Париж 6

• 62 121
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, момичета!
Попаднах на това  онлайн радио, с прекрасна френска музика Grinning Cafe de Paris

http://www.sky.fm/play/cafedeparis

# 376
  • пак на Рив Гош
Момичета,
Предварително се извинявам за дългия и офф-топик пост  Embarassed. Обмислям го от няколко дни и трупам смелост да си позволя няколко забележки. Първо искам да уточня, че редовно получавам на ЛС въпроси и молба за информация за Париж. Напоследък зачестяват все повече и нерядко са между едно и няколко на ден. Опитвам се да отговоря на всички, макар и понякога със забавяне. Затова си и позволявам да ви помоля да вземете предвид следните няколко неща, преди да пишете (на мен, или на някое от другите момичета, помагащи в темите), за да може да получите най-добрия възможен отговор и без да губите своето и моето/нашето време:

- Прочетете първия пост на първата страница на темата! Мимии се е постарала да систематизира много и изчерпателна информация  Hug. Две трети от въпросите, които получавам на ЛС, имат отговори там! Проверете и сайта на туристическото бюро на Париж...на който и да е от езиците:
http://www.parisinfo.com/
- Не се притеснявайте да използвате Гугъл мапс, както и картата на Париж с монументите и картата на транспорта (също на първа страница), за да проверите местонахождението на даден хотел и спирките на метрото в близост;

- Задавайте конкретни въпроси, това намалява възможностите за доуточняващи отговори и губенето на време. Ако искате информация за музей или разходка, добавете какви са ви интересите, вместо да питате „какво ще предложш”. Защото аз мога да ви пратя да гледате холандски примитивисти от 16ти век в Лувъра или да се разхождате по Сена от моста Мирабо до моста Остерлиц, а в същото време вие да очаквате фотографска изложба и да търсите места за шопинг.

- Разбирам, че сте жени, с работа, семейство, дом, деца, задължения (също като мен!), затова нямате време за ровене и четене в нета. След като вие нямате време да се заинтересувате от собственото си пътуване, защо очаквате от абсолютно страничен човек (с абсолютно същите задължения и липса на време като вас), да се заинтересува от него?

- Свързано с горното – зад ника „Роца” стои жена с  дете, семейство, дом, хоби и работа (която няма нищо общо с туризма!). Затова, моля, не очаквайте да получите пълен и подробен отговор на минутата. Моля, недейте да повтаряте питането си на всеки 2 часа и да се гневите, ако не отговоря в рамките на деня. Информацията за Париж я давам (както и другите момичета в темата) доброволно и безплатно. Което води до неудобството, че имам и истински живот и дори понякога живея в него... а понякога просто не съм на кеф  Peace.

- Не правя индивидуални маршрути за разходки.
 - Не звъня по хотели за проверка на резервации и не правя преводи на информацията от туристическите сайтове.
- По монументи и забележителности разхождам само семейството и приятелите си.
- Това, че съм живяла 7 години в Париж (при това на квартира), не ме прави експерт по всички парижки хотели (за справка, бройката им е към 1500). Така че, няма как да знам колко е чист еди-кой си хотел и колко са големи стаите в другия.

И, последно, имайте предвид, че същите тези съвети, ги прилагам също толково стриктно и върху себе си  Laughing
Благодаря ви за вниманието и търпението!   bouquet

И, за да не е само офф-топик, в момента в музея Майол, до края на юли има изложба на стъкло от Мурано (за интересуващите се): http://www.museemaillol.com/exposition/murano/english-informations/

# 377
Роца, много добре си го написала.  smile3501
Искам да ти благодаря за безбройните пъти, когато си помагала със знанията и компетентността ти.   bouquet
Аз също получавам питания на лични и когато мога-отговарям. Наистина не е приятно да пишеш отново и отново нещо, което вече е написано.

Затова искам да помоля всички четящи темата и планиращи посещение в Париж, да започват подготовката подробно прочитайки поне първият пост. След това, ако имате още въпроси питайте в темата. Винаги има кой да отговори.

Роца, още веднъж ти благодаря и моля те да продължиш да пишеш при нас. Аз наистина с голямо удоволствие те чета.

ПП Ще добавя инфото за бистрата в следващата тема.

# 378
  • пак на Рив Гош
Мимии, благодаря ти  Embarassed
Няма страшно, няма да се отървете лесно от мен, ще продължа да пиша тук  Laughing

Между другото, обмислям един "кратък практически наръчник на транспорта в Париж". Като го напиша, ще го пусна в темата...

# 379
...
Между другото, обмислям един "кратък практически наръчник на транспорта в Париж". Като го напиша, ще го пусна в темата...
Има си нужда. Често въпросите са за транспорт.

