какво правят мъжете по време на раждане?

• 9 881
  • 168
  •   1
Отговори
# 75
  • Някъде там край морето
Много исках таткото да присъства на раждането, но той отказа. Бяхме се разбрали да е с мен поне в предродилна зала, а като дойде време за самото раждане да ме остави. То пък така се случи, че ми изтекоха водите на преглед рано сутринта. Той дойде уж да е с мен, но раждането напредваше много бавно и се разбрахме да тръгне да свърши малко работа за около час и да се върне да е при мен. През това време, обаче, ми направиха секцио по спешност и когато се върна видя само резултата Simple Smile
Lulu25, някои жени си вземат огледало за да могат да наблюдават всичко  Laughing На мен обаче определено няма да ми е приятно. Да не говорим за мъжа ми.

# 76
  • в огледалото на живота
Аз още в началото казах, че искам да е там, той се съгласи. Моята мисъл беше, че бебето сме го правили двамата и двамата трябва да го посрещнем Simple Smile
Много,ама много ми хареса Ео  Heart Eyes
Дано удържи на думата си таткото.
С първото раждане преди почти 15г.нямаше начин съпругът ми да бъде до мен-такива бяха правилата тогава.
С дъщеря ми беше твърдо решен да е вътре с мен в залата.
Е не бях виждала такива сълзи на щастие в очите на един мъж..................

# 77

Lulu25, някои жени си вземат огледало за да могат да наблюдават всичко  Laughing

Боже, мен от нещата, с които ме бяха натъпкали, аз не можех пред себе си да виждам, пък камо ли в огледало Joy За много мераклиите, препоръчвам клипчето - може човек спокойно да го изгледа по-късно, с успокоени нерви Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 78
Да бе, как ще напъваш и ще се гледаш с огледалото, това не мога да го повярвам  Joy Joy

# 79
ММ дойде в 7 някъде в болницата.Казах му към 8 да дойде,но не..Видяхме се за 5 минути.След това си приказвахме по телефона или излизах в коридора в отделението да го видя през вратите.Раждах секцио,та като ме поведоха към операционната минахме и покрай него.Даде ми кураж и това е.Според майка ми 6-7 часа /от 7 до 13 и 35 ,в колкото се роди детето/ е седял в една и съща поза,без да говори с никой и без да мърда никъде.Страстен пушач е ,но не е излезнал дори цигара да пуши...Много го обичам,Ей!!! Heart Eyes

# 80
Ще ме извините, ама лично аз смятам за брутално бащата да гледа как излиза бебето - да стои до майката и да и държи ръката да, но да гледа , аз не бих го позволила
Брутално?  Не е лесно да се създаде живот.  Много ли е лесно да го родиш и защо да спестим на бащата истината?  Предполагам, че през хубавите моменти докато сте го правили бебето е бил съвсем там.  За това на сватбата пред Бога се казва ... през хубавите моменти и през лошите .... докато смъртта ни раздели.

# 81
  • Сливен
Ще ме извините, ама лично аз смятам за брутално бащата да гледа как излиза бебето - да стои до майката и да и държи ръката да, но да гледа , аз не бих го позволила
Брутално?  Не е лесно да се създаде живот.  Много ли е лесно да го родиш и защо да спестим на бащата истината?  Предполагам, че през хубавите моменти докато сте го правили бебето е бил съвсем там.  За това на сватбата пред Бога се казва ... през хубавите моменти и през лошите .... докато смъртта ни раздели.
Както каза Бюти, различни сме хората, извинявай ама не можеш да задължиш някого да гледа нещо, от което може да му стане лошо и дори да припадне - много лоши и неприятни неща са част от живота , но това не означава , че трябва да се запознаем с всичките от близо. Звучи малко садистично - аз се мъча, ама да се мъчи и той да гледа, ако иска - да, ама ако не иска...Както казах ако искаше моя мъж да влезе, нямаше да имам против, но да гледа - за нищо на света не бих позволила  Naughty

# 82
Попринцип, и аз не виждам за крайна необходимост да принуждаваме мъжете си да гледат как излиза бебето. В крайна сметка, самата родилка също не вижда как излиза бебето.

# 83
Брутално?  Не е лесно да се създаде живот.  Много ли е лесно да го родиш и защо да спестим на бащата истината?  Предполагам, че през хубавите моменти докато сте го правили бебето е бил съвсем там.  За това на сватбата пред Бога се казва ... през хубавите моменти и през лошите .... докато смъртта ни раздели.

А ти да не би да виждаш как точно излиза бебето от теб самата? Че да караш друг човек, пък било то и мъжа ти, който го е "правил" заедно с теб да гледа?
За мен това е някаква изкривена представа за какво, за "правда", справедливост?
Всяко нещо, което се преувеличава и преекспонира започва да изглежда смешно и грозно....
Ако човека иска да присъства в залата, ок, чудесно....но чак такъв драматизъм и гледане, на кого е нужен?

# 84
Това видяхте ли го:

Мъже разбраха какво е да раждаш
http://woman.-spam082-/n/muzhe-razbraha-kakvo-e-da-razhdash.21192.html

# 85
Това видяхте ли го:

Мъже разбраха какво е да раждаш
http://woman.---/n/muzhe-razbraha-kakvo-e-da-razhdash.21192.html

ooooh! раждането не е една суха болка, която е създадена, за да тормози жените.
Първо, по време на раждането се задействат стотици процеси, хормонални атаки, които помагат на жената. Второ, как може да се сравнява слагането на някакъв уред, който предизвикава контракции на коремната стена и истинско раждане??
Мога още много да се възмущавам, ама стига толкоз Mr. Green

# 86
  • София

Аз като жена, раждала, не бих искала да гледам как бебетата излизат от телата на жените, не искам и моето да го гледам как излиза.
Ако мъжът иска да е в залата ок, ако държи да гледа...може и да преглътна, обаче ако не иска да го карам...ей това е брутално. Wink
Аз лично обаче не бих искала мъжът ми в родилна...че и в предродилна дори.
Така че ако мъжът няма желание за това, не бих драматизирала на тема уважение Wink
Въобще не ми е важно да е там по време на раждането...после идва важното и той да е на мястото си като баща.

# 87
На какво се обърна темата: на " Ти мене уважаваш ли ме?"  Laughing

Как пък се реши, че мъж, който не иска да присъства на раждането, не уважава жена си? ooooh!

# 88
  • Сливен
Ох, последните постове ме успокоиха, преди тях си мислех, че аз нещо не съм в ред  Grinning, че не разбирам това изобщо някой, различен от медицинския състав да "гледа" от близо.

# 89
  • София
Не съм убедена доколко самата аз бих искала да видя "в натура" излизането на бебето. Да нося пък огледало, за да се възхищавам на гледката, ми се струва съвсем, хм, извратено да кажем. На фона на тези мои усещания, да карам мъжа ми да гледа, ако не иска, е брутално, наистина. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт