Париж 6

• 62 100
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Ние бяхме в квартира, близо до Триумфалната арка и Порт Мейот. Хазаите ни чакаха в апартамента и там ни дадоха ключовете вечерта в 22 часа. Капарото предварително бяхме изпратили по банков път и като пристигнахме, платихме останалата част и дадохме депозит, което се връща на последния ден.
По препоръката на Sunny76 и ние спахме в тази квартира, останахме много доволни. Не стояхме много в квартирата, бяхме по цял ден навън.
http://www.homelidays.co.uk/paris-17/studio-195605en1.htm

# 421
  • Варна
Здравейте! Да попитам има ли различна цена за деца за Париж мизеум пас или е същата като за възрастни? За деца във Версай безплатно ли е? Благодаря предварително Hug   
За деца почти всичко е безплатно, така че нямат нужда от пас.

# 422
Благодаря, а това са апартаменти с по няколко стаи и във всяка стая има наематели ли? Не питам за мен, аз вече 2 пъти ходих:) ,  а едни мои познати ще ходят , не са претенциозни и за да им излезе по-евтино искат в апартамент. Но ако се дели и с други хора, тогава май е по-добре хотел някакъв да си намерят. Те са 2ма.

п.п. когато разглеждам този сайт http://www.homelidays.co.uk/ , как да разбера как става плащането (дали е на место или предварително по банков път)?

Последна редакция: нд, 21 апр 2013, 15:00 от -True Blue-

# 423
-True Blue-, квартирата за която ти пише  ragazza84 е самостоятелна. Не се дели с никой, за мен е идеална за двама. Последен етаж е със скосявания. Малко е, но за нощувки става. Със самостоятелна баня и тоалетна е. Наема се директно от хазяите, които живеят в същата сграда. Предимството на това за мен е че не се плаща такса за агенция и второ ключовете се получават на място. Така не се налага да се обикаля с багажа някъде за ключове. Ако не са претенциозни предполагам ще им хареса. Чисто е, има кафемашина, микровълнова, хладилник, посуда. Единственото, което може да притеснява някои е, че банята и тоалетната не бяха отделени с врата, а с много плътна завеса. ragazza84 ще каже дали има вече врата, аз все пак бях там преди повече от година.

# 424
Да, но няма места... става въпрос за следващата седмица , а периода е към 10тина дни Simple Smile

# 425
Здравейте! Да попитам има ли различна цена за деца за Париж мизеум пас или е същата като за възрастни? За деца във Версай безплатно ли е? Благодаря предварително Hug   
За деца почти всичко е безплатно, така че нямат нужда от пас.

Много благодаря. Hug 

# 426
А как става регистрирането? С лична карта, паспорт?

# 427
Не разбрах за кое регистриране питаш.
На място по спомени мисля че хазяйката ни поиска документ при настаняването и ако не се лъжа веднага ни го върна.
Ако няма места  не знам какво да ти предложа друго като вариант. la vida loca беше пускала линк към квартира от която са останали доволни, но е през агенция.
Но за следващата седмица е трябвало според мен по-отрано да се помисли за спането, когато целта е да се намери нещо на прилична цена.

# 428
  • София, Лагера
Записвам се да ви следя, дами  Peace Предстои ни почти непланирано ходене до Париж, за 2 дни и събирам идеи. В същност ще пътуваме с Air France до Куба и на връщане би било грехота да не спрем за малко в Париж, та така и ще направим.  Simple Smile
Букнах си хотел до Монмартр, сега проблемът ми е как да стигна от летище Де Гол до хотела, без да се налага да взимам такси Simple Smile Хотелът ни е тук http://www.hotel-roi-rene-paris.federal-hotel.com/map_en.htm, ще бъда много благодарна, ако някой успее да ме ориентира!  Hug

И може би полезна информация (не съм чела цялата тема, извинете ме, ако е пускана  Blush)
Купих си нещо като пътеводител на National Geographic - "Пеша из Париж" http://egmontbulgaria.com/articles/dzhobni-patevoditeli-na-natio … l-geographic-123/. Сега предстои да го разучавам.

# 429
Не много добър избор на хотел бих казала. Нисък рейтинг, интернета се плаща, а и няма метро станция в близост. Но пък от друга страна е евтин.

Ако вземем Brochant за най-близка спирка то:

От летището хващате RER B до St Michel Notre Dame, от там хващате RER C до спирка Invalides. От там хващате метрото линия номер 13 (дирекция Gabriel Peri) до Brochant.
Но от там имате доста път пеша до вашия хотел. Просто няма по-близка станция на РЕРа или на метрото.

Цветовете съм ги оцветила както са си на мапа за ваше улеснение.

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 00:12 от -True Blue-

# 430
  • пак на Рив Гош
Друг вариант, който ще ви спести слизането "до центъра", но с малко повече прекачвания - с РЕР В до Gare du Nord, оттам метро 4 в посока Porte de Clignancourt за една спирка, до Barbes-Rochechouart. Там сменяте с линия 2 в посока Porte Dauphine до Place de Clichy, където вземате линия 13 до Brochant (или продължавате с линия 2 до Rome, но оттам имате повече ходене до хотела).
Ето и картата на подземния транспорт (метро и РЕР): http://www.ratp.fr/plan-interactif/

За полезна информация, провери първия пост на първа страница, има много - за транспорт, придвижване, забележителности  Peace
Бих ти препоръчала и все пак да прочетеш темата, понеже има допълвани неща за организацията на транспорта, например, които не са още на първа страница.

# 431
  • София, Лагера
Благодаря за отговорите, момичета!   bouquet Ще прочета и темата!  Simple Smile

Хотелът ми го предложиха от агенцията, с която пътуваме. От всичките само този беше на централно място, затова се спрях на него.  Confused

Момичета, дали може да ми препоръчате хотел, аз се доверих на агенцията, защото не познавам Париж пък и всичко трябваше да стане много бързо (летим на 7 май). Ако намеря по-свестен хотел, ще се опитам да канцелирам резервацията, ако позволява, разбира се. Единственото ми изискване е да е на комуникативно място!

# 432
Aз не виждам какво му е централното, честно казано  Laughing По-късно ще ти пейстна линк на втория хотел, в който отседнахме там. На много хубаво место, на 1 крачка от метрото, хубави и сравнително големи за Париж стаи. И пак на сравнително добри цени.
Кажи от коя до коя дата ще сте там?

# 433
  • София, Лагера
True Blue, благодаря ти за предложението! Оказа се, че срокът за анулиране на резервацията ни е 30 дни, а ние ще сме там на 15 май, т.е. - няма да стане  Confused

А относно местоположението на хотела - това беше най-централното място от предложените ни хотели. Тъй като всичко се разви супер бързо (от преди седмица) се бях концентрирала върху това да намерим хотели в Куба и затова така неглижирах Париж  Thinking

# 434
Нищо, все пак ще сте за 2 дни, няма да стоите кой знае колко в хотела Simple Smile Приятно изкарване!

Общи условия

Активация на акаунт