С коя занимателно-образователна книжка или игра работите в момента с вашите деца

• 68 203
  • 450
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
missNoir, книжките на Крокотак ги има и по книжарниците. Там може да ги разгледаш и да прецениш дали ти допадат или не. Аз лично мисля, че има и по-добри от тях.

Благодаря !
Ще разгледам !

# 31
  • София
missNoir, книжките на Крокотак ги има и по книжарниците. Там може да ги разгледаш и да прецениш дали ти допадат или не. Аз лично мисля, че има и по-добри от тях.

Благодаря !
Ще разгледам !

Имаме тази и сме много доволни, синът ми сам си я иска, интересна му е. Когато я купувах разгледах доста книжки, включително и на Моливко. Тази включва Околен свят, Математика, Родна реч, Фина моторика и последният раздел е Памет, логика и наблюдателност. Препоръчвам я.  Hug

# 32
  • Варна
Вчера, в книжарницата, в която влязох нямаха Крокотак и не можах да ги разгледам. Днес ще търся пак.

Той харесва "открий разликите", лабиринти, свързване на номерирани точки, открий излишния предмет, в тази посока.

# 33
  • София
Да, точно такива има в книжката.  Simple Smile

# 34
  • Варна
Значи нея ще издирвам Simple Smile
Благодаря !

# 35
Докато я издирваш, разгледай на сайта на Крокотак задачите за фина моторика, в секцията "образователни". Ако имаш възможност, принтирай на детето занимания от там.  Peace

# 36
Днес излезе 77 брой на сп."Кораблик"  http://vscolu.ru/korablik/korablik_77.pdf   Чудесни упражнения за развитие на фина моторика.Изпринтвах ги всички и ще работим по тях тези дни! Grinning

# 37
Много полезна тема , ще се радвам да давате идеи за такава занимателна книжка за дъщеря ми,в момента е на 3 години и 10 месеца   bouquet

На тази възраст най-много се занимавахме с книжките за Мечо Пух, има ги във всяка по-голяма книжарница.

Ние също до скоро купувахме Мечо пух, missNoir, такива неща има и в Блясъчко. Аз го купувам от ОМВ.

# 38
Синът ми е на 3 и е първа група в ДГ, занимаваме се по тази папка:

# 39
По тази папка не го ли занимават в ДГ? Ти вкъщи с какво точно го занимаваш?

Дъщеря ми като беше първа група, работеха точно по тези материали на издателство "Изкуства", програма "Аз съм в детската градина", комплектът включва папка за детето, практическо ръководство за учителя, табла за онагледяване в уроците и други неща.

# 40
еми какво точно сега... преговаряме, учим стихчетата и песничките, рисуваме и му показвам кое как, като видя, например, че не се е справил със задачката в градината.
А и 30 деца, едва ли имат време да обърнат специално на всяко едно поотделно.
Освен това си мисля, че на този етап искам да затвърдим това, което учат в градината, вместо да го обърквам с други неща.

# 41
От градината всеки път ли ти дават материалите, по които са работили в дадения ден? В смисъл ти как разбираш кога с какво са се занимавали и докъде са стигнали по "папката"?
При нас дават рисунки и апликации веднъж или два пъти седмично, а понякога ги дават накуп за няколко седмици. Или децата си ги събират в гардеробчетата и там отлежават.  Simple Smile Но в края на миналата учебна година ни връчиха цялата папка, вкл. чистите материали, по които детето не е работило когато е отсъствало.

Ако му предлагаш допълнителни занимания у дома, няма да го объркаш, а ще надграждаш.  Peace

# 42
Днес излезе 77 брой на сп."Кораблик"  http://vscolu.ru/korablik/korablik_77.pdf   Чудесни упражнения за развитие на фина моторика.Изпринтвах ги всички и ще работим по тях тези дни! Grinning

Хубаво е това списание! Продава ли се в Бг, ако не от къде се информираш кога излиза?

# 43
В 3-та група работят с Моливко и Аз съм в детската градина! Само "Моторика"-та на Моливко купих за вкъщи, защото ни е слабо място. Иначе за вкъщи предпочитаме различни книжки и списания.

# 44
Като става дума за помагала за ДГ, ние имаме един комплект ПРИЯТЕЛИ С...., а в градина работят по "Аз съм  в детската градина“.

Общи условия

Активация на акаунт