Париж 6

• 62 170
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Имаме вече билети за Дисниленд  smile3501

Разбира се през френския сайт, както ме посъветвахте вие - така спестяваме близо 50лв.  Sunglasses

# 541
Петя, много изчерпателно Hug
Моля, ако можеш да питаш мъжът ти коя е тази навигационна система за Айфон.

smehulka, браво! Дано да си изкарате прекрасно Hug

# 542
Дабавихме към "Must see" и това:http://www.museeairespace.fr/. Ако някой е ходил, колко време да му предвидим. Надяваме се да можем да огледаме всички експонати и съпруга държи да се качи на Конкорд-а и Джъмбо джета / Боинг 747/ за които се плаща доколкото разбрахме 8Е. Сайта не го открихме в друга версия освен френската и не сме разгледали основно.
Маги, ние ходихме в авиомузея миналата година. Бяхме с пас за музеите и мисля че за нищо не сме доплащали - разгледахме всички зали и се качихме на Конкорд, Джъмбо Джет и каквото още имаше за качване. Сега гледам че първата снимка в музея сме направили в 11,00 ч., а последната в 13,00 ч. като не съм сигурна сигурна че сме снимали до последно, т.е. до към 13,30 сигурно сме били вътре. Но  към края бяхме гроги и последните 1-2 зали ги претупахме. Мисля че и около час ни отне придвижването с метро и автобус до музея. Но това зависи от началната ви точка Simple Smile. Ако имаш други въпроси за музея ще помогна ако мога.

# 543
Момичета кои места за хапване ще препоръчате в Париж, има толкова много заведения, че човек трудно може да попадне на наистина хубави с известната френска кухня.  newsm78

# 544
Здравейте момичета,

реших че не е честно да пиша само когато имам да питам:)
Аз лично съм безумно впечатлена от този град, космополитен, пренаситен с дух и култура, който те кара да се чувстваш нищожен... претъпкан, мръсен, но велик.
Трудно бих могла да опиша впечатленията си или да давам много препоръки, но като място за отсядане ние бяхме в Латинския квартал, до Пантеона... за мен това беше супер избор (запазих през Homelidays). Другото място, на което бих отседнала е Монмартър, но според мен вече не е на пешеходно разстояние основните забележителности.
.......
Моите мъже са силно разочаровани от Дисни, аз нямам впечатление, защото газих из улиците на Монмартър, но нали знаете на вкус и цвят:)

# 545
На това му се вика къръщина - прогнозата за времето след четири дни е  Wear Umbrella   Cry
Взехме си дори нови чадъри, и приготвяме топлите обувки.
За съжаление май ще пропуснем разходките пеша м/у забележителностите, определено ще се наложи дори за кратки дестинации да ползваме Метрото.
В тази връзка да попитам - карнет ли да купим за целия ден / някой бе писал за това, но не го намирам/, и да се предвижваме Лувъра - Инвалидите - Айфеловата - Триумфалната - Нот'р дам?

Дали при дъждовни дни работят всички атракции в Дисни  newsm78

# 546
  • Варна
Вземете подходящи дрехи и обувки, дъждобрани и не се плашете от дъжда. Миналата година бяхме пак по това време, през цялото време почти валя тихо и кротко. Това изобщо не ни попречи да бъдем по цял ден навън пеша и не помрачи за миг доброто настроение и преживявания. Бях аз с децата ми, на 23 и 11, пратих ги двамата сами в Дисниленд, бяха се забавлявали ... до дупка, прибраха се с последния влак в Париж! Всичко си е работело, имаха билети и за двата парка и май не бяха пропуснали атракция. Плюса на дъжда е бил липсата на големи навалици пред атракциите ... минуси нямаше, никой не кихна.
А качвайки се на айфеловата кула дори валя град, след него се показа огромна дъга за радост на всички с фотоапарати.Simple Smile
Приятно изкарване в Париж!

# 547
  • Варна
Момичета кои места за хапване ще препоръчате в Париж, има толкова много заведения, че човек трудно може да попадне на наистина хубави с известната френска кухня.  newsm78

Трудно може да попаднете на наистина хубава и известната френска кухня по една единствена причина - много е скъпа.Там трицифрените сметки са задължителни.Французите , а и туристите масово се хранят с печено месо и пържени картофи под някаква форма в обикновените заведения или в стотиците фаст фууд с италианска,турска,китайска,японска,тайландска,американска, арабска....................................мексиканска кухни.Роца , а и други моми французойки много са писали по въпроса , може да ги издирите и питате.Другото което мога да ви препоръчам като френска кухня на достъпна цена са топлите витрини в КАРФУР.

