Името Кирил

• 1 918
  • 47
  •   1
Отговори
  • Бургас
Здравейте! Много харесвам името Кирил за нашето бебче. Какво мислите вие за това име? 🩵

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 22:54 от Simpliicity_

# 1
  • Melmak
Щом на вас ви харесва, защо ние трябва да го одобрим?
На мен не ми харесва, още по-малко галеното Киро, но това е вашето бебе и си го кръстете така щом ви е на сърце.

# 2
Здравейте! Много харесвам името Кирил за нашето бебче. Какво мислите вие за това име? 🩵
Класическо име с голям празник. Не се среща често сред децата и младежите, но не звучи странно или остаряло.

# 3
И на мен много ми харесва името. Щом ви харесва, не се колебайте.

# 4
  • Телиш/Плевен
Харесва ми. Heart

# 5
Не ми харесва, но щом Вие сте си го избрали и го харесвате, не би трябвало да Ви интересува мнението на непознати от интернет

# 6
  • Бургас
Не ми харесва, но щом Вие сте си го избрали и го харесвате, не би трябвало да Ви интересува мнението на непознати от интернет

Интересува ме по-скоро как би се приело името Simple Smile

# 7
Щом Ви го харесвате и го приемате, това е най-важното. Различните мнения могат и да Ви разубедят

# 8
  • Melmak
Е, какво значи как да се приеме? Имам трима приятели Кирил, като единият много близък. Никога не съм мислила ако се казваше Иван или Петър вместо Киро. Ами това име са му дали, обичаме си го, защото е прекрасен човек. Не мисля, че името е грозно или осмиващо. Просто на мен не ми допада да си кръстя така детето.

# 9
Не смятам че някой би го приел негативно. В интерес на истината си е нормално име. Да, вече не се среща толкова сред децата. А на галено, не знам...
Киро не ми допада на галено, Кико също не особено. Но съм чувала обръщение Рило.

# 10
  • Телиш/Плевен
Малко по-горе Mama Ru е обобщила, че името е класическо и не звучи странно, с което съм напълно съгласна и не виждам причина да не се приеме съвсем нормално.
И все пак наистина най-важното е вие с таткото да го харесвате. Хората имат различни вкусове, затова и има такова разнообразие от имена. Няма име, което всички да харесват.

# 11
Традиционно име  с история и значение. Познавам няколко младежа, на единия му казват Кико. Познато е и в другите езици.

# 12
  • Австрия
Хубаво е името! С хубав патрон и с хубав празник. Вече и на Запад се приема добре.. Само с умалителното му по родните ширини и въобще със склонността всяко име да се съкращава и умалява има известна.. трудност, да кажем.

# 13
Нормално, обикновено име, празникът на светеца е голям. Галеното Киро/Кирчо, обаче, на мен поне ми звучи ужасно, не знам как бихте могли да го заобиколите като наложено навън от другите и не бих използвала името за мое дете. Но дали е осмиващо? Категорично не. Дали ще се приеме нормално? Да, няма причина да се приеме негативно. Има и по-хубави имена според мен, но щом Ви допада и Ви е на сърце, действайте.

# 14
Хубаво е името. Познавам двама Кириловци, казваме им Кико.

Общи условия

Активация на акаунт