Париж 6

• 62 118
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Ето ме отново с вече купени билети за 31.08-07.09, резервиран апартамент в 6-ти район близо до Люксенбургската градина и редактирана програма  Simple Smile:
ДЕН 1 НЕДЕЛЯ  01.09.2013
Версай и градините - МУЗИКАЛНИТЕ ФОНТАНИ
ДЕН 2 - ПОНЕДЕЛНИК  02.09.2013
Лувъра (около 4-5 часа), Тюйлери, Оранжери(само отвън), площад Конкорд, Големият и Малкият дворец, по моста Александър Трети , покрай Двореца на Бурбоните – френския парламент, Дом на инвалидите (ако има време разглеждане на гробницата на Наполеон), Марсово поле и Айфеловата кула (качване с предварително закупени билети за 20.00 часа)
ДЕН 3 ВТОРНИК 03.09.2013
площад Сен-Сюлпис  – фонтана и църквата, църквата Сен Жермен де Пре , по моста Пон Ньоф на остров Сите (Съдебната палата, Консиержери(влизане),Сен Шапел (разглеждане), Нотр Дам (разглеждане и качване на кулите), Hôtel de ville (Кметството), Площад Chatelet , църквата Сен Жермен л'Оксероа , по улица Риволи, Кралският дворец (Палас Роял) , Шанз Еллизе и качване на Триумфалната Арка ( по тъмно)
ДЕН 4 СРЯДА 04.09.2013
Пантеонът (разглеждане), църквата Сен Етиен Дю Мон, с туристически автобус до Галери Д'орсе(разглеждане), разходка с Батобус – спиране на площад Трокадеро, Place Saint-Michel с фонтана, Сорбоната/Музей дьо Клюни (отвън), Люксембургската градина
ДЕН 5 ЧЕТВЪРТЪК 05.09.2013
Мулен Руж, Сакре Кьор, Площада на художниците, кабарета ‘Le Lapin agile’ и Moulin de la Galette, лозята на Монмартър, пл. Пигал, с тур.автобус до Площад Република, покрай Musée des Arts et Métiers и Борсата, Терасата на покрива на магазин Printemps, Галери Лафайет , Операта Гарние, place Vandome, църквата Мадлен
ДЕН 6 ПЕТЪК 06.09.2013
С туристически автобус спиране и разглеждане на Остров Сен Луи (дворецът Жасо; Лозьонският дворец; Ламберският дворец), Площад de Vosges , площада на Бастилията , слизане на Центърът Жорж Помпиду (само отвън), Les Halles, фонтана Fontaine de Innocents , по улица rue Montorgeuil до църквата St-Eustache, с метро до La Defence
ДЕН 7 СЪБОТА 07.09.2013
Монтпарнас,качване на 56-я етаж, Базилика СенДени и вечерта полет до София.

Максимално се старах да се придържам към препоръчани тук програми като се съобразявам с 4 дневен Мюзеум Пас. Моля ви за мнение – пак ли съм се надценила или програмата е изпълнима?!? Благодаря предварително!!! Hug

Деси М., програмата ти е хубава. Много моля, като се върнеш да отбележиш по програмата дали успяхте всичко да видите и какво време отделяхте на забележителностите(сега видях, че ще ходите сепртимври ... аз до тогава ще забравя  Embarassed ). Ако е изпълнима ще я включа в следващата тема - любезно моля да ме подсетиш, когато се върнете. Може да има и други мераклии да вървят по стъпките ти...  Simple Smile

И един съвет от мен - програмата е хубава, но малко се отклонете/отпуснете и просто почуствайте града.
Наистина забележителностите в Париж са хубави/уникални, но красотата на града не е само в тях. Препускането по забележителности понякога има обратен ефект.
Извинете ме за отклонението.

# 406
  • пак на Рив Гош
Деси М, и аз да ти кажа, че програмата е натоварена, но принципно изпълнима от свикнали на ходене възрастни, които ще са навън от зори до мрак. Направих ти някои предложение за "оптимизиране" в зеленичко.
Предвидила ли си време през деня за малко почивка, хапване и снимки?

