К`ви са тез пюрета дет шИ ги ядем, искаме си ние цица на корем!Септемврийки 2012

• 23 890
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Фейт, с мухъла имаме проблем от както сме се нанесли в апартамента /7г. вече/. Най-много имаше, когато голяма беше бебе. Пръскам с белина смесена с вода или Саво, ако е по-малко с тази течност навлажнявам парцал. Разтварям прозорци и от студа всичко се изпарява до вечерта. От две години не се беше появявал никъде и тази зима пак цъфнаха някои ъгли. Пак напръсках и пак същата процедура. Вредно е , защото това е плесен и не трябва да се диша ама къде да се денем да му се не види Crazy

# 196
Пак някаква мисъл ми избяга от главата, ама така е ММ ми събори гинкобилобата зад хладилника и сега станах още по-зле съвсем не помня вече.  Crazy
moresmile Рошли и ти като Пената /Димитър Пенев/ и на него все така му бяга мисълта.

# 197
Здравейте, момичета! Hug  И ние тази нощ спахме на пресекулки...то да беше само тази нощ добре ама... Crazy

Fate и другите мами, предлагащи Слънчо каши и пюрета - не ви ли притеснява, че в тях има "захар и аромат ванилия", а може би и още нещо Crazy
Ами аз съм взела на Слънчо- тиква с морков/още не сме го започнали/ и няма захар, дори изрично пише на етикета:
"Не съдържа: глутен, захар, оцветители, консерванти и аромати"..
Peace Пюрето е за след 4 месеца!

# 198
Здравейте, момичета! Hug  И ние тази нощ спахме на пресекулки...то да беше само тази нощ добре ама... Crazy

Fate и другите мами, предлагащи Слънчо каши и пюрета - не ви ли притеснява, че в тях има "захар и аромат ванилия", а може би и още нещо Crazy
Ами аз съм взела на Слънчо- тиква с морков/още не сме го започнали/ и няма захар, дори изрично пише на етикета:

А на каква цена е пюрето  Thinking Hug

Barbera аз като дойдох в Пв само в банята имаше, въпреки, че има прозорец  Crazy Пръсках два пъти с Антимухъл и от близо две години е само спомен  Mr. Green
В спалнята обаче направихме ремонт след сватбата и естествено махнахме старата дървена дограма и сложихме алуминиева. И въпреки, че проветрявам всеки ден, сутрин като станем има малко капки по прозорците и изби муухъла. Има къде, къде по-големи течове от нашите, но пак са ми трън в очите  Mr. Green Верно, че сега дишаме повече маймуни в една стая, ама не ме кефи този мухльо  Crossing Arms Mr. Green Сега на лято ще напръскам пак с антимухълчето и спалнята и ще видим другата зима как ще е.

Рошли ... той мъжо ти може сам да изяви желание да ти извади гинкобилобата, ако две три вечери подред забравиш да му направиш вечеря  hahaha

Данека ... може да е бил гладен. Сега както захранваш може да не го държат много тези "манджички" и за това да е бил нервен. Гледай  да го къпеш половин до един час след ядене  Peace

# 199
А като пораснат ще се тъпчат със всевъзможни боклуци и няма как да ки контролираме пак на 100 %  Heart Eyes

И после? Диабет на 20 години, хипертония на 30 ?
Неразумното хранене се заплаща скъпо - със здравето.
Ще се тъпче, ако ти го научиш да се тъпче.

# 200
Добър ден!!
Мързи ме днес и затова не пиша, само чета  Mr. Green Heart Eyes
Ще ставам сега да бърша прах, ама докато се наканя и ей го на обяд стана  Heart Eyes

А като пораснат ще се тъпчат със всевъзможни боклуци и няма как да ки контролираме пак на 100 %  Heart Eyes

Така е наистина, детето яде каквото ядат и родителите, не може те да ядат и пият "вредни" неща, а то не. Това е възможно само докато е още малко, но после някак си няма как ти да ядеш шоколад например, а то да не яде . Така, че си преценете как се храните вие и тогава решавайте как ще се хранят и децата ви , защото един ден дори и правилно хранени , както казва Фейт, ще се тъпчат с боклуците, които и мама яде  Heart Eyes

