Окръжна болница - Варна -тема 5

• 55 047
  • 848
  •   1
Отговори
# 660
Много благодаря за бързия отговор  Simple Smile

# 661
Говорила съм с лекаря,който ми следи бременността още в началото за тези осигуровки. Той ми каза,че независимо от това,че не съм осигурена раждането ми е безплатно. Наскоро обаче се замислих за престоя. Иначе ми се иска да ги платя,но са множко и ми идва малко в повече плюс другите разходи,които имам сега,а и след като родя.

# 662
Здравейте мами.
Някой ще ми кажели как се държат докторите в родилното и акушерките.Чудясе дали да плате на д-р Славчев даме изроди. ThinkingПо принцип бях решила да бъде без избор на лекар но.......вече и аз незнам.Според вас как ще е най-добре???
Като чета какво става в Об дано да имам късмет Praynig

# 663
В родилно се държат мнооого добре. За плащането за избор на лекар, аз съм пристрастна, защото раждах секцио с него и не съжалявам. Според мен, ако имаш доверие на док, желание и възможност, си плати за избор ще ти е по-спокойно. Леко раждане!

# 664
В родилно се държат мнооого добре. За плащането за избор на лекар, аз съм пристрастна, защото раждах секцио с него и не съжалявам. Според мен, ако имаш доверие на док, желание и възможност, си плати за избор ще ти е по-спокойно. Леко раждане!

+1  Peace

# 665
В България раждането е безплатно, включително за неосигурените! Мисля, че и болничния престой включително не се заплаща. В отчетната тема имаме момиче, което ражда без осигуровки, не съм чула да е плащала нещо.

# 666
В България раждането е безплатно, включително за неосигурените! Мисля, че и болничния престой включително не се заплаща. В отчетната тема имаме момиче, което ражда без осигуровки, не съм чула да е плащала нещо.

Пина,благодаря ти. Когато говорих с лекаря си ми беше казал,че ако стане нещо и се наложи да вляза в болницата за задържане или по друга причина,тогава се заплаща  престоя. Явно само в тези случаи. Скоро пак съм на преглед и ще го попитам специално за престоя,но се поуспокоих малко. Благодаря. Simple Smile

# 667
какво представляват тези еднократни чаршафи които искат 10 бр,ако някои знае

# 668
  • ВАРНА
bobito88 , отиваш в бебе депо-то и купуваш от там. Има 2 размера - 60/60 и 60/90. Вземи си от по-големите.

# 669
прасунчо  благодаря тиии Peace

# 670
bobito88 тези еднократни чаршафи можеш да си ги купиш от всяка аптека. Размера, както са ти казали е добре да бъде 60/90 и ще ти послужи  след раждането когато кървиш по силничко да си я сложиш отдолу, за да не оцапаш чаршафа на леглото.

# 671
При нормално раждане още по време на раждането слагат такава подложка. При мен като продължи 4 часа и сменяха, та пакета отиде още тогава, останаха 2-3бр., мъжа ми донесе още един пакет да имам за после. И при изписване на бебето искат една подложка от тези, за преобличане на бебето в стаята преди изписването.

# 672
nadinkapl  pina много ви благодаря за отговорите!

# 673
Говорила съм с лекаря,който ми следи бременността още в началото за тези осигуровки. Той ми каза,че независимо от това,че не съм осигурена раждането ми е безплатно. Наскоро обаче се замислих за престоя. Иначе ми се иска да ги платя,но са множко и ми идва малко в повече плюс другите разходи,които имам сега,а и след като родя.
Здравей, аз съм в системата на здравеопазването и ще ти кажа със сигурност, че има вариант държавата да ти поеме раждането и прегледите, ако болницата ги отчете така - т.е.  бременна с прекъснати права. Но това е много сложен процес и на никой не му се занимава с това дори и лечебното заведение в което работя и аз. Така, че щете накарат да си платиш всичко.

# 674
  • Варна
Щом лекаря така ти е казал, спокойно можеш да му вярваш. Раждането на здравно неосигурени се поема по различен начин, не само от ЗК. Все пак всичките родилки от малцинствата си раждат, без изобщо да са осигурени и без да плащат нещо за престоя в болницата. Не се сърди, че ги споменавам, само давам пример и за други неосигурени. Ти ако имаш желание, пак може да си платиш избор на лекар/екип.

Общи условия

Активация на акаунт