Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 881
  • 848
  •   1
Отговори
# 135
А каква е тежестта на отделните задачи?
10. Огледален образ на някаква начупена линия(от дългите) - за това сигурна ли си? Моето отрича.
Това е номерът всяка година за отсяване нахненужните деца.

Радвам се, че все повече родители започват да го разбират. Grinning

Чудя се кога най-сетне бройката на кандидатстващите ще намалее? Не за друго, ами за да си приемат спокойно тези деца, които и без това ще бъдат приети. Laughing

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 13:31 от Фран Джонсън

# 136
Какво имате в предвид, че не дават някои задачи изобщо на някои групи, за да не се класират?  #Crazy newsm78

# 137
Здравейте, а пък в нашата група не се е падала задачата с пеперудата, възможно ли е това?? Някой има ли идея коло точки ще дават за задачата със сричките "ко" и "са"? И във задачата със събиране и изваждане, които да правят 10, как е възможно да има изваждане, това означава децата на 6 години да знаят да смятат над 10 за да решат тази задача?

# 138
Какво имате в предвид, че не дават някои задачи изобщо на някои групи, за да не се класират?  #Crazy newsm78
Ми просто на връзкарите в работите се дописва липсващата задача и са напред в класирането. А простосмъртните деца си остават ощетени.
Не мога да повярвам, че седем години работи една и съща нагла схема.

И как все още има наивни родители, толкова ли не стана ясно...

# 139
Здравейте, а пък в нашата група не се е падала задачата с пеперудата, възможно ли е това?? Някой има ли идея коло точки ще дават за задачата със сричките "ко" и "са"? И във задачата със събиране и изваждане, които да правят 10, как е възможно да има изваждане, това означава децата на 6 години да знаят да смятат над 10 за да решат тази задача?
В математическата задача  не са били използвани числа над 10,имало е изваждане от типа на 9-3,7-4 и т.н.,тоест няма преминаване на десетицата,а това се учи точно в предучилищните групи.Трябвало е да се оградят сборовете 1+9,7+3,8+2 и 5+5.Много хубава задача!

# 140
Добре де,а откъде сте толкова сигурни,че в някоя група не са дали тази задача с пеперудата?Малко деца си спомнят в подробности почти всички задачи,то и моя беше забравил,че е правил такава задача.

# 141
Ми просто на връзкарите в работите се дописва липсващата задача и са напред в класирането. А простосмъртните деца си остават ощетени.
Не мога да повярвам, че седем години работи една и съща нагла схема.

И как все още има наивни родители, толкова ли не стана ясно...

Просто вече не знам какво да си мисля   Shocked Но ако това е вярно е ужасяващо!

А по отношение на математическата задача и моето дете каза същото, че е имало изваждане, но цифрите са били до 10, т.е. подвеждащи.

# 142
  • София
10. Огледален образ на някаква начупена линия(от дългите) - за това сигурна ли си? Моето отрича.

Преди седем години не дадоха в групата на моето пъзел на лице. Когато го коментирахме в последстие, естествено, че вината биля на детето, не помнело. Shocked

Дъщеря ми няколко пъти каза, че не са имали пъзел със срички, като я питах Thinking
По принцип с четене и писане не се затруднява. Не ми се вярва нещо да не е разбрала Crazy
Така или иначе ще ходя заедно с нея да видя какво е направила. Ако има нещо добавено,, което вижда за пръв път, със сигурност ще каже.

# 143

Радвам се, че все повече родители започват да го разбират. Grinning

Чудя се кога най-сетне бройката на кандидатстващите ще намалее? Не за друго, ами за да си приемат спокойно тези деца, които и без това ще бъдат приети. Laughing

Фран, тук сме на едно мнение и даже не е петък. 

Кандидатите тази година са по-малко от 2012, които бяха по-малко от 2011.  Информацията, която някой пусна, че били повече откогато и да било е неверна.  Далаверата е от преди много повече от 7 години.  Който чете тук и в други форуми, може би, ще си направи извод.  Успех на всички родители на умни деца!

Последно за форума прием 2013/2014:
Бойкотирайте безобразието!  Не кандидатствайте в НУКК.

# 144
 Далаверата е от преди много повече от 7 години.
Бих добавила: Със сигурност отпреди повече от 16 години. Simple Smile

# 145
Еее, това е много гадно, ако е така! Но пък не знам как е възможно да стане, защото преди изнасяха задачите и ги залепваха на входа на училището и всички родители си ги снимаха. Не знам как ще стане да не прочетат някоя задача, нали родителите веднага след изпита питат децата как са решили задачите.
По-скоро не е това, а подвеждащото условие на задачите, но кой знае. Сега още повече се зарадвах, че се отказахме да участваме в този панаир за втори път.

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 20:19 от Анонимен

# 146
  • София
Децата ни са още мънички и явно им е трудно да запомнят всичко, паднало се на изпита Laughing
Дори и да не влязат, това, че са се упражнявали допълнително е чудесно! Peace Hug
 Колкото до НУКК и случайностите....имам син в 5-ти клас там! Наистина има много връзкари, но винаги влизат и случайни деца! (по мои сметки са окло 1/3 от всички). Пожелавам успех на всички дечица и нека влязат най-добре справилите се! Peace Препоръчвам го от 1-ви до 4-ти клас. За после....търсете други алтернативи!  bowuu

# 147
Препоръчвам го от 1-ви до 4-ти клас. За после....търсете други алтернативи!  bowuu

И аз така! За след 4-ти не е добре.

# 148
newsm78
Моля Ви споделете по-подробно за тази задача с ПЕПЕРУДА и споменатото ОГЛЕДАЛНО ПРЕРИСУВАНЕ. Моето дете каза, че са били два теста "А" и "Б" и двата с по пет задачи, възпроизведе девет от тях, но десетата не се сеща. Подсещам за нещо с пеперуда или прерисуване, но категорично отрича да е имало такава задача. Възможно ли е въобще да не са я правили?

# 149
Вече уточнихме,че не са давали задача с огледално прерисуване тази година!
Въпросната ПЕПЕРУДА е всъщност част от задача за наблюдателност,на един ред са дадеди няколко пеперуди и трябва да се намери различната,на втория ред лъжици(черпаци) и отново да се огради различния,след това плочки домино и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт