Отговори
# 540
Да,знам,че са три- сега,после около 20г.с. и третата май беше около 30г.с. Но за такава в 16г.с. не бях чувала,още повече,че всичко при бебчо е супер.Както и да е...аз ще отида направо в 20г.с.

# 541
Да,знам,че са три- сега,после около 20г.с. и третата май беше около 30г.с. Но за такава в 16г.с. не бях чувала,още повече,че всичко при бебчо е супер.Както и да е...аз ще отида направо в 20г.с.

# 542
Бориска, аз се боядисах преди 2 седмици някъде. Не съм използвала специална боя, но и нямам алергия като теб. През предната бременност не съм се боядисвала, въпреки, че по едно време само се чудех какво да си направя на главата  Laughing Моята фризьорка и тогава ми каза, че ако искам да сменя цвета- няма проблем. Предлагам ти да си направиш една консултация с дерматолог, за да ти кажат дали при това положение е подходящо за теб да се боядисваш.

# 543
Здравейте на всички. Чета ви редовно , но рядко да с включа. Искам да ви питам , някой знае ли дали д-р Барбова от МЦ Полимед, работи със ЗК? Чета добри отзиви за нея и ако работи по здравната каса, да се записвам и аз при нея, че до сега само платено си ходех на прегледи. Може и да ми препоръчате някой друг гинеколког. Много ви благодаря.

Аз ходя при нея, но в болница Доверие и работи със ЗК. Предполагам, че и в Полимед няма да е различно Simple Smile

# 544
Scarlet_, толкова се радвам  Hug Направо ми се насълзиха очите от вълнение! Дано този път имаме късмет и август месец и двете гушнем така мечтаните бебета! 

# 545
  • София
Здравейте Simple Smile

По отношение на спорта дайте предложения за йога за бременни някъде, защото и мен ме вълнува - особено ако е някъде в Младост .
За плуването звучи добре, но средата в басейните е ужасна. Или няма да сложат достатъчно химикал и ще хванеш гъбички или ще сложат много, а той е с хлор и е ужасен. Казвам ви го съвсем професионално т.к съм анализирала химикали за басейни и съм търсила как се следи в БГ колко да слагаш - ами не се следи Simple Smile бухат колкото им падне. В щатите например на всеки час се мери киселинността на водата и се коригира подаването на химикал. Но знаем добре че регулацията в БГ за каквото и да е било е на доста ниско ниво.
Аз изчаквам сякаш още малко и ще запозна да си танцувам Салса пак, то като вземе да ми личи партньорите няма да смеят да ме размяткват много Simple Smile Защото има някой мъже те въртят като пумпал Simple Smile

Аз съм решила, че и точно на 15 да се роди няма да е Мария или Марин, защото не харесвам това в един ден или близко да са рождени дни и именни дни.

А какво мислите за това да не се слага -ов или -ова към името на бащата. Моя мъж е Ивайло и вчера се зачудихме дали няма да е по-добре да го оставим така, а не Ивайлов. Защото за сега съм харесала две женски и две мъжки имена и сравнявах как звучат с другите две имена. Ще се почудим още Simple Smile

# 546
  • София
здравейте Simple Smile

Теди, изненада ме ти с тази информация за специалиста генетик. Аз на 11.02.съм на ФМ и след това на БХС. Да видим какво ще ми кажат.

Scarlet,Туци, Silviti пожелавам ви едни страхотни бебоци на края Simple Smile.

Аз ходех на йога за бременни в Изгрев при Роси в Натали йога студио. Сега като вляза в 4 месец смятам пак да ходя, защото на мен ми действаше страхотно, а аз ходех до преди да родя. Тогава мислех да се запиша и на белиденс, но курса така и не започна преди да родя.

# 547
Здравейте на всички!Добре дошли на новодошлите мами Simple Smile
Аз живея в Испания и тук изследванията са задължителни и всичко се поема от така наречената Здравна Каса. Доколкото знам,но по-нататък ще мога да ви кажа със сигурност,изследванията са три,по едно за всеки триместър.
Аз имам час за понеделник (4/02) за ехография когато ще съм в 12 седмица (което ще е ФМ предполагам,малко ми е объркано с термините на бг и испански,но в крайна сметка е едно и също)
Нямам търпение!Моля се всичко да е наред.Предполагам че още на следващия ден ще ме пратят на кръвни изследвания (БХС предполагам).
Относно имената - имам доста варианти за момиченце- Марина,София,Селена,Симона,Никол,Паула
за момченце - Самуел ми се върти в главата или Виктор,или Никола
Приятен ден на всички!