ДЕН 1 НЕДЕЛЯ  01.09.2013
Версай и градините - МУЗИКАЛНИТЕ ФОНТАНИ
ОК, даже привечер може да включиш още нещо от останалите дни - напр. Айфеловата кула и Трокадеро

ДЕН 2 - ПОНЕДЕЛНИК  02.09.2013
Лувъра (около 4-5 часа), Тюйлери, Оранжери(само отвън), площад Конкорд, Големият и Малкият дворец, по моста Александър Трети , покрай Двореца на Бурбоните – френския парламент, Дом на инвалидите (ако има време разглеждане на гробницата на Наполеон), Марсово поле и Айфеловата кула (качване с предварително закупени билети за 20.00 часа)

Бих препоръчала:
Лувъра (около 4-5 часа) -> Тюйлери -> Оранжери(само отвън) > площад Конкорд -> Двореца на Бурбоните – френския парламент (той е точно срещу Конкорд). После пресичате обратно Сена и оставате от страната на Шанз-Елизе и продължавате с - > Големият и Малкият дворец -> по моста Александър Трети -> покрай  Дом на инвалидите (ако има време разглеждане на гробницата на Наполеон - по всяка вероятност няма да имате, ако наистина изкарате 4-5 часа в Лувъра) ->  Айфеловата кула (качване с предварително закупени билети за 20.00 часа) и Марсово поле (за да не си изпуснете часа)

ДЕН 3 ВТОРНИК 03.09.2013
площад Сен-Сюлпис  – фонтана и църквата, църквата Сен Жермен де Пре , по моста Пон Ньоф на остров Сите (Съдебната палата, Консиержери(влизане),Сен Шапел (разглеждане), Нотр Дам (разглеждане и качване на кулите), Hôtel de ville (Кметството), Площад Chatelet , църквата Сен Жермен л'Оксероа , по улица Риволи, Кралският дворец (Палас Роял) , Шанз Еллизе и качване на Триумфалната Арка ( по тъмно)
Площад Шатле може да го пропуснете с чиста съвест, освен ако не държите на всяка цена да минете оттам  Peace
И, ако сте минали през Шанз-Елизе предния ден, може да вземете метрото между Пале Роял и Триумфалната арка за по-бързо.

ДЕН 4 СРЯДА 04.09.2013
Пантеонът (разглеждане), църквата Сен Етиен Дю Мон, с туристически автобус до Галери Д'орсе(разглеждане), разходка с Батобус – спиране на площад Трокадеро, Place Saint-Michel с фонтана, Сорбоната/Музей дьо Клюни (отвън), Люксембургската градина

Как ще се придвижите от Трокадеро до Сен-Мишел? Той е одста встрани от предвиденото за деня. Аз бих го съчетала по-скоро с Айфеловата кула...
Аз бих обърнала - първо Орсе, после ако искате с Батобус до Сен Мишел оттам с метро до Пантеона, после църквата до него, Сорбоната, Люксембург (преди да го затворят) и после надолу по бул. Сен Мишел към църквата на Сорбоната, Клюни и площада Сен-Мишел с фонтана.

ДЕН 5 ЧЕТВЪРТЪК 05.09.2013
Мулен Руж, Сакре Кьор, Площада на художниците, кабарета ‘Le Lapin agile’ и Moulin de la Galette, лозята на Монмартър, пл. Пигал, с тур.автобус до Площад Република, покрай Musée des Arts et Métiers и Борсата, Терасата на покрива на магазин Printemps, Галери Лафайет , Операта Гарние, place Vandome, църквата Мадлен

Също бих обърнала - след Монмартър и Пигал с метрото до магазините - Операта - Вандом - Мадлен и оттам с автобуса до Републиката (щом искате само да видите музея и борсата отвън... то сигурно и в Борсата няма да ви пуснат Simple Smile)

ДЕН 6 ПЕТЪК 06.09.2013
С туристически автобус спиране и разглеждане на Остров Сен Луи (дворецът Жасо; Лозьонският дворец; Ламберският дворец), Площад de Vosges , площада на Бастилията , слизане на Центърът Жорж Помпиду (само отвън), Les Halles, фонтана Fontaine de Innocents , по улица rue Montorgeuil до църквата St-Eustache, с метро до La Defence

Не знам какво очакваш от дворците на остров Сен Луи, но имай предвид, че не са дворци в истинския смисъл на думата  Peace. Това са т.нар. hôtel particulier, нещо като луксозна голяма къща, обитавана от едно семейство. Може да е част от архитектурен ансамбъл (както са тези на о-в Сен Луи) или да са самостоятелни къщи с градини - каквито са музеят Карнавале, музеят на Пикасо...
Бих препоръчала от остров Сен Луи по бул. Henri IV до Бастилията и оттам - плас де Вож, центъра Помпиду, Щатле с фонтана, църквата сен Йосташ. Имай предвид, че целият район около Шатле (това, което беше надземен парк върху търговския център) в момента и в голям ремонт и са оградили отвсякъде, та разминаването е малко трудно. Освен това от Фонтен дез Иносан не може да се стигне до църквара по рю Монторгьой (тя тръгва от църквата на север, а фонтанът е на югоизток от нея  Peace

ДЕН 7 СЪБОТА 07.09.2013
Монтпарнас,качване на 56-я етаж, Базилика СенДени и вечерта полет до София.