Хайде лек ден от мен, като изчистя къщата пак ще пиша  Heart Eyes

# 201

Няма как да го спра. Утре ще тръгне на училище, а там се продават все такива "хубави и полезни храни" Няма как да съм до него 24 часа в денонощтието. Дори и аз да не го изкушавам вкъщи, съучениците му ще го правят .. и какво ... да не му давам пари за ядене ли?
Просто е неизбежно според мен  Flutter  както се казва, мисията невъзможна  Sunglasses

# 202
Здравейте, момичета! Hug  И ние тази нощ спахме на пресекулки...то да беше само тази нощ добре ама... Crazy

А на каква цена е пюрето  Thinking Hug
Ами и аз като Рошли newsm78...... за момента го запомням и ...дотам....върти ми се в главата нещо от сорта на 1,20-1,40. Ако ходя тия дни пак ще погледна Crazy

# 203
Ариел Писах ти на лични  Peace
Вие се оплаквате от не спящи деца, аз ще се оплача от спящо Mr. Green. Снощи яде към 20ч и сутринта ако не се бях събудила в 8ч нямаше сигурно скоро да се храним Shocked. Не мисля че е нормално чак пък 12ч да спи, после пак заспа и трябваше пак да я будя. Събират ни се 5 хранения, ако не я будя ще са 4 newsm78. Незнам защо така се получава. Сега обаче да не завидите Mr. Green хаха като станем в 12 не спим до вечерта.
Ох хич не ги разбирам тези каши и кисели... Аз ще се опитам да храня възможно най-разделно като пораснем, но незнам до колко ще се получи. Смятам че примера, който дават родителите е много важен. С други думи първо ще трябва да превъзпитам себе си и ММ Mr. Green. Нуб ме е изпреварила Simple Smile
Ние не сме имали проблеми с мухал и добре че. Знам от братовчедите ми колко може да е упорит тези мухал Crazy.
Мойта коса още не опада, но пък зъбите са ми под всякаква критика ooooh!.

# 204
флайбъл, не ми се подхващаше тази тема, че и тя е необятна и много спорна, ама се радвам, че я започна Hug Ако се поровите в нета, ще прочетете, че вкусът се възпитава! Ако детето до 3 години се храни здравословно, така както е за предпочитане да се хранят и родителите, има много по-малко шанс детето да е влюбено във вредните храни, когато порастне. Ако вкъщи всички се опитвате да се храните правилно, макар и само заради детето си, то това ще се отрази положително и на вас и на него. И още нещо на репликата на Фейт, че щом е за над 4 месеца значи става - то на пазара и кренвирши има за възрастни, ама дали стават newsm78 Според мен щом кашата ти е сладка на теб, значи нещо не е наред! Не трябва да има и грам добавена захар! Разбира се, че детето ще я предпочита сладка  - захарта е наркотик, но ако можеш да го приучиш от малко да яде храна и да оценява вкуса на самата нея, а не на добавките, би било много по-разумно. Храната според мен е едно от най-важните неща във възпитанието, за които отговорност носят родителите.
Аз ще направя поне каквото зависи от мен. Разбира се, че няма да го спирам, когато е на училище да яде пица в междучасието, но за вечеря няма да му сервирам чипс с кола, нали?

За кашите - аз смилах само кафевия ориз, защото нямаше къде да намеря в града направо брашно, а иначе трябва да се вари много дълго време, за да става за ядене. Останалите каши - от елда, киноа, просо, овесени, ръжени, ечемичени ядки, си ги правех като сварявах ядките и после пасирах. Не съм слагала вътре плодове, защото не й харесваше смесено.

# 205
Още нещо - и аз така си мислех, че първо ще трябва да се превъзпитаме ние, но се получи обратното. Много исках да направя най-доброто за дъщеря си и когато започна да разбира и да яде от нашата храна, започнах да готвя много безсолно. В началото си солихме с мъжо, но постепенно спряхме и сега ядем всички доста безсолно, не купуваме безалкохолни и не ядем пакетирани храни. Общо взето детето ни промени начина на хранене. И все пак всеки решава сам за децата си и това, че комшийката ми даваше на детето си суха паста на 4 месеца не означава, че моите деца ще са по-здрави Peace Гаранция - Франция!

# 206
Добро утро Simple Smile
Аз не параноясвам с четене на етикети и съдържание на всяка храна. То каква е ползата в къщи да го пазиш, като на вън ги яде "боклуците" . И двете ми големи деца са гледани по един и същ начин, но единия умира за сладко, а другия не го поглежда даже. Да не би да съм им възпитавала вкуса по различни начини. Знаете ли че предиобедната им закуска в у-ще е вафла(понякога) .  А дали няма да ги накарате след време да се крият от вас като им се прияде нещо.
А диабет се получава и от стрес и се предава по наследство- гаранция там няма.
Лъки  Hug

# 207
Аз от както забременях започнах да готвя безсолно.ММ в началото си солеше и се оплакваше но веч свика и така си  му харесва.Също  така вече почнах да добавям И полезни храни към менюто ни Mr. Green То е ясно че няма изведнъж да се откажем от пърженото,мазното и сладкото,но появата на малката и факта че я кърмя и всичко което приема зависи оот мен,определено ми повлия.
Фейт сигурно знаеш ама да си кажа-няма ли да помогне влагоабсорбатор?
Сори че съм повторила Скай за косопада,аз може и от нея да съм го прочела и да съм забравила....еххх и аз май трябв да си взема гинкобилоба Mr. Green
Като си говорим за косми да разкажа къде отиват моите-свалям на малката памперса и виждам един косм да се подава от дупето и  Laughing Почвам да го дърпам,дърпам дърпам(около40см)И в омента когато го изкарах дребната се изакаи опръска всичко навсякъде.После не спрях да с хиля цял ден.Обаче оттогава  съм постоянно с вързана коса  и ме е страх да не се повтори Naughty

# 208
Още нещо - и аз така си мислех, че първо ще трябва да се превъзпитаме ние, но се получи обратното. Много исках да направя най-доброто за дъщеря си и когато започна да разбира и да яде от нашата храна, започнах да готвя много безсолно. В началото си солихме с мъжо, но постепенно спряхме и сега ядем всички доста безсолно, не купуваме безалкохолни и не ядем пакетирани храни. Общо взето детето ни промени начина на хранене. И все пак всеки решава сам за децата си и това, че комшийката ми даваше на детето си суха паста на 4 месеца не означава, че моите деца ще са по-здрави Peace Гаранция - Франция!

Спор няма, че така е по-добре ... но аз пак казвам, че утре това дете на 6/7/8 годинки ще се сблъска с действителността. Ще отиде на у-ще, съученикът му ще хапва доволно
Скрит текст:
чипс, Барни, кроасанчета или шоколад
ще му предложи да опита и много се съмнявам, че волята на това дете да не опита ще е по-силна от думите ми когато съм му казвала, че това са вредни неща. Децата тепърва ще опознават света и всичко ще им е любопитно, как можем да го спрем или предпазим напълно. Как да го опазим да не диша мръсния въздух, който дишаме ние или да не яде храната, който се продава. Как да се обясни такова нещо на дете, което  толкова любопитно?  Rolling Eyes
Спор няма, че ние като родители трябва да ги възпитаваме и по някакъв начин учим за хубавите, лошите и вредните навици ... но това дали то ще възприеме нещата като нас е съвсем друг въпрос  Hug

Няма да съм майка за пример, след като аз самата не се лишавам от "вредните храни" но каквото мога да направя, ще го направя, а това дали ще бъда разбрана е спорен въпрос  Mr. Green

Фейт сигурно знаеш ама да си кажа-няма ли да помогне влагоабсорбатор?

Ами мислих, но няма нужда ... влажността в стаята ни си е нормална и може да стане прекалено сух въздуха  Crazy

Ева ... мерси  Hug ако е това цената, добре ми звучи  Mr. Green

# 209
На моя близка дететобече буквално захранено с боклуци(зрънчо,солети,шоколад и прочие вредни храни) и то от 5-6 месечно.В момента е на 4-5години и обожава плодове,много трудно може някой да я накара да яде шоколад или нещоподобно. Аз съм решила да не давам на малката нищо пакетиран поне доката стане на 2 (предполага че после ще започе да си иска и нее добре да и се отказва постоянно).Но пък ще и правя домашни сладки и соленки Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт