Името Кирил

• 1 667
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Цялото име Кирил ми харесва, никак не харесвам обаче галените Киро и Кирчо, но Кико ми се струва много добър вариант за галено обръщение.

# 31
Моят син се казва Кирил. Осиновен е и не сме му дали ние името, но не го и сменихме, защото ни харесва. Радвам се, че в момента не е често срещано. Казваме му Коко, защото той така си каза, когато беше на 2. Иначе Кико е добър вариант за галено.

# 32
  • Банско
Кирил е страхотно име. Обаче галеното Кирчо.... Никога не съм харесвала галените имена, които са леко със селски привкус или викаш съседа бай Кире... Ако галените са Кико и Коки да

# 33
  • Бургас
Аз също въобще не съм фен на галените имена на името 😅

# 34
  • София
Кирил не е гръцко име, а има общ индоевропейски корен. Произлиза от Слънце, Господ, Господен. Един от най-известните носители на името е персийският цар Кир Велики.
Кир, Кирил, Сирил, Кира, Кирана, Кирила и т.н. са все от един и същ корен.
Много хубаво име.

# 35
  • Варна
Абсолютно нормално име. Лично аз не бих го ползвала, но смятам, че сред децата и в обществото ще се приема съвсем нормално. Ако ви харесва, няма за какво да се тревожите.

# 36
Много хубаво име

# 37
На гръцки „Кириос" е Господ. Изразът „Кирие елейсон" означава „Господи, помилуй"": https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0% … D0%BB%D1%83%D0%B9!.

А ето за значението на името: https://dumite-bg.com/names/%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 14:46 от Radilena

# 38
  • София
Думите-бг е много семпъл сайт.

# 39
Eто един не-семпъл сайт: https://www.behindthename.com/name/cyril.

В Уикипедия също има информация.

# 40
Много ми харесва името, но в никакъв случай не ми харесва обръщението Киро.
Като цяло съм много против изопачаването на истинското име и изменението му в разни уж кратки и галени имена. Поне това е мое мнение, с което не ангажирам никого. Предпочитам да кажа на детето си "чеденце", отколкото Кире, Киро и тн.

# 41
Името е хубаво, но 100% ще му казват на детето Кириле или Киро, което не звучи много добре, и Кико като по мило обръщение. Родителите кръщават децата си с имена, които след това не се използват, ползват се всякакви техни производни.
Каквото и име да изберете, то ще е с много любов и ще го наси вашето дете, това има значение.

# 42
Родителите кръщават децата си с имена, които след това не се използват, ползват се всякакви техни производни.
Самата истина. Иначе името е хубаво и подкрепям избора му.

# 43
Хубаво име, като галено Киро не ми харесва обаче.

# 44
Кирил е хубаво, българско име на светец и ако се притеснявате че може някой да му казва Киро е добре още докато е малък самите Вие да му казвате Кико.Познавам много дечица с името Кирил и на галено всички му казват Кико.Важно е детенцето да се роди живо и здраво,да расте и да се радва на безгрижно,спокойно и весело детство!Леко и безпроблемно раждане на Вас!

Общи условия

Активация на акаунт