Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 11

• 78 822
  • 770
  •   1
Отговори
# 285
Пералнята си я чистя отвътре със специализиран препарат два пъти в годината - по-рядко и от теб. Чекмеджето мия след всяко пране, а филтъра - поне веднъж месечно, но може и по-рядко, ако ме мързи.
Не знам за саното. Ако го видя някъде, ще го купя за проба. Напоследък ползвам Хайтман и Денкмит, че са по-евтини. Даже в Кауфланд Хайтман е под 4 лева, а Денкмит последният път беше 4.50 лв. и сигурно е увеличен, така че ще ме извиняват.

# 286
не знам защо, но мисля, че прахообразните ми чистят по-добре, може би е внушение и се заблуждавам. Ти какво ще кажеш?

# 287
Ползвала съм прахообразни на Oro, на Кларо и на Тайд. За тайд няма да пиша, защото го ням в България и въобще в Европа. И Оро, и Кларо представлявам смеси от натриев сулфат, натриев карбонат, лимонена киселина и някои помощни съставки. В този смисъл те не са препарат за почистване на пералня, а препарат за премахване на котлен камък от пералня. Grinning
От друга страна, течните и на Хеайтман, и на Бекман, и на ДМ съдържат нейонни ПАВ и органични киселини, което вече си е наистина препарат за почистване - хем киселината разтваря котления камък, хем ПАВ почистват частите от различни други налепи като полепнал прилен препарат, лига, плесен, тиня, мъхчета и т.н.

Това в кратце са мислите ми. Sunglasses

# 288
... смеси от натриев сулфат, натриев карбонат, лимонена киселина и някои помощни съставки. В този смисъл те не са препарат за почистване на пералня, а препарат за премахване на котлен камък от пералня.

Това в кратце са мислите ми. Sunglasses
Аз да попитам нещо, Гес, че ми стана интересно  Laughing
Тези киселини в препарата за почистване от котлен камък (които са достатъчно силни, за да разтворят котления камък) не  могат ли да разтворят и тинята, плесента, мъхчетата и т.н.?
(аз съм чистила с Claro и бая черничка си беше водата в барабана...)
и още един въпрос: ако не са, поставяйки заедно с препарата за премахване на котлен камък и доза перилен препарат, ще почистим ли и останалите гадости при един цикъл на 90 - 95°?
Много благодаря предварително за отговора  smile3525

# 289
Не знам, Nutella, мисля, че не. Те така се водят - за премахване на котлен камък. На този препарат Оро, на който съм дала и снимка, така си пише - Entkalker. Котленият камък се разтваря от киселина, но тинята си е тиня. Вероятно се разбива и се отлепя, ако е полепнала някъде. Не съм правила експерименти. Вероятно не самата киселина, а механичното действие на водата освобождава част от натрупванията, тъй като вътре няма дрехи. Аз не казвам, че тези препарати са лоши, напротив, от Оро съм доволна, от Кларо - също. Но съм доволна и от течните

И не, не смесвай такъв препарат с прах за пране. 60° са достатъчни освен ако пералнята не е в много лошо състояние и мирише силно.

# 290
Сано-то е на цена 4.90,от магазин в плевен

# 291
Ето, и на този си пише, че премахва котлен камък. В Бургас не съм го виждала никъде.

# 292
Ето, и на този си пише, че премахва котлен камък. В Бургас не съм го виждала никъде.
Аз в неделя пътувам към Бургас,да ти донеса едно...за експертно мнение Simple Smile

# 293
Няма нужда. Не съм го виждала, защото не знаех, че съществува. Сега като знам, ще го видя в първия магазин, в който вляза. Peace

# 294
Няма нужда. Не съм го виждала, защото не знаех, че съществува. Сега като знам, ще го видя в първия магазин, в който вляза. Peace
A какво стана със SKIP-а,който си беше взела наскоро?Ползва ли го?

# 295
Течният ли? Ползвах го. Прекрасен! Скип никога не ме е подвеждал - има и прекрасен аромат, и изпира безупречно.

# 296
От Бургас ли си го купи?Какъв беше -гръцки ли?

# 297
От магазинчето на ул. Калоян. Да, гръцки е. Ето го.

# 298
ще го посетим,аз също съм фен на скип

# 299
В такъв случай не се хвърляй директно на стока от магазинчето на Калоян. Отиди и в магазина за гръцки прелни препарати в ж-к Изгрев, бл. 183 (до Оксиком и Лайф хоспитал). Дано да са заредили стока скоро и да има избор, защото там са по-евтини гръцките продукти, отколкото на Калоян. Въпреки че последните партиди от Гърция са на същата цена, но с намален брой пранета. Например, преди Скип прах беше 32 лв. за 70 пранета. Сега е 32 лв., но за 60 пранета. Confused И с Ариел и Диксан ситуацията е същата.

Общи условия

Активация на акаунт