Отговори
# 150
Честито на всички,разбрали пола на малките бебчета! newsm20
Аз не мога да разбера глупава ли съм или се побърквам вече...Не мога да открия разлика между прегледа за БХС и ранната ФМ.Правих си БХС и чакам резултати,сега да правя ли и ранна ФМ?
Моята ЖК каза,че няма такава ранна и към 20 седмица(мисля) се правила ФМ.И дотам... newsm78

# 151
Госип, твоята ЖК ти е казала, че няма ранна ФМ, т.е. такава м/у 11 г.с. и 13 г.с.?

Мисля, че трябва да се замислиш над този й отговор, на фона на факта, че всички мами в темата вече са правили или скоро ще правят.....

Параметрите нужни за БХС са част от ранната ФМ. Би било нелепо да измерят само двата показателя за БХС (нухална транслусенция и носна костица) и да не измерят обиколка на глава, на корем, дължина на бедро и всичк останали...

# 152
Еми мери главата диаметър на главата,не обиколка,дължина на плода,нухална транслуценция и отбеляза,че има носна костица.Това е...

# 153
  • До морето :)
g0ss1p_g1rl , при кой лекар ходи ти за ФМ?

# 154
И мен като другите ме притеснява БХС-то. Записах си час за 14.02. във Св.Петка при д-р Янкова. Някой има ли отзиви за нея? Имате ли представа каква подготовка трябва да имаме преди това? На гладно ли се прави или?!?   Thinking

На мен специално ми казаха, че трябва да съм яла преди изследването, също ще съм в Св. Петка.

Ами да стискаме палци резултатите да са ОК Simple Smile  Praynig

# 155
хахаха Нелка,говорех за миналата бременност!
За тази-другата седмица Simple Smile

# 156
Лече-Буболече ,ходих на БХС при ЖК д-р Драгнева в МБАЛ Дева Мария и сега се чудя за тази ранна ФМ...

# 157
Лече-Буболече май нещо си отвеяна а,я влизай в релсите  smile3534

# 158
На моята ФМ измериха долните показатели

BPD - Диаметър на главата. Разстоянието от ухо до ухо през мозъка

OFD - Надлъжен диаметър на главата (от тила до най-изпъкналата част на челото)

HC - Обиколка на главата

AC - Обиколка на корема

FL - Дължина на бедрото

HL - Дължина на раменната кост

EFW - тегло на плода

CRL - Дължина на плода от върха на главата до опашната кост

NT - Нухална транслусенция

FHR - сърдечен ритъм на плода

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 21:55 от silviti

# 159
celevra, аз съм от Пловдив, но за съжаление дори не съм чувала за твоя доктор, аз ходя на ЖК при Р. Петров и на частно при Амалиев, доволна съм и от двамата, Амалиев, логично е с по-добра апаратура, също обслужва много по-спокойно, не претупва, при Петров винаги е навалица и докато на един прави едно, пита другия за какво е, раздава рецепти, трети сестрата го тегли... но отзивите за него са добри като специалист, все пак трябваше да запиша ЖК, за какво плащам тея безумни осигуровки. Успех с доктора, към който ще се насочиш, много е важно да му имаш доверие и да си тръгваш спокойна и доволна след посещението при него.

# 160
Благодаря ти ,silviti  за изчерпателните отговори.Явно има разлика,а ЖК просто не ми препоръчва ФМ за момента или...незнам.Ще помисля по въпроса още имам време,но за момента съм по-склонна да я пропусна или поне отложа до излизане на резултатите от БХС,защото много ми дойдоха и финансово и психически тези прегледи!Давам блокаж вече, а сигурно досадих и на вас.Имам чувството,че всяка втора публикация е моя в темата.Това,разбира се, е защото съм в болнични и имам прекалено много време да мисля и премислям.
Лека нощ,мами Simple Smile

# 161
  • До морето :)
Теди, помислих, че не си ни осведомила.   bouquet

g0ss1p_g1rl, аз гледах уж в сайта на Девата, ама пишеше, че само Хубчев гледа за ФМ, та се отказах от там. А кой ти води ЖК?

Доби  newsm48

Ставам аз, че стана 100 часа, а дивачето ми още не се е замислило и за сън.  ooooh!

# 162
Момичета може ли да ни подкрепите в тази толкова хубава класация  newsm51 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3648159501726&set=o.1 … ype=1&theater

# 163
Tedy, за БХС в МЦ "Фемина" аз разбрах,че  взимат там кръв,обработват ти я и я пращат в Майчин Дом. Аз ще ходя там другата седмица за Скрининг 11-13.6 г.с. В сайта на МЦ пише следното: "Ранният биохимичният скрининг се извършва в Националната генетична лаборатория на СБАЛАГ"Майчин дом" - София, която е референтен и координиращ център за цялата страна. За улеснение на бременните можем да вземем и подготвим кръвната проба за биохимичния скрининг на място в центъра веднага след ултразвуковия преглед. Наш ангажимент е да я доставим в лабораторията на следващия работен ден. Бременните могат да получат резултата си от интернет сайта на лабораторията."
 Хубава вечер на всички  Flutter

# 164
Момичета може ли да ни подкрепите в тази толкова хубава класация  newsm51 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3648159501726&set=o.1 … ype=1&theater

С удоволствие! Как се гласува?

Общи условия

Активация на акаунт