# 548
Здравейте,
Предстои ни пътуване до Париж - 24 май за 6 дни, като имаме програма, основните забележителности+Версай /1ден/, но и два свободни дни, които сами да организираме - хотела ни е "Виктория", намира се в 9 район близо до операта Гарние. Моля да ни препоръчате места, които е удобно да видим, магазини, кафенца, ресторантчета, транспорт, ако не ви затруднявам, видях че сте много отзивчиви, не съме ходили там и не мога въобще да се ориентирам в обстановката. Въобще приемаме всякакви съвети, предложения и тн.
Благодаря ви много за помощта

# 549
  • В две мъжки сърца
Здравейте, след дълги размисли и страсти, започнах да подготвям една много мечтана екскурзия в Париж! Реших, че най-изгодно ще ни излезе да пътуваме с Уиз еър и най-удобно за детето. Става въпрос за мен, съпруга ми и сина ми -7 години. Четох, четох и пак нищо не знам. Не говорим френски, английски слабо. Струва ми се. че в латинския квартал е най-удобно като локация и моля за евтини предложения. Трансферът от летище Бове онлайн ли се плаща или на място. Някъде четох, че има карта, която може де се ползва за всички линии на метрото и автобуси, със зъбчатото влакче на Montmartre, и даже с влака до Версай-Carte Orange или Navi Go, около16-17 евро-има ли наистина и от къде се купува? Плануваме някъде юли да пътуваме, но нямаме запазени дати, нито хотел. Много се страхувам,дали ще се справим, заради езика, а и бюджетът ни не е много висок.Особено трансферът от и до летището ме притеснява. Зададох много въпроси, но благодаря предварително за търпението  на тези, които за стотен път ще обяснят на такива мечтатели- ентусиасти като мен!

# 550
Здравейте,
Предстои ни пътуване до Париж - 24 май за 6 дни, като имаме програма, основните забележителности+Версай /1ден/, но и два свободни дни, които сами да организираме - хотела ни е "Виктория", намира се в 9 район близо до операта Гарние. Моля да ни препоръчате места, които е удобно да видим, магазини, кафенца, ресторантчета, транспорт, ако не ви затруднявам, видях че сте много отзивчиви, не съме ходили там и не мога въобще да се ориентирам в обстановката. Въобще приемаме всякакви съвети, предложения и тн.
Благодаря ви много за помощта

За да даде някой съвет е добре да напишете програмата, която вече е организирана, за да се избегнат повторенията. На първа страница има примерен маршрут и от него можете да си харесате нещо.

Здравейте, след дълги размисли и страсти, започнах да подготвям една много мечтана екскурзия в Париж! Реших, че най-изгодно ще ни излезе да пътуваме с Уиз еър и най-удобно за детето. Става въпрос за мен, съпруга ми и сина ми -7 години. Четох, четох и пак нищо не знам. Не говорим френски, английски слабо. Струва ми се. че в латинския квартал е най-удобно като локация и моля за евтини предложения. Трансферът от летище Бове онлайн ли се плаща или на място. Някъде четох, че има карта, която може де се ползва за всички линии на метрото и автобуси, със зъбчатото влакче на Montmartre, и даже с влака до Версай-Carte Orange или Navi Go, около16-17 евро-има ли наистина и от къде се купува? Плануваме някъде юли да пътуваме, но нямаме запазени дати, нито хотел. Много се страхувам,дали ще се справим, заради езика, а и бюджетът ни не е много висок.Особено трансферът от и до летището ме притеснява. Зададох много въпроси, но благодаря предварително за търпението  на тези, които за стотен път ще обяснят на такива мечтатели- ентусиасти като мен!

При добре направена предварителна подготовка, език почти не ви е необходим -от френския само основни поздрави и благодарности (това са три-четири думи) и малко английски.
Латинския квартал е най-удобен с какво?
За първо посещение по-добре разгледайте възможности за настаняване между Порт Майо и района на Триумфалната арка - удобен трансфер без прекачвания.
Трансферът от летището е изключително лесен - излизате от летището в Бове поглеждате леко надясно - има павилион за продажба на билети(могат да се купят и он-лайн) - купувате билети, качвате се в автобуса и слизате в Париж до Порт Майо.
За картите не мога да помогна - не съм купувала карти никога.  Sad  Ето информация http://www.ratp.fr/en/ratp/c_22599/copy-of-presentation/
За бюджета - можете да направите някаква предварителна калкулация и ще се ориентирате.