И аз пак препоръчвам (като Мимии) - не гонете да преизпълнявате петилетен план  Laughing Някои неща може да ги пропуснете с чиста съвест...

# 407
Здравейте, моля за съвет.
Доколко е оправдано предварителното закупуване на билети за Версай \в смисъл на спестяване времето за висене по опашки\ В сайта им пише, че се отива с разпечатката направо на входа. Колебая се дали това реално спестява време, или да не се ангажираме предварително с определен ден и да си изберем ден на място, за да се избегне евентуално дъждовно време.

И още - може ли ако някой знае, да ми обясни като на идиот как се посещава Во льо Виконт с обществен транспорт. Нещо хич не можах да се ориентирам в обясненията на сайта им.

# 408

И още - може ли ако някой знае, да ми обясни като на идиот как се посещава Во льо Виконт с обществен транспорт. Нещо хич не можах да се ориентирам в обясненията на сайта им.

пътува се с влак от Gare de Lyon в Париж, влакът трябва да е в посока Sens или Montereau , слиза се на гара Melun, от там се взима специализиран бус - CHATEAUBUS, автобусът тръгва от улица Gallieni, която е срещу кафето на гарата. (пеша не може защото замъка е на 6 км от гарата)
този автобус работи само в празничните дни и събота и неделя от 30 март до 11 ноември 2013

това е обяснението на сайта  Peace

# 409
  • София
Здравейте, моля за съвет.
Доколко е оправдано предварителното закупуване на билети за Версай \в смисъл на спестяване времето за висене по опашки\ В сайта им пише, че се отива с разпечатката направо на входа. Колебая се дали това реално спестява време, или да не се ангажираме предварително с определен ден и да си изберем ден на място, за да се избегне евентуално дъждовно време.

Много е относително да се даде съвет за билети във Версай. Само мога да кажа, че когато ние сме били, нямаше никакви опашки, работеха няколко каси и влязохме за пет минути. Вътре също беше спокойно, дори на места нямаше никакви хора. За градините да не говорим, рай на земята, спокойно,тихо,приятно и т.н.

# 410
  • София
 Hug Благодаря за мненията и съветите!!!
Роца, дни 4,5 и 6 пранирам да се движим с туристическите автобусчета L`Open tour и програмата е според спирките им (да слезем, разгледаме и продължим по линията) и така по четирите линии, за за добием по-пълна представа за Париж. А програмата ми вече е коригирана с твоите предложения, за които много благодаря!!! smile3525 За след Версай се изкушавам да включа Шанз Елизе и Триумфалната арка .... но незнам дали няма да е късно, а и прекалено уморително....
И определено ще послушам съветите ви, Мимии, Роца и Bliss - ще отделим време и за кафенце "на теферич", хапване, вино ..... а петъка съм го запълнила с неща, които спокойно могат да отпаднат за сметка на такива от предните дни, за които не е останало време...
Почти съм сигурна, че на място ще се получат размествания, но съм по-спокойна като знам какво искам да видя и съм подредила нещата в реално изпълним вариант. Simple Smile
И Мимии, със сигурност ще споделя как е протекло изпълнението на мисията  Wink
А в колко часа заключват Люксенбургската градина? И всички паркове и градини ли се заключват?

Последна редакция: чт, 18 апр 2013, 23:54 от Деси М.

# 411
  • пак на Рив Гош
За след Версай се изкушавам да включа Шанз Елизе и Триумфалната арка .... но незнам дали няма да е късно, а и прекалено уморително....

А в колко часа заключват Люксенбургската градина? И всички паркове и градини ли се заключват?