# 380
Роца, Мимии, Ивенце - вие сте страшно любезни, отзивчиви и не на последно място, ако не сте вие вярвам, че доста от нас не биха се оправили   Hug
Преди две години бях запланувала пътуване до Париж и Дисниленд заедно със семейството ми, но така се стекоха нещата /здравословно/, че то не се осъществи. Този септември само да сме живи и здрави, вече се надявам да се случи. Дори трябва още тази сряда да направя резервация за хотела в Дисни и билетите за парковете. Плана е пристигаме вечерта, след това три пълни дни в Дисни, четвъртия във Версай /ако остане време след него може тук да сложа разходката с корабче по Сена/, а петия и шестия в самия Париж. На седмия се прибираме. Ще пътуваме с кола, защото искаме няколко дни на отиване да разгледаме Германия, а на връщане Будапеща.
От първата страница се ориентирах /поне така го разбрах/, че има вериги паркинги, в които като си платиш за цял ден, можеш да си местиш колата от един на друг. В смисъл спираме на платен паркинг в близост до Лувъра, а след това може да паркираме през същия ден на друг паркинг на същата фирма, например в Латинския квартал. Надявам се, че правилно съм се ориентирала!
За Париж първия ден мислим да "разгледаме" на бързо Лувъра, Триумфалната арка, площад Конкорд, Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена / с онлайн резервация/. Втория ден -Базиликата Sacré-Cœur и кварталът Монмартър, Нотър Дам и Латинския квартал.
Най-вероятно за нещо няма да ни стигне времето, но ще го оставим за следващия път Praynig  
Относно Дисни не ми стана ясно след първи септември, при условие, че на тази дата всички деца от цяла Европа тръгват на училище, защо има още големи навалици? Знам, че той не е притегателен само за малките, но все пак те би трябвало да са основната маса посетители  newsm78 . А тогава не са ли на училище?
Ще пиша като направя резервациите и се ориентирам по-добре в плана ми.
Много ми се искаше да посетим и града на науката и техниката и Националния исторически музей, но просто няма да има кога.
Още веднъж хиляди благодарности, мили момичета smile3501    

# 381
Дебора, къде го пише това за паркингите, аз не го виждам.  newsm78
Малко ме изненада да ти кажа.
Но може и да съществува Simple Smile

# 382
Дебора, къде го пише това за паркингите, аз не го виждам.  newsm78
Малко ме изненада да ти кажа.
Но може и да съществува Simple Smile
Влязох в сайта даден на първата страница / къде да паркираме/ и от обясненията на френски преведени с гугъл преводача, това  разбрах. Може и аз да греша. Дори и да не можем да си местим колата от паркинг на паркинг, ще я оставим на първия, който ни е най-удобен и от там пеша или с градски транспорт ще обикаляме.   

# 383
Роца, много хубаво си го написала-любезно, но достатъчно прямо! Поздравления! Извинявай за досадните въпроси от мое име и от другите разпознали се! Simple Smile

# 384
Аз пак се включвам,за да ме посъветвате.Ако питам за нещо,за което вече е писано направо ме пратете на....първа страница Simple Smile
Направих план за двата дни в Париж, и моля да кажете дали ще ни стигне времето за всичко,което съм набелязала,или да съкратя списъка.
И така 1ви ден: Айфелова кула(качване)-Триумф. Арка(влизане)-Шанз Елизе-Пети и Гранд пале(фото пауза)-пл.Конкорд-градини Тюйлери(набързо)-Лувъра-Консиержри и Сент Шапел(отвън)-Островите-Нотр Дам(влизане).
2ри ден- Сакре Кьор-Мулен Руж и Мелниците-първата част на деня,след това разходка с корабче по Сена и евентуално да обиколим това,което не сме успели предният ден.Също искам да посетя и Природонаучния музей(ако остане време).Според вас дали е изпълнимо,и ако е да си вземем ли пас за музеите,хем да спестим опашки,хем да влезем в повече обекти.Гледах на сайта на Природонаучния музей,но не открих колко е входа.Моля някой ако знае да каже.Също не видях дали Сакре кьор е вкьючен в паса? Предварително благодаря за вашата отзивчивост, и се извинявам,ако съм досадила с въпросите си Simple Smile

# 385
1. в Лувъра ще влизате ли? ако ще влизате, там ще ви трябват поне 3-4 часа за шедьоврите и ориентир между тях и минимум 30-40 минути за влизане (често отнема доста повече)

2. Сакре Кьор е с безплатен вход

# 386
В Лувъра мислим да разгледаме само  сектора за Египет,ла видим Мона Лиза,Венера и още едно две неща.Но ако се зазяпаме много ....И в Консиержри и Сент Шапел мисля да влезем,ако си вземем пас.

# 387
Сент Шапел на мене лично не ми хареса, нищо особено, може би защото светлината не беше перфекна, въпреки че беше слънчево, но стъклописите не грееха кой знае колко приказно, а подобни има в почти всяка голяма катедрала....там опашката също винаги е впечатляваща, чака се поне 30 -40 минути (в идеалния случай),  а доколкото разбирам няма да прекарате много време в Париж, лично бих препоръчал повече време в Лувъра

# 388
То и за Консиержри тук четох отзиви,че някои не са впечатлени....Какво друго да посетим, при положение,че не си падаме много по музеи?Или да я караме по-полека за да разгледаме спокойно поне основните забележителности

# 389
То и за Консиержри тук четох отзиви,че някои не са впечатлени....Какво друго да посетим, при положение,че не си падаме много по музеи?Или да я караме по-полека за да разгледаме спокойно поне основните забележителности

не видях включена разходка в Латинския квартал и Люксембургските градини,
там спокойно можете да прекарате едни 2-3 часа (без музеи)

приятно е за разходка и в Маре с Place des Vosges

на мене много ми хареса гледката от камбанарията на Нотр дам, но и там се чака дълго (около час)

Общи условия

Активация на акаунт