорния ти е отговорила - може с, може и без Т. Първият път Ади беше с много висока Т, а сега без. Малко се притесних, да не би да съм те вкарала в някой филм като споделих за нашите проблеми  Embarassed. Щом като ви е прегледал лекар, сигурно е преценил, че при вас си е вирус.

Аз продължавам с безуспешните опити за махане на памперса. На теория всичко й е ясно на госпожицата къде трябва и къде не трябва да си върши работата, но на практика нищо не се случва. От антибиотика ака малко по-рядко и по 4-5 пъти на ден, та купона в нас е пълен  Mr. Green.

Бебо, и Ади постоянно ни изненадва с разни умозаключения. Наскоро гледа едно малко бебе и после ми каза: "Аз вече не съм бебе, аз съм малка кака!"

Бубе, много неприятна ситуация. Може би е трябвало да потърсиш дежурен гинеколог в някоя от големите АГ болници, макар че вероятността и там да получиш лошо отношение никак не е малка  ooooh!

bouquet

# 107
Фея, за диагноза астма искаха към 5 бронхоспазъма за година да е правило детето. Това е по мои спомени.

# 108
Бебо, Вики ме застреля с тези изречения просто!  Shocked Браво на нея! Не само е хитрушка, но което е по-важното, може да изрази мнение детето. В това отношение моята калпазанка е много по-пестелива в думите, но аз не й придирям. В последно време се разговори повечко.  Wink
А за сутиена не знам, но нашата редовно кърмим плюшките...  Joy

Фея, дано ги израстете по-скоро тези пристъпи!  Praynig

На всички болнички желая скорошно оздравяване.

Зън, даваш ли пробиотик с АБ? Това за по-рядкото ако. А за махането на памперса - в началото все са мокри, няма как... Но дори и това е начин да започнат да се усещат. Ще се научи, спокойно. На гърненце ли я слагаш или на седалка? Зорница в последно време се зариби по седалката и иска на нея, което е по-добре за мен, че не мия гърне всеки път. Особено обича да яде нещо в тоалетната.  hahaha

# 109
  • Пазарджик
Привет и от мен
Първо искам да се извиня,че вчера съм пропуснала да поздравя двете рожденички Hug много съм застреляна тези дни  Embarassed та
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БУБА  И  КАЛИ,МНОГО ЗДРАВЕ И УСМИВКИ ВИ ЖЕЛАЯ!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДНЕШНИТЕ НИ РОЖДЕНИЦИ,МНОГО ЗДРАВЕ И УСМИВКИ ВИ ЖЕЛАЯ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ВАС МАИТА  Hug

И Нелката от скоро като я питаш как се казва,отговаря:"Ти"иначе като говори за нея в 3л. ед.ч. си казва Нени  Mr. Green,а като я питаш на колко години е казва ,че е на три и показва десет пръста,за сега и е позволено да се прави на по-голяма по нататък ще видим Mr. Green
В този ред на мисли ,днес бяхме на консултация и дунди е 14,300кг. и 93 см.
Фея Hug
Бонболина много са хубави калинките  Heart Eyes

Болничките да оздравяват бързо  Hug Praynig

# 110
... Рано ни е за тест пък и аз хич не искам (ако не е крайно наложително ) да бързам да го направя. И се надявам да не се налага да го правим, а по-бързо да го израстем - каквото и да е. Praynig
Току-що чух по телевизията (BBT), че нямало ограничения за възрастта, достатъчно било да са навършили 6 месеца  newsm78
Az i ti, имам предвид, че ние у нас не можем да направим вътрешна изолация, защото преди няколко години правихме ремонт, а не че не може.  Peace
Ох, аз съм МНОГО ПРОТИВ вътрешната топлоизолация - тя е гаранция за мухъл и влага.

За половите органи, при нас е много лесно - момченцата имат "пишка", а момиченцата "пишЕнка", та няма проблем нито при казването, нито конкуренция (желание да има пенис). Иначе знае, че ще има "гъди" като порасне. Малко ми е трудно да запазя самообладание като говори за пишенката, особено днес, когато ми каза, че "пишенката на мама е тука, вътле, в панталона"  Joy
Трудно е да не се разхиля, но и да не я ограничавам да говори по тези теми.

# 111
Сами и днес е с висока Т. и отпаднал,сега отново спи.Снощи дадох Хексалгин 7 капки, така се беше отпуснал милия..Благодаря ви мами,които ми писахте.
Имам чувство, че Панадола не му сваля Т.а винаги съм му давала досега и е действал, но и той за пръв път вдига такава висока Т.

