БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 105

• 77 219
  • 716
  •   1
Отговори
# 450
Момичета харесах това и искам да го направя за РД на сестра ми ,но не мога да открия схемата.Извинявам се,че ще ползвам чужда снимка.

# 451
  • sf

donsita - сигурна съм, че ще ти се получи. Мислех да ти пиша, че е раничко, но то наистина наближава Великден. Чакаме с нетърпение да показваш яйчица Sunglasses
аааааааа рано, аз докато ги измътя и то ще дойде  Joy
подозирам,че най-трудно ще ми бъде да реша колко панама и къде точно да ушия мотивчето  Thinking

# 452
Момичета харесах това и искам да го направя за РД на сестра ми ,но не мога да открия схемата.Извинявам се,че ще ползвам чужда снимка.

Не е същото, нои това може да ти свърши работа. http://imageshack.us/photo/my-images/18/61627967.jpg/

# 453
rumi83 благодаря  ти .Това го имам ,но другото ми харесва повече. Simple Smile

# 454
Според една наредба, с която скоро се запознахот близо всяка пратка получена от страна извън ЕС се облага с ДДС и ако е на стойност над 45 ЕВРО се обмитява.
[/quote]
НЕ Е точно така.От известно време пазарувам и от магазини извън ЕС и не само аз.
Опита си споделяме в раздела за пазаруване отчужбина.
Ето тук в постове ном 119 и 135  на Жасмин е описано точно как се случват нещата И ТО ПРОВЕРЕНО:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=692476.105
Моят личен опит до момента е с тениска и лакове за нокти за не големи суми и напълно потвърждава написаното от Жасмин.По-нататък но не знам дали бе в тази тема имаше отзиви на пазарували с по-големи суми и отново потвърдиха написаното от нея.От скоро доста са опростили и улеснили пазаруването въобще.

# 455
Според една наредба, с която скоро се запознах от близо всяка пратка получена от страна извън ЕС се облага с ДДС и ако е на стойност над 45 ЕВРО се обмитява.
[/color]НЕ Е точно така.От известно време пазарувам и от магазини извън ЕС и не само аз.
Опита си споделяме в раздела за пазаруване от чужбина.
Ето тук в постове ном 119 и 135  на Жасмин е описано точно как се случват нещата И ТО ПРОВЕРЕНО:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=692476.105
Моят личен опит до момента е с тениска и лакове за нокти за не големи суми и напълно потвърждава написаното от Жасмин.По-нататък но не знам дали бе в тази тема имаше отзиви на пазарували с по-големи суми и отново потвърдиха написаното от нея.От скоро доста са опростили и улеснили пазаруването въобще.
[/quote]

Написаното от Жасмин е точно така:
1. За стоки на стойност до 30 лв. не плащате нито ДДС, нито мито;
2. За стоки на стойност до 150 евро плащате ДДС, но не и мито;
3. За стоки на стойност над 150 евро плащате и двете.

Но! От две седмици ми прави впечатление, че митничарите преглеждат внимателно пратките. До сега само два пъти съм хващана със стойност над 30 лв. и съм плащала ДДС + някакво измислена такса на пощата от 4,50 за това, че ми "донасяли пакета". Отговора не е много смислен, но нямам избор. Че мисълта ми беше, че освен че проверяват стойността на митническата декларация и отварят пакетите.

# 456
Но! От две седмици ми прави впечатление, че митничарите преглеждат внимателно пратките. До сега само два пъти съм хващана със стойност над 30 лв. и съм плащала ДДС + някакво измислена такса на пощата от 4,50 за това, че ми "донасяли пакета". Отговора не е много смислен, но нямам избор. Че мисълта ми беше, че освен че проверяват стойността на митническата декларация и отварят пакетите.
Побъркал се е света и като гледам май и нашата страна не е настрани ....за жалост Tired.
Това с отварянето на пакетите е свързано със забраната за внос на:
тютюневи иделия
алкохол
парфюми(болна тема  Blush)
може и други да има,но конците за гоблени са далеч от забрани   bouquet
Нали е митница имат право да проверяват Hug
п.п.Същото се случва и с колети от роднини дето минават през митница.Това го твърдя от личен опит.Но нищо не е изчезвало. Peace

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 14:05 от mamamari

# 457
# 458
  • София
много съм заплесната и ще ви помоля за помощ, че два дена не се справям нещо.. Имаше назад в темите един много сладък ключодържател с фар, ще помоля много за схемичката....Трябва ми за скъп приятел мореплавател....ма не я намирам картинката... newsm78

# 459
много съм заплесната и ще ви помоля за помощ, че два дена не се справям нещо.. Имаше назад в темите един много сладък ключодържател с фар, ще помоля много за схемичката....Трябва ми за скъп приятел мореплавател....ма не я намирам картинката... newsm78

Ако става въпрос за този, аз го ших, но пусто....от 2 седмици компа на който са ми всички схеми е на ремонт ( това е причината и заради която нямам желание да шия картички напоследък  Crossing Arms )
Помня, че бях го намерила от нета, но не със схема, а ушит и така гледах и го ших  Peace

Друго се сещам, но е подарен на Делфинчето, освен тя да го щракне по от близо и така да гледаш  Peace

# 460
  • гр.Добрич
Момичета един конец няма да ми стигне за Дименшъна и се налага да си купя ДМЦ. Кой номер съответства на 16270?

# 461
Момичета един конец няма да ми стигне за Дименшъна и се налага да си купя ДМЦ. Кой номер съответства на 16270?
veri dk olive green се води другата седмица ще ходя до града и мога да взема мостра и да погледна кое е най-близо.Иначе съм на никаде с това което шия с този конец и не смея да предложа от моя(на този етап),че може и на мен да не стигне .

# 462
  • София

Ако става въпрос за този, аз го ших, но пусто....от 2 седмици компа на който са ми всички схеми е на ремонт ( това е причината и заради която нямам желание да шия картички напоследък  Crossing Arms )
Помня, че бях го намерила от нета, но не със схема, а ушит и така гледах и го ших  Peace

Друго се сещам, но е подарен на Делфинчето, освен тя да го щракне по от близо и така да гледаш  Peace

Еееееее, супер си, благодаря ти  Hug

# 463
  • гр.Добрич
mamamari, намерих че на 16270 е 934 и ще си го купя. Досега не ми се е случвало да не ми стигне конец, но от този ми трябва толкова много, е незнам как са го смятали.

# 464
mamamari, намерих че на 16270 е 934 и ще си го купя. Досега не ми се е случвало да не ми стигне конец, но от този ми трябва толкова много, е незнам как са го смятали.
Моите впечатления от Дим са че колкото и много да ти трябва, са сложили достатъчно за да стигне а и да остане.
Относно митото- аз преди нова година поръчвах от 123 и цялата сума беше към 98$. Смятах долара по 1,51лв и точно толкова ми бяха дръпнали от картата- значи нито мито, нито ДДС.

Общи условия

Активация на акаунт