С коя занимателно-образователна книжка или игра работите в момента с вашите деца

• 67 909
  • 450
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Записвам се да ви следя  Peace

# 16
Бърборино-то е на почит вкъщи, събираме ги старателно и ги попълва системно.
Фен е на Колите и редовно купуваме книжките им с игри в неговата възрастова група.
Това е другата книжка, с която се занимава: http://www.bebelandia.bg/product/13144/fyut-200-igri-chervena-kniga.html
Моливко Моторика си взехме за вкъщи, че фината моторика му куца, въпреки че може да пише. Добра е и я препоръчвам: http://www.hironbooks.com/prod.php?id=2350&c=733&sc=745

# 17
Eто тази ползват в момента

Почти са я изписали и се чудя дали да взема следващата или нещо по-различно.
Понеже и двамата пишат с лявата ръка, за фината моторика съм харесала тази на Крокотак
http://www.book.store.bg/p69156/krokotak-5-7-godini-uprazhnenia- … htna-vyzrast.html

И ние сме с тази.Хубава е.

# 18
Много полезна тема , ще се радвам да давате идеи за такава занимателна книжка за дъщеря ми,в момента е на 3 години и 10 месеца   bouquet

# 19
Подобно на Бърборино, но с малко по-различен стил е сп. Многознай.

# 20
  • София
Чудесна тема. Ние ползваме почти всички изброено и често сменям типа занимания, за да не доскучава. За жалост, като повечето от вас, нямаме много време през седмицата  Tired

# 21
# 22
 Ние използваме книжката на Крокотак 3-5 год, поредицата на Егмонт с цифрите, малките и големите букви, мерките (само части, защото на моменти му е сложна, тъй като я дават 6-7). Интересна му е и „Раз, два, три задачите реши. Ваканция.” Сега мисля да му взема и останалите книжки от тази серия.

# 23
Много полезна тема , ще се радвам да давате идеи за такава занимателна книжка за дъщеря ми,в момента е на 3 години и 10 месеца   bouquet

На тази възраст най-много се занимавахме с книжките за Мечо Пух, има ги във всяка по-голяма книжарница.

# 24
  • Някъде на път....
Подобно на Бърборино, но с малко по-различен стил е сп. Многознай.
От къде го купуваш?

# 25
Списание Многознай се продава по РЕП-овете.
Аз купувах, но Бърборино ми допадна повече, най-вече заради по-добрите илюстрации.

# 26
  • София
Лисичке, миналата година (тогава моята нямаше още 4) определено хареса книжките на Фют - "Мисли бързо, решавай бързо, бъди пръв". В градината им дават подобни задачки и тя много бързо се ориентира какво да прави.

# 27

Ние сме големи фенове на Крокотак, определено препоръчвам книжката Крокотак 3-5 г.
У дома сме на следващата Крокотак 5-7 г.
Веднъж занесох в ДГ от образователните задачки на Крокотак за фината моторика, онези за рисуване в квадратчета и по симетрия, повтаряне по пунктир, съединяване на точки и т.н. От тогава снабдявам групата редовно с такива, принтирани от сайта на Крокотак. И децата, и учителките много ги харесват. Учителките сами ме молят за още, понеже имат доста повече време сега в зимния сезон и нужда от такива кротки и креативни занимания. Задачите приличат по съдържание и сложност на онези, които имат в учебния материал. Дъщеря ми преди се хвалеше, че са гледали филм следобед, а сега филмите са зарязани и се хвали с изпълнени задачки от Крокотак.  Simple Smile

# 28
  • Варна
Много хубава тема !

Синът ми има картите с маркер, но след второто им решаване ги научи наизуст.

Допадна ми Крокотак, но от сайта им останах с впечатление, че трябва да поръчам книжката. Така ли е или я има по книжарниците?

# 29
missNoir, книжките на Крокотак ги има и по книжарниците. Там може да ги разгледаш и да прецениш дали ти допадат или не. Аз лично мисля, че има и по-добри от тях.

Общи условия

Активация на акаунт