# 112
Благодаря ви за информацията момичета  Hug

Аз и ти  hahaha пишенка  hahaha . При нас каката ги ръси някакви такива дето едва се сдържам , но .... дето казваш за да продължи да говори по темата , но трудничко да не се изхиля. Някой път ако не се сдържа на секундата си измислям , че съм се сетила за нещо примерно.

О ,Емили ,  Hugкато лежах с каката с рота вирус си спомням че ми казаха тогава : тя имаше 38.5 и аз ги извиках да и дадат нещо за Т . След 15 мин(след приема на сиропчето) като я премерих беше 39.3 .  Shocked Тогава ми обясниха че като тръгне да се вдига Т ,като дадеш по - рано сиропчето , тя продължава докато стигне до не знам си къде.... - нещо от сорта, мъглив спомен ми е де - и чак после тръгва да пада. Опита ли със нурофен-а или панадол- а  И чорапки с оцет- помага. Ние също на малкия веднъж не успяхме 39.5 да свалим само със сиропчето но като включихме чорапките - ефекта не закъсня. Слагаме и на ръчичките като ръкавички , и на крачетата- ох , айде утре да нямате Т. Ужасно е - като го гледаш отпаднало и безсилно милото spoko

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 17:30 от фея зловеща графиня

# 113
Преди малко писах през телефона, а оттам съм супер бавна!

ФеяHug благодаря ти много! Снощи обувахме чорапи, но само с вода, довечера ако се наложи, ще ги напоя с оцет. Днес една жена ми каза и с белтък от яйце, миля че и Тути беше споменавала такова нещо. Дано му минава вече, че направо е ужасно!

Аз и ТиHug голяма е сладурана Снежи, какви ги ръси само! Много са забавни децата, като почнат да говорят разни смехории.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН днес на Ванислава и Борис! Да растат здравички и щастливи деца, много късмет да имат и да бъдат заобиколени само от любов!

# 114
Емили -с оцет и водичка - смесено - не само с оцет. Дано не се наложи  Praynig  Hug

Аз с белтък (объкала се бях  Laughing) не съм пробвала.

Калифорния благодаря - точно така е и ние май натам отиваме. От декември насам този му е трети .  ooooh!

Бубе как си?  Hug

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 20:44 от фея зловеща графиня

# 115
  • sofia
Емили, Нурофена сваля, но не до край. Панадола- нищо не става с него.

# 116
  • Пазарджик
Фея с белтък се мажат петичките не с жълтък

за температуропонижаващо ползвам Сиафен http://apteka.framar.bg/30021682/%D1%81%D0%B8%D0%B0%D1%84%D0%B5% … 120-%D0%BC%D0%BB-
сваля Т и за възраст 1-3 години се дава по 2,5мг. а с Панадола трябва 9мг, докато и го набутам голям рев изревава
наскоро четох ,че сока от малини има температуропонижаващ ефект

# 117
Фея с белтък се мажат петичките не с жълтък  - бях се объркала - да  Laughing

за температуропонижаващо ползвам Сиафен http://apteka.framar.bg/30021682/%D1%81%D0%B8%D0%B0%D1%84%D0%B5% … 120-%D0%BC%D0%BB-
сваля Т и за възраст 1-3 години се дава по 2,5мг. а с Панадола трябва 9мг, докато и го набутам голям рев изревава
наскоро четох ,че сока от малини има температуропонижаващ ефект

# 118
Здравейте, момичета !

Нямам много време да влизам, затова сега с едно общо пожелание за последните дни
Да са здрави двегодишните вече рожденичета и да ви радват много !!

Жоржи, много добър колаж!  bouquet

Коментирате температуропонижаващите средства.За баткото важеше само Нурофен/ ни Панадол, ни Калпол помагаха/.Един път при лекар е пил в кабинета Хексалгин и то го измериха на кантара първо, че дозирането  е важно.Борис е пил Нурофен и действа след 15-20 мин.  Ако дечицата пият чай- чудесен е гъст чай като сироп почти от листа на малина+ липа.Първо , че е много ароматен, а и отличен при високи температури.Няколко лета съм събирала листа от Балкана/ има и по атпеките/.Слага се повече липа и той се точи като олио.Почти винаги следва изпотяване и сваляне на темп.

Сингулер се изписва по Здр.каса след поставена диагноза от алерголог- безплатен е .Но се закупува доколкото знам преди 4-5 години струваше около 90 лв з 1 месец.

# 119
Това лято помолих една приятелка да ми набере малко листа от малини, че имат в двора. И тя ми каза, че при температура дава компот от малини, не знам дали действа.

Общи условия

Активация на акаунт