След Версай ще ви дойде може би наистина малко нагоре, още повече, че ще се качвате на Арката.
Тъй като РЕРа от Версай до Париж спира точно под кулата, може да слезете там, да идете до кулата, да я видите "отвън" и де минете после през моста към Трокадеро (което може да отпадне от програмата на следващия или по-следващия ден). После оттам с метрото към хотела/апартамента за хапване и почивка  Grinning

По принцип всички паркове и градини се заключват нощем. Обикновено са отворени от 7-8 сутринта до 18-19ч в зависимост от сезона. Сега проверих работното време на Люксембург.
По времето, когато ще сте в Париж ще е отворена 7ч30 - 19ч45 (признавам, мислех, че я затварят по-рано  newsm78).

# 412
  • София
Благодаря, Роца!!! smile3525

# 413
  • Варна

Аз пък препоръчвам след Версай на стъмване да се качите на Арката.Изумително е да се се стои в центъра на звездата (Етоал) когато светнат булевардите.Едвам ни изгониха в 23 00 часа.Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 414

пътува се с влак от Gare de Lyon в Париж, влакът трябва да е в посока Sens или Montereau , слиза се на гара Melun, от там се взима специализиран бус - CHATEAUBUS, автобусът тръгва от улица Gallieni, която е срещу кафето на гарата. (пеша не може защото замъка е на 6 км от гарата)
този автобус работи само в празничните дни и събота и неделя от 30 март до 11 ноември 2013

Да, благодаря, това го прочетох, но имах надежда, че има и някакъв обществен транспорт от Мелюн до двореца и просто не съм намерила къде пише за него... Laughing
Chateaubus-ът сигурно е като на други места във Франция шатъл към някоя турфирма, с разписание сутрин натам, вечер обратно. На мен ми се иска да не сме вързани с определен час, значи вариантът е такси от гарата с надежда, че няма да има проблеми да се намери и за обратния път. Или ще се наложи да наемем кола за един ден, което ми се искаше да избегна. Simple Smile

Bled, благодаря за мнението за Версай. Била съм там само веднъж преди много години и опашката беше потресаваща. Явно е въпрос на късмет. Ние ще сме там в края на май и ми се ще да отидем в почивен ден, когато работят фонтаните, затова и очаквам опашки.

Ако още някой може да сподели впечатления, ще съм благодарна.

# 415

Да, благодаря, това го прочетох, но имах надежда, че има и някакъв обществен транспорт от Мелюн до двореца и просто не съм намерила къде пише за него... Laughing
Chateaubus-ът сигурно е като на други места във Франция шатъл към някоя турфирма, с разписание сутрин натам, вечер обратно. На мен ми се иска да не сме вързани с определен час, значи вариантът е такси от гарата с надежда, че няма да има проблеми да се намери и за обратния път. Или ще се наложи да наемем кола за един ден, което ми се искаше да избегна. Simple Smile

Bled, благодаря за мнението за Версай. Била съм там само веднъж преди много години и опашката беше потресаваща. Явно е въпрос на късмет. Ние ще сме там в края на май и ми се ще да отидем в почивен ден, когато работят фонтаните, затова и очаквам опашки.

Ако още някой може да сподели впечатления, ще съм благодарна.

разписанието на бусовете го има на сайта, има 4 автобуса от 10 сутринта  през около 2 часа на отиване и след 2 часа и половина има автобус на връщане, вързани са с пристигащите и тръгващите влакове за Париж

не мога да постна линка, щото се сваля като пи ди еф файл

оставам с впечатление, че друг транспорт няма  Peace

# 416
О, благодаря много, знаех си, че нещо не съм довидяла.   bouquet
pdf-а не ми се отвори, когато търсех, и реших, че линкът е невалиден. Е, при това положение може да се рискува с този транспорт, въпреки че ми звучи малко стряскащо забележката отдолу "Ако автобусът не дойде, обадете се на еди кой си телефон"  Laughing Laughing Laughing Сега остана да измисля как да наглася програмата, че да освободя точно ден от уикенда за целта.

# 417
Здравейте! Да попитам има ли различна цена за деца за Париж мизеум пас или е същата като за възрастни? За деца във Версай безплатно ли е? Благодаря предварително Hug   

# 418
Здравейте отново! Ние във вторник се върнахме от Париж. Бяхме там за 3 нощувки и посетихме доста от забележителностите. Не очаквах транспорта да е толкова организиран и улеснен, набързо се справихме с метрото, че чак ни хареса да се возим от един до друг квартал с няколко прехвърляния.
На нас ни хареса най-много да стоим пред Айфеловата кула - 2 пъти на тъмно стояхме и един път на светло.

# 419
Моля да ми препоръчате апартаменти и да ми кажете с няколко изречения как стават нещата с плащането, от къде се взимат ключовете и т.н.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт