К`ви са тез пюрета дет шИ ги ядем, искаме си ние цица на корем!Септемврийки 2012

• 23 554
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Не че се заяждам,ама 1 картоф се вари за 15-20 мин...е колко па ток ще се изгори?!
Другото решение е-готови пюрета-като сметнеш цената=дали ще е по-евтино от тока?!

Точно затова всеки си преценя какви пюрета да дава , правени или купени, аз лично мисля да купувам, защото ми е по-удобно и няма да ми отнема от времето  Peace Heart Eyes

Готово картофено казах, че не искам за това реших вече, че ще го правя да има за два дена  Laughing. А другите пюрета както казах ще си ги купувам  Heart Eyes Въпросът беше специално за правенето на картофенето ... просто не мога всеки ден да варя по половин/едно картофче Heart Eyes

котлона ми си е все заминал,нагрева за 30минути,фурната още по-бавно,в кухнята е около нулата температурата.определено ми е по-евтино готово пюре

твоя котлон е като моя, ама фурната ми е по бърза  Mr. Green

# 616
котлона ми си е все заминал,нагрева за 30минути,фурната още по-бавно,в кухнята е около нулата температурата.определено ми е по-евтино готово пюре

На мен и котлона и фурната са ми бързи и в кухнята е топло, ама ме мързи да готвя и затова хората са ги измислили за мен готовите храни  Joy Joy Joy

# 617
Велвиамо, измъчихте се много с бебчо  Hug Тази лекарка пък защо подхвърля нещо и не обяснява само да те плаши. Ми като не е сигурна в нещо, по-добре да не си говори ей така колкото да каже нещо  bash ще чакаме да кажеш, че всичко е наред  Praynig
Скай, дано притеснението на докторката да е било излишно  Praynig От къде се е разболял Владко? Баткото ли му е донесъл някой вирус?
Фейт, аз картофеното пюре по приготвям по следния начин:
Варя 1 картоф на пара доста време, така, че да съм сигурна, че е сваре много добре. След тгова го намачквам с уреда за пюре или с вилица докато е горещ. Като поизстине малко го пасирам с малко водичка до консистенция, подобна на течен шоколад. Като дойде време за хранене на детето приготвям в шишето 150 мл АМ /толкова си му е порцията по принцип/. Добавям от шишето АМ на око и пасирам до консистенция като боза. Така му е по-вкусно и по-лесно на детето да го приеме. От пюрето, което е само от картоф и вода си отделям порцията за следващия ден и съхранявам в хладилника. Останалото изсипвам във форма за лед, която е с капак /от Джъмбо/, но ако нямаш с капак може да покриеш с домакинско фолио. След няколко часа като е стегнало, изваждам кубчетата от формата и ги изсипвам в пликче, което връщам в камерата на хладилника. Едно кубче е горе-долу 30 гр. По отношене на микровълновата ми казаха, че е много вредна за момченцата и може да доведе до безплодие. Аз затоплям на водна баня. Бавното размразяване в хладилника не се препоръчва за заленчуците, защото се губят витамините, докато за месото е обратното.

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 21:25 от hrisik

# 618

На мен и котлона и фурната са ми бързи и в кухнята е топло, ама ме мързи да готвя и затова хората са ги измислили за мен готовите храни  Joy Joy Joy

да живеят и маги фиксовете  hahaha hahaha hahaha

Хриси ... много  изчерпателна .. мерси  Hug тази събота или неделя май ще ходим до Джъмбо и ке видя за нещо подобно  Heart Eyes

# 619
На мен просто не ми се занимава да варя едно картофче всеки ден, а и дребния е с много непостоянен характер днеска може да е кротък и да ме остави да му направя картофчето утре обаче може и да не ме остави. А и от където и да го погледнеш едно пюре струва колкото поне 2 кг картофи и минимум  1 кг от какъвто и плод или зеленчук да реша да му сготвя. Колкото и ток да изхабя за едно пюренце пак немога да достигна себестойност от 2лв. Много мразя да давам излишно много пари за нещо дето мога и аз да го направя за в пъти по-малко. И като се замисля едвали пюретата дето аз ще направя ще са по-лоши от купените, най-много да са по-хубави. А и никой неможе да ме убеди че в пюренцата се слагат по-различни зеленчуци от тези дето се продават по пазарите. Simple Smile
А сега да се оплача малко, моето дете днес цял ден е на многократни пелени и на пук на мен ака 4 пъти. Никога не е акал толкова, явно му харесват новите гащи, които учудващо за мен държат много сухо Simple Smile

Аз лично не намирам нищо вредно в микровълновата освен ако не гледаш през вратичката Simple Smile Не ми се струва логично да води до стерилитет при момчецата освен ако не го слагаш да седне отгоре за да му облъчва топките. Няма да му топля пюрето в микровълновата защото не загрява равномерно, а и ще вземат да избягат и малкото останали витамини.

