Проблем със записване в Женска консултация и болничен

• 660
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,
проблема ми е следният: В болничен съм от 01.01.13 до 04.02, издаден е от болницата, в която съм била хоспитализирана. Вчера ми беше отказано записване в ЖК с направление от ЛК, защото съм в болничен и трябвало да имам прекъсване в болничните, за да ме запишат... Някой може ли да ми каже защо не могат да ме приемат, когато съм в болничен и какъв е вариантът да започнат да следят бременността, защото вече съм в 3тия месец?

# 1
Причината да ви отказват преглед, респективно регистриране на бременността, с направлението от личния Ви лекар се крие в абсурдните изисквания на здравната ни каса. Тя е постановила, че когато пациент е бил на лечение в болница, то един месец след това болницата е отговорна за неговото проследяване. Т.е.той няма право на преглед при специалист от извънболничната помощ от същата специалност, по която е лежал в болницата в рамките на 1 месец след изписването. Информационната система на касата засича ако има отчетен такъв преглед в този период и санкционира и двете страни: на болницата няма да платят отчетената клинична пътека, на лекаря от извънболничната помощ няма да платят отчетеното направление за визитата. Болничния лист няма отношение към ситуацията. При положение че сте в ранна бременност и сте изписана от болница, където са ви направени всякакви изследвания, реално нямате нужда от нищо през следващия един месец. Просто изчакайте да изтече 1 месец от изписването и тогава направлението от личния ви лекар може да влезе в обръщение. Може да ви се вижда много тъпо, но това е реалността.

# 2
Gerion3, благодаря за изчерпателната информация!

Общи условия

Активация на акаунт