# 551
  • В две мъжки сърца
Благодаря, Мимии! За Латинския квартал съм писала, защото е в центъра и от прочетените отзиви е удобен за разходки.

# 552
  • гр.Варна
Споделям програмата . Моля ,да ми помогнете за корекции :

05.06 Хотел в района на Монмартър - затова и този ден е посветен на зебележителностите в района :  Сакре кьор , раходка Монмартър, Мулен Руж. Обяд. Следобед - природонаучния музей с посещение на галерията на еволюциите, може и ботаническите градини до него (Jardin des Plantes) в 14.30 -има концерт за деца. Минаване през площада на Републиката, площада на Бастилията и новата опера.
06.юни, 07 юни и 08 юни - Дисниленд(хотел на Дисни) Вечерта- настаняване в апартамент до Лувъра.
09.06 : ще си купим двудневна карта за корабчетата (евентуално бата-бус ) .Няма да имаме Музеум Пас- затова подбрах : Сите и Нотр дам- неделна служба. Латински квартал Сорбоната, Пантеона ,Люксембургската градина. Сент Шапел . Иска ми се и пазара на птици,ама кога да го вместя...
10 юни понеделник: ще си купим за два дни Museum Pass ,имаме и карта за корабче(бата бус) :  Лувъра, Орсе, Консиержери, Оранжери.От другата страна на Сена: Двореца на Бурбоните – френския парламент, пеша по Шанз’Елизе към Триумфалната арка
11.06 вторник С Museum Pass до Версай -музик.фонтани, На връщане -Трокадеро и Айфеловата кула ( билети за 21-22ч.)
Съобразявах уж и музеите дали работят-дали правилно съм планирала  newsm78

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 00:04 от marianik

# 553
Споделям програмата . Моля ,да ми помогнете за корекции :

05.06 Хотел в района на Монмартър - затова и този ден е посветен на зебележителностите в района :  Сакре кьор , раходка Монмартър, Мулен Руж. Обяд. Следобед - природонаучния музей с посещение на галерията на еволюциите, може и ботаническите градини до него (Jardin des Plantes) в 14.30 -има концерт за деца. Минаване през площада на Републиката, площада на Бастилията и новата опера.
06.юни, 07 юни и 08 юни - Дисниленд(хотел на Дисни) Вечерта- настаняване в апартамент до Лувъра.
09.06 : ще си купим двудневна карта за корабчетата (евентуално бата-бус ) .Няма да имаме Музеум Пас- затова подбрах : Сите и Нотр дам- неделна служба. Латински квартал Сорбоната, Пантеона ,Люксембургската градина. Сент Шапел . Иска ми се и пазара на птици,ама кога да го вместя...
10 юни понеделник: ще си купим за два дни Museum Pass ,имаме и карта за корабче(бата бус) :  Лувъра, Орсе, Консиержери, Оранжери.От другата страна на Сена: Двореца на Бурбоните – френския парламент, пеша по Шанз’Елизе към Триумфалната арка
11.06 вторник С Museum Pass до Версай -музик.фонтани, На връщане -Трокадеро и Айфеловата кула ( билети за 21-22ч.)
Съобразявах уж и музеите дали работят-дали правилно съм планирала  newsm78

Двудневната карта за корабчетата ще си бъде само набутване. Едно возене е напълно достатъчно(според мен). От апартамент до Лувъра можете да обиколите всички неща, включени в тези дни пеша. Пантеона и Сент Шапел също са включени в Museum Pass.
Програмата за 10-ти е много натоварена с изкуство.  Laughing Лувъра+Орсе+Оранжери  #Crazy Ще станете разногледи. Ако все пак решите да влезете и в трите, ги редувайте с посещения на различен тип обекти.
Това е моето субективно мнение...

# 554
  • София
Петя, ...
Моля, ако можеш да питаш мъжът ти коя е тази навигационна система за Айфон.

Навигацията се казва PAR mtrip, чудесна. Беше безплатна по едно време, в момента май е платена, но човек, ако следи, ще я хване кога пак ще е на промоция.  Grinning

marianik, и според мен ви е много наситена програмата на 10 юни. И за корабчето съм съгласна с МимииPeace  На нас навигацията ни помагаше и за програмата. Ние й въведохме нещата, които бихме искали да видим, и тя ни ги подреди и разпредели по дните. След това направихме изменения, тъй като се съобразявахме и с времето (кога е по-хладно, кога горещо и т.н.).

Общи условия

Активация на акаунт