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 21:26 от ro6li4ka

# 620
А сега да се оплача малко, моето дете днес цял ден е на многократни пелени и на пук на мен ака 4 пъти. Никога не е акал толкова, явно му харесват новите гащи, които учудващо за мен държат много сухо Simple Smile

Хахахаха .. айде утре ще ни се жалваш още, че като гледам може и да има продължение  Mr. Green - вечерта още не е свършила  Joy Joy Joy

Аз лично не намирам нищо вредно в микровълновата освен ако не гледаш през вратичката Simple Smile Не ми се струва логично да води до стерилитет при момчецата освен ако не го слагаш да седне отгоре за да му облъчва топките. Няма да му топля пюрето в микровълновата защото не загрява равномерно, а и ще вземат да избягат и малкото останали витамини.

rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 21:38 от F.a.t.e.

# 621
  • shumen
Ние също сме на готови пюрета,но защото нямам нищо домашно.
Днеска взех Бактробана и почнахме да мажем в нослето,но голям рев.Дано се оправим и да нямаме повече бактерии.
И да се оплача пак сме се подсякли и незнам вече с какво да мажа.Моля Ви,кажете нещо ефикасно за подсичане,че ще лудна вече.Май ми се иска и една урина да пусна да не би и там да имаме нещо,че така се подсичаме,ама как да го дебна кога ще му се пикае без да го олепям с шишето на бубата.
Ооф,дано утре не вали и няма вятър,че мисля да се поразходим с дребен.
Някой беше питал за картите за градския транспорт-аз му извадих,че нямам книжка,а понякога ММ не може да ни кара и сме с автобуса.
Ние днеска не сме акали и бяхме доста неспокойни,ама за сметка на това вчера тъкмо го смемях и като се почна едно акане,че стояхме голи 10 минтуки докато се оправим.
Ама съм голяма патка.Сложих да преварявам вода на дребен за чая и говоря по тела с мама и пиша тука и изведнъж се сещам,че има нещо на котлона и като отидох какво да Ви кажа-всичко извряло и добре,че се усетих,че щях да подпаля къщата май.ММ и свеки добре,че не разбраха какво стана,че щяха да луднат.
За тока и ние имаме 128,22лв,при условие,че ни нямаше по празниците в нас,ако си бяхме не ми се мисли.
Ооопс,май се олях,ама нямах нет няколко дни и сега си наваксах.

# 622
И да се оплача пак сме се подсякли и незнам вече с какво да мажа.Моля Ви,кажете нещо ефикасно за подсичане,че ще лудна вече.Май ми се иска и една урина да пусна да не би и там да имаме нещо,че така се подсичаме,ама как да го дебна кога ще му се пикае без да го олепям с шишето на бубата.

Къде точно се подсичате. Питам понеже ние сме около зоната на свивките ... по дупето за сега нищо не сме имали. Там като видя зачервено и веднага пръскам с Джинджира Алба. За сега се е налагало рядко.
Иначе на колко често сменяш памперсите, каква марка са?
Може да пуснеш урина ако искаш, щом толкова често  се подсичате ... има наистина случаи на повишена киселинност, ноооо ... вашето педи какво казва Rolling Eyes

# 623
newsm62 newsm62 newsm62

# 624
Скайче, стискам палци  за утрешния преглед  Hug Дано е добре Владко! Явно го е мъчило милото още от снощи
  Sad

# 625
В записките за захранване на Дариа, с 4 удивителни съм отбелязала, че
сама съм приготвила  пюрето, толкова съм се самоизненадала. Животът учи.
Картофът го беля и нарязвам на малки кубчета, варя на пара с предварително
гореща вода от бойлера и отнема 10-на минутики.

# 626
Всичко ще е наред. Вярвам!

# 627
Велвиамо, стискам палци изследванията да са ОК  Praynig
Скай, дано и при Владко всичко се окаже наред  Hug
И аз първоначално ще купувам готови пюрета, после ще видим  Thinking Щях да си ги приготвям сама, защото баща ми отглеждаше на село всякакви зеленчуци, но продаде къщата скоро и вече си нямаме градинка  Sad
Лека нощ, до утре  Hug

# 628
Данаека има торбичка залепят се отпред. Чисто и лесно. Питай в аптеката.
Флай и Лъкито кефите с тези записки. Аз пък нищо не съм си записала. 

# 629
  • shumen
Фейт,подсичаме се около памперса и по дупето,но не е само там.Сега забелязах,че има и по вртатлето.След баня подсушавам добре и мажа с един правен крем и Бочко,но файда Йок.А за педито не ми се приказва-ще се сменя и това е.Прати ни на кожен,той изписа мазила за месец,каза да спрем и айде пак на нова сметка.Памперси ползвам само на Памперс,че другите ни пропускаха.Сменям на всяко хранене или ако се оака и го усетя,дори го оставям и гол по 10 минутки,че да диша кожата.
Ску мерси.Ще питам за такива торбички в аптеката,че ние от лепенките се изриваме и то май сме алергични.
Ние си държим сами шишето вече и даже е документирано и ще Ви кача 2 снимки да ни видите.

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 22:55 от danaeka

Общи условия

Активация на акаунт