Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 11

• 78 781
  • 770
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Мацки, каква история ще ви разправя Simple Smile

Отказах се оня ден да ходя до Кауфланд да тествам и реших да ида до моето си квартално магазинче, в което има вносни италиански прахове и си взех един течен - General, сега съм пуснала една пералня ще видим как е. Гледах обаче и се чудих дали да си взема Dash.... отказах се де, останах си с генерала и минавам след това през Фантастико и - О, изненада!
Даш-а, който в магазина беше 12лв, във Фантастико беше 17! Такава огромна разлика не бях виждала досега. 1-2 лв., ама 5..... Направо припаднах.
Мушнах едно бинго на прах от онова с омекотителя (да го пробвам и аз, а и изглежда сладко) и се ометох Simple Smile

# 361
Ползвала съм прахообразни на Oro, на Кларо и на Тайд. За тайд няма да пиша, защото го ням в България и въобще в Европа. И Оро, и Кларо представлявам смеси от натриев сулфат, натриев карбонат, лимонена киселина и някои помощни съставки. В този смисъл те не са препарат за почистване на пералня, а препарат за премахване на котлен камък от пералня. Grinning
От друга страна, течните и на Хеайтман, и на Бекман, и на ДМ съдържат нейонни ПАВ и органични киселини, което вече си е наистина препарат за почистване - хем киселината разтваря котления камък, хем ПАВ почистват частите от различни други налепи като полепнал прилен препарат, лига, плесен, тиня, мъхчета и т.н.

Това в кратце са мислите ми. Sunglasses

Благодаря  bouquet Както винаги, много полезна!

# 362
Мушнах едно бинго на прах от онова с омекотителя (да го пробвам и аз, а и изглежда сладко) и се ометох Simple Smile
защо не си го плати  #Cussing out

# 363
Понеже не помня дали се отчетох относно драмата с омекотителя и немиришещото ми пране и не ми се чете темата назад, да се отчета за Medix-а. След изсъхване първата партида чаршафи леко има аромат, нентрапчив и едва доловим, но все пак има нещо. Днес пуснах и една пералня дрехи - различни като материи и вид - оказа се, че тези с преобладаващо синтетичен състав поне докато са мокри имат повее аромат, отколкото тези с преобладаващо памучен състав. Някой дали има идея защо е така?

Продължавам да събирам идеи с какво да си ароматизирам прането, така че поне да мирише на изпрано newsm78
 wash

# 364
В Пикадили от 21.02 ще има течен Ариел за 65пранета - 26лв. И пак там капсули Персил за 32 пранета - 15.30лв
Отзиви има ли?

# 365
За ароматизиране на прането съм много доволна от омекотители Коколино  Peace

# 366
  • Стара Загора
 Немските Ленори от серията Mystery са много ароматни и трайни, като любим ми е лилавия Аметист Blütentraum : http://www.lenor.com/de/Produkte/LenorMystery. Този гръцки Кажолин (тъмно синия с бергамот - втория) :
http://www.unilever.gr/our-brands/detail/Cajoline/324115/ е също много изключителнотраен.

# 367
Да ви се похваля , приятно съм изненадана от омекотител на Medix-Alvina Boutique с парфюм-тъмно синя е опаковката-май е нов на пазара! Дрехите ухаят страхотно и след изсъхване/по силна е миризмата/ Grinning
До сега ползвах на Ленор и Софтлан,но исках нов мирис,че тези вече ми бяха омръзнали Wink и останах очарована и омекотителя не е скъп!

# 368
Няма да го пробвам. Мразя ги тези парфюмни аромати, които са толкова модерни напоследък. Повечето са ужасни и вонят на евтин парфюм от 3 лева. Предпочитам омекотители с класическите неутрални аромати.

# 369
А моят любим омекотител е "Sano Maxima" (бял) - за детски дрехи. Има интензивна и деликатна миризма. Изневерявам му от време на време, но не съм срещала  друга по-приятна миризма, която да го измести трайно от сърцето ми Laughing.

# 370
galeta, кой точно на unilever харесваш? Вероятно има трайност след изпиране на прането, моля те сподели, понеже днес или утре ще купувам омекотител. Благодаря

# 371
  • Стара Загора
Ферия, ето този втория тъмносиния Bluebell и Бергамот : http://www.unilever.gr/our-brands/detail/Cajoline/324115/. Много е хубав аромата ( за мен )- леко цитрусов , свеж и много траен.

# 372
  • Стара Загора
Да не е само запис да кажа, че си купих прах Изи. Видях един бус да обикаля пред кварталния магазин с голям надпис Изи . Казвам на продавачката зареди ми за цветно една кутия ще си я купя. Те отказаха, обаче ми го продадоха от буса Simple Smile
За Стара Загора каза момчето,  че в  магазина на жабките са заредили с праха, иначе обикалят града  и се представят дистрибутори някакви са май. Може и по други магазини да заредят.

# 373
  • Стара Загора
Таня, на каква цена го взе и за колко пранета е?

# 374
galeta Благодаря, задължително ще го потърся  Simple Smile Таня - и на мен ми е любопитно каква е цената и количеството на Изи  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт