Името Кирил

• 1 918
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
Пристрастна съм, баща ми бе Кирил. Смело, не виждам нищо лошо в Кирчо, свикнала съм цял живот, Кирчо, Кико, какво им е. Малко дете в рода също се казва така. Нищо странно, отхвърлящо или... За странни имена не веднъж съм се изказвала.
Късмет.

# 16
До тук хората или харесват името или не го харесват, но го намират за съвсем нормално и не виждат причина да бъде избягвано. Приятелче на дъщеря ми е Кирил и му викаме Кико. Умалителното име си тръгна от майка му, която го нарича така.

# 17
Не ми харесва. Всяко име ще получава и положителни, и отрицателни. Детето си е ваше, вие решавате

# 18
Бебето ми се казва Кирил и му казваме на галено Кики или Кико. Като порасне сигурно ще му казват Киро,но какво от това. Има си и светец Кирил Славянобългарски. Хубаво име! Около нас като споделихме, как ще се казва ,някои близки не бяха много очаровани,но не сме се притеснявали от това.

# 19
Единствено вие с бащата трябва да харесвате името. Какво значение има дали аз или другите съфорумки го харесваме, то си е за вашето дете.
Как ще се приеме.....като всяко име. Дали е Иван, Кирил, Драган, то си е ваша работа.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 10:03 от Soul Free

# 20
Възприемам името съвсем нормално.

# 21
Красиво и класическо име, което не се среща често сред малките деца по площадките, харесва ми! Щом ви е на сърце - действайте смело! Кико на галено ми допада повече от Кирчо/Киро. Леко раждане!

# 22
  • на последния етаж
Хубаво име!

# 23
Името е хубаво, на мен ми харесва. Двама Кириловци познавам, и на двамата им викат Кико. То докато порасне умалителни като Кирчо и Киро може и да са изчезнали вече.

# 24
  • Пловдив
На мен също ми харесва.

# 25
Според мен е много добър избор.

# 26
Познавам малко дете Кирил, казват му Кико, приема се съвсем нормално името.

# 27
Харесва ми името. Познавам един Кирил, роден точно на 24 май, и една Кирила – хора на средна възраст. Не са се оплакали от негативни коментари по отношение на името си.

Успех!

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 16:45 от Radilena

# 28
Името е класическо, традиционно, но аз лично не бих го предпочела. Вие все пак решавате за детето си, а не другите хора.

# 29
  • Най-красивата страна
Класическо интернационално име с хубаво значение-гръцко е и означава ,,господар,, .Благозвучно е,има имен ден и не е прекалено често срещано.
Дъщеря ми има съученик Кирил.Кико му викат.Приема се нормално името.На мен ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт