С коя занимателно-образователна книжка или игра работите в момента с вашите деца

• 68 015
  • 450
  •   1
Отговори
# 255
  • Някъде в облаците
  bouquet Прекрасна тема - благодаря на всички!   bouquet
Купувам ежемесечно Бърборино и Многознай. На издателство Фют - големи книжки с игри.
Игрите на Библиотека Ноли и на Clever Book - вече две години държат вниманието на дъщеря ми.

Цялата серия на Моливко за съответната вързаст - вече трета година - не я използват в детската градина, освен моториката и математиката.

Някои неща от krokotak - писането на буквите например. От 5-6 месеца - различни помагала и учебни тетрадки за ръкописно писане - трудничко й е още.
Дъщеря ми иска да се учи да чете, държах я настрана от четенето съзнателно, защото пише от две години.
Лятото може да я занимавам, чудя се по кой буквар или книжка. Учителките в детската градина ми препоръчват книжката на Просвета за предучилищна.
Аз търсих моят буквар от първи клас, но не успях. Искам да е много олекотена методиката.

Благодаря предварително!  Laughing

# 256
Здравейте,

Ето какво имаме ние за 4-6г:

- Активните карти на Clever Book - http://cleverbook.net/?cat=165 Имаме и още поне 5 от техните карти, но тези ги давам като алтернатива на изброените книжки.

- Азбука на мисленето на Румен Генков (коментирана е многократно във форума)

- От Jumbo: http://www.e-jumbo.gr/pd/vivlio-ekmathisis-me-300-drastiriotites … ;path=-1641651092 Има разнообразни занимания като лабиринти, откриване на разликите, откриване на истинската сянка на дадена картинка, смятане, оцветяване, асоциации и т.н. Няма никакъв текст в цялата книжка, т.к. заниманията са съвсем интуитивни и дори детето няма нужда да му казвам къде какво да прави след като веднъж е направил даден тип задача.

- От издателство Фют - http://www.fiut.bg/book/goliama-kniga-za-detskata-gradina В общи линии е като тази на Jumbo, но има и писане на букви почти на всяка страница.

- От издателство Просвета - http://www.prosveta.bg/?go=actual&p=detail&newsId=35 Имаме книжката за 4-5г, но честно казано, ми се струва твърде елементарна за 4г... Например: къде е нарисуван мечо в тревата? Това смятам, че може да го отговори и дете на 3г. Пропуснах да отбележа, че тук на гърба на всяка страница има отбелязан верният отговор.

Това е, което се сещам за сега  Simple Smile smile3529

# 257
  • Варна
Момичета, моля за мнение за колекцията от Меденосладки енциклопедии? Има ли я някой? Подходяща ли е за дете на 3г., (много любознателно и с голям интерес към книжките) или бихте препоръчали нещо по-добро за тази възраст?

# 258
Момичета има ли карти на Clever Book  с английската азбука? Не думички , а изписването на буквите, е то сигурно и думички ще има, но повече ме интересува изписването на буквите.

Харесах си това:
http://www.shop.cleverbook.net/%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d0 … %b8%d0%bd-%d1%86/

моля ако някой ги има да сподели дали има изписването на буквите.

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 20:50 от vela

# 259
Харесах си това:
http://www.shop.cleverbook.net/%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d0 … %b8%d0%bd-%d1%86/

моля ако някой ги има да сподели дали има изписването на буквите.

Здравей, vela,
Аз имам картите от линка. Няма изписването на буквите по начина, по който мисля, че ти очакваш - с пунктир и отгоре да се повтарят. Буквите са скрити, например - много предмети, но, ако свържеш само бонбоните, ще получиш дума; или телефонни кабели формират букви, трябва да откриеш кои са. Има задачки да се попълни буквата в дадена дума. Няма стандартното A - apple, B - boy, etc. Т.е. според мен се предполага, че вече знаете буквите.
Имай предвид, че картите на Clever book ги има в големите книжарници, дори и по бензиностанции съм ги виждала. Едва ли разрешават да ги отвориш да видиш, но пък, ако някой те е изпреварил.. Simple Smile Но тази отстъпка важи само от техния сайт. (те имат и такса за доставка и такса за наложен платеж). Понякога пускат оферти в Grabo (там има само такса доставка, без такса наложен платеж, по разбираеми причини). Аз лично комбинирах ваучер от там и допълнително помолих да ми доставят и някои карти и книжка от сайта. И така ми излезе изгодно да ми доставят всичко, иначе преди това си ги купувах от книжарници.
Имам и карти (но не на Clever book), които позволяват изписване на числата. Вероятно има и подобни за буквите.

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 23:34 от sLonya

# 260
sLonya Благодаря ти много за информацията!
Правилно си ме разбрала какво търся. В момента детето  учи буквите точно по този начин, но листовете на които работи / на принципа на Clever book ,с изтриване/ са ни дадени от учителката по англ. език. Ще я попитам в петък кога ще трябва да ги върнем. Искаше ми се да си имаме такива, да се упражняваме през лятото и да си затвърдим буквите.
Това което си написала за картите също е хубаво и ще ги купя. Ще отида до офиса им и ще си ги взема от тях, така дали ще важи отстъпката?

# 261
Вела, може ли да споделиш след това дали отстъпката е валидна при вземане от офиса?
И аз се интерсувам от картите. Видях, че се намират в Младост 1 и ми е сравнително близо.

# 262
Когато аз говорих преди 2м някъде с тях, ми отговориха - "Не можем да осигурим постоянно присъствие в офиса и за това става единствено с доставка."
Но все пак, ако искате, обадете се и попитайте. Може към днешна дата да има промяна. До колкото гледах на картата се намират по-скоро до пазара на Мусагеница.

# 263
Ще се обадя и ще ги питам. И на мен ми е сравнително близо.

# 264
А знае ли някой как може да се свалят картинките от крокотак? Нямам принтер вкъщи и за да ги отпечатам трябва да ги сваля на флашка, а нямам опция за сваляне на снимката, пробвах и с интернет експлорер и мозила.

# 265
  • Някъде на път....
А знае ли някой как може да се свалят картинките от крокотак? Нямам принтер вкъщи и за да ги отпечатам трябва да ги сваля на флашка, а нямам опция за сваляне на снимката, пробвах и с интернет експлорер и мозила.
Имаш ли PDF принтер - това е софтуерен принтер, не реален.

# 266
  • Варна
Имаш ли PDF принтер - това е софтуерен принтер, не реален.
от клавиатурата Print Screen / Paste в Word. После обработваш с инструментите за картинка

# 267
Почнах да го "мъча" с Азбука на мисленето, справя се чудесно и му е интересно.

# 268
Почнах да го "мъча" с Азбука на мисленето, справя се чудесно и му е интересно.
И ние така. Малката /5 год/  много с забавлява.

Купих картите на Clever book на анг. език , ами какво да кажа, не е това което исках. Но за 5 год. щерка стават. За второкласника са елементарни.

# 269
  • Варна
Синът ми от скоро ми задава въпроси като "как се са образували моретата", "как са се образували облаците", "как вали дъжд" и все в тази посока.

Препоръчайте ми енциклопедия, може би, за неговата възраст - 5г.

Общи условия

Активация на акаунт