БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 105

• 77 387
  • 716
  •   1
Отговори
# 330
Сърдечно благодаря на всички отзовали се на молбата ми!

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 07:57 от emily_samatar

# 331
  • Троян
Момичета, да ви питам за една схема от последния брой на "Галерия бродерия" - т. нар "Сън" или както там е наречен "Свят за двама" - там пише, че е за гобленов бод, а бих ли могла да то ушия с кръстчета на по-едра панама, ще се получили или нищо няма да стане?
Мисля че преди време съм виждала този гоблен точно шит с кръстчета,така няма да шиеш и фона ,според мен ще се получи добре,да не кажа и по добре от гобленов бод Peace

# 332
Извинявам се за глупавия въпрос  Embarassed, но какво шиете (може да се ушие) на ленена панама?
Може ли някой да ми покаже картинки? Blush

didida - покривка, салфетки за маса, салфетник например Wink

# 333
# 334
Някой беше качил схемата на тази мадама http://eva.ru/albumpage/51290/274662/2194614.htm , но сега не мога да я намеря назад в темите. Ще съм ви много благодарна, ако някой може да ми помогне.

# 335
rumi83, на мен mama iasi ми я беше давала, но лап топа ми на който е схемата е на ремонт, мисля, че на Диди  я пращах също newsm78

# 336
# 337
  • София / Баня
Момичета, да ви питам за една схема от последния брой на "Галерия бродерия" - т. нар "Сън" или както там е наречен "Свят за двама" - там пише, че е за гобленов бод, а бих ли могла да то ушия с кръстчета на по-едра панама, ще се получили или нищо няма да стане?
Zori ето го варианта на Лука - аз го шия в момента с кръстче на 14 каунт.
http://ania1.snimka.bg/tapestries/iska-mi-se-da-ushiya-i.661708.29438904.big

Ето и ушит от Бачийска (извинявам се че ползвам чужда снимка)
http://ba4iiska.snimka.bg/tapestries/moite-gobleni.450811.25267511.big

Бачийска мисля е шила на бяла панама със сребърна нишка, аз шия на екрю със златна нишка. Изборът каква панама да ползваш е твой.

# 338
  • Стара Загора
ania1 и albenapd, благодаря ви! Аз преди време бях чела коментарите тук около този гоблен и помня, че ставаше дума за кръстчета. Просто се чудех дали точно тази схема, която е в списанието е подходяща. Освен това изобщо не ми харесват наситеното розово и лилавото, в което са направени там двете цветя. На Бачийска е страхотно - и розовото и лилавото са съвсем бледи и приятни, а онова направо е бозаво.  ania1, ти оригинална комплектовка ли шиеш. На мен лично много ми харесва в тази бежова гама, на Лука, но аз мисля да го шия за подарък на сестра ми, чиято нова къща е издържана в сиво и другият вариант ще е по-подходящ.

# 339
  • София / Баня
Zori шия пренабор. Но пък аз го шия за спалнята и го вързах като цветова гама със Момичето на плажа. И ми паснаха идеално. Аз също харесвам много варианта на Бачийска, затова и ти го дадох за пример. Предполагам като се включи ще ти помогне със схема и номерата на конците.

# 340
rumi83, на мен mama iasi ми я беше давала, но лап топа ми на който е схемата е на ремонт, мисля, че на Диди  я пращах също newsm78
Много ви благодаря момичета!

# 341
  • Sofia
 Благодаря,че ме насочихте!Това смятам да шия на ленена панама,но като се за мисля ще стане и на обикновена http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2757/115954561617329579701360 … TghQaM4K3QGOO.JPG

# 342
zori_man, аз го започнах преди време този "Сън", но нещо го изоставих и заспа много от дълго време и много непробудно.  Grinning Моя вариант е този:

Според картинката, която имам, трябва да се получи това:

А според схемата, която имам, трябва да шия и фон, но няма да стане  Crossing Arms
Ако ти харесва, мога да ти я пратя, но ще ми трябва мейла ти, че е в PDF.

yohaved, с удоволствие ще следя етапчетата на новото ти начинание, защото това е гоблен, който толкова отдавна е в плановете ми, даже конците съм подсигурила! Но определено като стигна до него, ще го шия на по-едра панама, не се наемам на толкова ситна.

# 343
  • Стара Загора
Miss Emerald, мисля, че схемата ти е точно като моята от списанието, само, че при теб май розовото не е толкова наситено, като това в "Галерия бродерия". Там също е с фон, заради който изобщо не искам да шия с гобленов бод. Твоето се получава добре и ако е същата схемата, изобщо няма да се двоумя и започвам на 14-ка, бяла без фон. За сравнение ми прати  и твоята схема, ако не те затруднявам - zori_man@abv.bg Смятам да шия с  Ариадна.
Да споделя, момичета, че съм изумена от ДМС напоследък. Преди няколко дни си комплектовах една мадама с цигаре на черна панама, ще я показвам друг път, и понеже ключът беше само с ДМС,  си купих. Ами те нямат нищо общо със старите ми лъскави конци. Това е по-зле и от Пъпетц, без да ми се обиждат, ама не ги харесвам.   

# 344
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Zori ето го варианта на Лука - аз го шия в момента с кръстче на 14 каунт.
http://ania1.snimka.bg/tapestries/iska-mi-se-da-ushiya-i.661708.29438904.big

Ето и ушит от Бачийска (извинявам се че ползвам чужда снимка)
http://ba4iiska.snimka.bg/tapestries/moite-gobleni.450811.25267511.big

Бачийска мисля е шила на бяла панама със сребърна нишка, аз шия на екрю със златна нишка. Изборът каква панама да ползваш е твой.

Да се включа и аз с прословутият "Сън". Ших го на 14-ка екрю с ламе /явно от снимката не личи/ без фон с кръстче.
Ако сега трябваше да избирам обаче бих избрала варианта на Лука- С и поради големият размер бих го ушила на ситна панама /22 или 25/ 1:1.
Но всеки си прави своят избор.
Така че, zori_man, може да го шиеш на 14 или 16 с кръстче, само ще стане по-голям. Сега списанието не ми е под ръка, но мисля че беше показано че може да се шие без фон на панама показана отстрани на страницата.

Аз не шия Confused, но пък Ви следя Twisted Evil.

Общи условия

Активация на акаунт