БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 105

• 77 116
  • 716
  •   1
Отговори
# 45
# 46
аз от две години шия само от компютър и затова ми трябва задължително пренабор ,но не ползвам файла от програмата РМ защото там увеличението е ограничено въпреки ,че е 400% и при малко невнимание може да повредиш файла-просто без да искаш да изтриеш някой знак или да сложиш несъществуващ  newsm78
затова  правя експорт в графичен файл и гледам от него  -за мен е важно цялата схема да е на един лист което получавам от този графичен файл също така мога да го увеличавам достатъчно ,че да виждам схемата без очила на разтояние от компа така хне се взирам и не се уморяват учите ми
 никога не съм зачертавала дори  когато ползвах хартиен носител дори и панамата не я разграфявам всичко е въпрос на навици-да зачертавам и разграфявам за мен е излишно губене на време  , ако има повече единчни пръснати бодчета или ги оцветявам с различни цветове за да ги виждам по-лесно  или ползвам една функция в програмта на РМ където може да маркираш да се вижда само знака който шиеш ,а останалите са почти невидими и точно това ползват рускините при шиене на сложни схеми, но ако държите да зачертавате според мен по-добре е просто да си направите копие на оригинала и това което сте ушили го изтривате в копието вместо да правите френски възли те могат да покрият знак който още не сте ушили
приятно боцкане на всички   bouquet

# 47
И аз правя експорт в графичен. Отварям с пейнт и си задрасквам. Ако е нещо малко дори не задрасквам, карам по цветове и само като погледна до къде съм ушила и се ориентирам.
Делфинче, красота! Много ми харесва този Дим!

# 48
Фръц от мен с малък етап  Hug

# 49
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много обичам когато някой направи "фръц с малко етапче" и покаже нещо 99% готово  Laughing значи, че съвсем скоро ще има танц на радостта  Hug

това и обяснения тук

а тук има обяснения за нещо по-просто. без шиене, но пак интересно Simple Smile

аз боцкам, боцкам  Blush

# 50

Аз скоро няма да имам нищо завършено  Blush

# 51
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много е слънчева, ина  Hug ще ти е лятно и посред зима  Laughing

# 52
Благодаря , ми то може ли само сняг да шия , малко да сменим

# 53
  • в една мансарда точно под звездите ..........
ina. прекрасна е! Каква е панамата? В смисъл оригинален комплект ли ти е?
Като знам каква си фурия, скоро ще я покажеш готова!

# 54
панамата е 22 българска , конците са дмц, две нишки , правя експеримент  ooooh! а и нямаше да ми стигнат конците иначе .
Дуданче  , какво око набито имаш начи Laughing

Спокойна събота и неделя ви пожелавам...

# 55
  • Балчик
Всички показвате големи красоти, особено делфинче.  bouquet

Понеже нямам напредък по есенната воденица, да покажа едно друго, познато на всички начинание:

# 56
  • Плевен

Поздравления  на всички работливи пчелички bouquet
Делфинче, та ти си го свършила!Рече и отсече  GrinningАйде ,до понеделник да се изфукаш с готов и изпран Peace
Реа и твойта красота напредва   bouquet
Този капан за сънища от кога съм си го запланувала да го ушия  ThinkingСтрах ме е че като си го сложа и ще спря да шия.Моето време за шиене е през ноща  Rolling Eyes

Пошивам и аз, но не мога да покажа  Mr. GreenИначе открих няколко линка със схеми На който му е интересно да си ги изтегли

http://agentliri.deviantart.com/art/DJ-PON3-Vinyl-Scratch-Cross- … attern-319760886-схеми на анимационни герои

http://www.cross-stitch-charts.com/ - картичка в пдф с конци ДМЦ или Анхор

ShockedЕто гоблен ушит от някоя много търпелива душа.Прилича ми на нашия форум ,в животински вариант  Grinning

# 57
  • Бургас
Всичко се хвалите ли- хвалите със сътворените си красоти, че направо съм  Shocked  #Crazy  Shocked . Поздравления  newsm51 smile3525 .
Ето аз какво си шия в момента трябва да стане това .
 А ето до къде съм стигнала с балерината-вече 5 месеца се боря и с нея

# 58
Някой може ли да покаже къде да погледна схеми за Баба Марта? Нямам нито една:)

# 59
  • София
Неуморни сте дами.   bouquet  bouquet  bouquet

Рея добре се получава, още малко и си готова  Hug

Ина - толкова е цветна - заплени ме! Отдавна съм запланувала да ушия и едни африканки, но не знам изобщо кога ще стигна и до тях.  Blush

Джемма и шошкамошка  newsm10 супер са!

И накрая фук, фук, фук

Общи условия

Активация на акаунт