# 548
Привет мамчета!!!!
Много се радвам за новите ни попълнения, особено при тяхната лична история....пожелавам на всички изстрадали мами, повече да нямат никакви терзания, бременността им да е лесна и  безпроблемна.
Силве статията на д-р Сигридов е много добра, обърнах й специално внимание. Хранителните режими, в които ми казват точно какво, в какво количество и интервали да ям ме побърква. Но когато са ми зададени продукти и аз да ги комбинирам в мое предпочитание, много ми харесва. В интерес на истината при мен първия триместът се развива точно както го е описал. Ядат ми се основно въглехидрати, кисело мляко и плодове. От мисълта за месо ми се гади на секундата, но се насилва и ям по малко всеки ден. Миналата бременност качих 21 кг. сега не искам да наддавам толкова много. Аз за сега не съм мръднала, но има още много време. За съжаление от непрекъснатото гадене, не ми се излиза никъде и движението ми е доведено до минимум.
Относно спорта йогата не е моя спорт, виж плуването ми е стихия. Препоръчайте някой добър басейн в София, дори да е в хотел. Там има абонаменти, с удоволствие ще ходя Simple Smile
За ФМ и аз зная, че са три, но третата е след 30 г.с. Тази във Фемина са много на често, не мога да го проумея.
Много се радвам, че обсъдихте въпроса за лекарствата и БХС. Аз все още пия Утрогестан, ще го пия до края на 12 г.с. Ще зная да го спомена. Благодаря ви предварително!

# 549
Оффф пак съм с главоболие, събуди ме през нощта и не съм спала.

Миналия път (вече го разказах, но може да не помните), когато си правих БХС отидох директно в МД, когато излезнаха резултатите ми казаха ако искам да вляза при доц. Георгиева да ми ги разчете. Аз разбира се като чух доц., занимаваш се с това веднага отидох. Е съжалих 300 пъти. Какво се случи- каза ми че риск винаги има и че ако аз искам да си направя амниоцентеза, попитах я дали е необходимо и дали се налага, а тя пак "Вие си решавате.". Ако аз можех да си решавам такива неща щях ли да ходя при доктори или щях сама да си ги назначавам  #2gunfire. Излезнах от кабинета разплакана и веднага звъня на докторката ми, тя ме накара да и прочета по телефона резултата, за да не се откачам докато стигна до нея. Жената ми каза " Ти си на 22г, не пушиш, нямаш аборти, резултатите не са лоши, не се притеснявай и ела да те видя, за да си спокойна." Прегледа ме като на фетална, апарата и е много добър, тогава беше купен преди няколко месеца, и ме успокои, че всичко е наред. Просто единия показател беше 1:370 (не помня кой, бях почти в несвяст). Да знаете да внимавате и да не се връзвате на всеки перко, който си смуче от пръстите какво да каже.

# 550
момичета аз отдавна не съм ви писала но гледам да ви почета .имам един въпрос тези които сте пили Ултрогестан колко време сте го приемали защото моя доктор ми каза да го пия до 16 г.с струва ми се много време сега нямам кървене .

# 551
radostka1983, а защо не го слагаш вагинално, щом нямаш кървене? На мен през устата изобщо не ми понася, пък и вагинално се усвоява по-добре.

# 552
На мен първоначално ми казаха да го пия до 12 г.с.На следващия преглед до 16 г.с. Аз също вече нямам проблем, сутрин и обед го слагам вагинално, само вечер го пия. И на мен много ми се гадеше от него.На следващия преглед мисля пак да питам док, но искам да го спираме. Лекарката, при която се записах на ЖК, ми каза че до 12 г.с.  е достатъчно, защото вече е оформена плацентата.   

# 553
Здравейте мацки,
Този път се надявам да родя преди 15.8  Praynig Все пак термина ми е 8.8  Peace
Обачееее.......миналия път термина ми беше началото на май месец.Естествено преносвах.Док ми вика избери си дата и идвай да те предизвиквам.Това беше на 5.5.2010.Е,токова много исках още веднага да стане,ама викам.Ако отида на 6.5 - гергьов ден и няма детето да се казва Гергана или нещо с Г и всички ще питат:"Ама то си дойде с името,защо го кръстихте Андреа?" та затова избрахме 7.5.2010. И аз не обичам да са в един ден рожден и имен ден.
Това с професорите разчитащи резултатите на БХС си е жив бизнес за мен.То поне да даваха някакви адекватни отговори  #2gunfire
И исках да ви кажа да не се настройвате,че ще родите по-рано.Дъщеря ми вървеше едричка и док все ми викаше,че ще родя много по-рано от термин.И аз и така си се бях настроила.Влязох ли в 9тия всеки ден чаках,ли чаках.......и най-изнервящото е,че всеки ден по 2-3 пъти всички ми звъняха:"Айде,какво стана роди ли?","Кога ще раждаш?"....  #Cussing out Аууууу,бях откачила.По едно време спрях да вдигам на всички и дори не бяхме казали на никого,че отивам за предизвикване.
За ФМ - мен ме гледаха мноооооого обстойно преди БХСто,а следващата ФМ е около 20 седмица.След това няма да правя други.
Някоя от вас случайно да има контракции?
Аз от 2 дни на сам само се ядосвам и се започват контракциите.Не са болезнени,ама все пак е много рано.Ще видя и днес и утре как ще е и ако продължават понеделник ще отида да ме видят.Ако не на 18 на прегледа ще питам.

# 554

Относно спорта йогата не е моя спорт, виж плуването ми е стихия. Препоръчайте някой добър басейн в София, дори да е в хотел. Там има абонаменти, с удоволствие ще ходя Simple Smile

Аз от две години ходя в "Парк Хотел Витоша" в студентски град и не съм хващала нищо до сега Simple Smile
Обстановката е много приятна...

Общи условия

Активация на акаунт