Отговори
# 285
Относно ЦС боли максимум за една минута(имайте предвид, че аз една голяма пъзла Laughing) д-р Стаменов ми направи снимката, въобще не се плашете цялата процедура е около 3-5 минути.
Иначе вчера ми  биха блокираща инжекция и на 22.02 имам час за започване на стимулацията.Направо не мога да повярвам, че започвам.Дано всичко да мине добре и да мина само един цикъл Praynig.

# 286
Момичета с упойка ли правихте снимките? Боли ли?
Д-р Стаменов ми беше предписал Тиклотил(вечерта една свещичка,сутринта втората и когато отида в клиниката третата).ЦС ми я прави д-р Персенска.И какъвто съм си карък,ха да ми направят снимката и рентгена неработи.И чаках още 2 часа докато го отремонтират,действието от "тиклотила" беще отминало.Боли,но не е болка за умиране.

# 287
момичета, при всеки е индивидуално за цс,зависи в калво състояние са ни тръби тн.
Аз имам 1 хидротубация в др клиника и имах невероятни болки половин час сле-пийнах 1 аулин и вс беше ок.
В нашата клиника ме заболя доста за кратко и след това си пийнах предвидливо пак аулина и вс беше ок.
Важното е да си спокоен и да не се стягаш,за да не се налага безмислена лапаросцопия след това.
Мисля,че ЦС е 1 от най-малките ни предизвикателства Wink

# 288
Наистина е много индивидуално, мен ме боля зверски, но въпреки това и втората я правих без упойка, не съм привърженик просто и ако пак се налага пак бих я направила без....за сведение да кажа, че съм раждала и болката от ЦС беше по-силна или същата, но за доста кратко все пак сравнено с раждането Wink Така че всеки си решава според нагласите и смелостта си, УСПЕХ!

# 289
Благодаря момичета, явно наистина е различно, може би зависи и от прага на търпимост към болка, който имаме. Но щом е толкова за кратко ще се изтърпи предполагам, важното е резултата след това нали  Wink

# 290
Болката при цветна снимка зависи от това в какво състояние са ти тръбите.Аз не усетих болка ,но са ми идеално проходими , а приятелката ми каза ,че е било нетърпимо ,но нейните са позапушени и нагънати.

# 291
а приятелката ми каза ,че нейните тръби са позапушени и нагънати.
Правиха ли нещо при нея във връзка с тръбите?

# 292
Тя не посещава Надежда - във Варна в една клиника е и не са и препоръчали нищо конкретно.

# 293
Здравейте, аз съм пациент на д-р Стаменов, но напоследък винаги ме преглежда д-р Шефкетова. Днес ми беше фоликулярната пункция, след нея д-р Шефкетова ме попита нали ще правим трансфер, замаяна още от упоиката и казах щом не трябват повече ембриони ще правим, но не ми каза кога ще е, след като се оплоди и тази яйцеклетка ли, имате ли представа кога на следващ цикъл ли? Изписа ми утрогетсан-прогестерон, естроферм и фолиева киселина. Не ми каза колко дни да ги пия, ще има ли преглед преди трансфера нищо. Все пак ми се иска да направя една консултация с д-р Стаменов. Някой взимал ли е болничен след трансфер и има ли начин да пише нещо друго като възпалени яйчници или друго в болничния и колко дни дават след трансфер? Благодаря ви, че има такъв форум, за да обменяме опит. Дано тази година е късметлийска за всички ни Wink и да успеем да видим тези две черти  EFP newsm30

# 294
  • Sofia
Ivanovausа , утре би трябвало да ти се обадят ембриолозите и да ти кажат дали се е оплодила яйцеклетката. Доколкото разбирам ти явно имаш замразени ембриони. Те са замразени най-вероятно на 3 ден след пункцията. Ако ще правите трансфер сега ще изчакате да видите как се развива новото ембрионче и като стане на 3 дни ще размразите и другите. След това лекарите и ембриолозите ще решат дали ще изчакат ембриончетата да се развият до 5-и ден или ще направите трансфера още на 3-и ден. Така се процедира в най-общия случай. Но не се притеснявай, ембриолозите ще ти се обаждат всеки ден, за да ти казват се развива емрбиона и кога ще е трансферът. Успех  Hug

В болничния си пише "пункция на фоликули", не мисля, че може да пише друго.

# 295
Здравейте момичета,предстои ми блокаж на 21 ден от цикъла и връшане на замразени ембриони ако някой има подобен опит моля да сподели Embarassedнищо не ми е ясно а блокирах и не попитах док за нищо относно процедурата Embarassedмоля помогнете

# 296
Здравейте момичета,предстои ми блокаж на 21 ден от цикъла и връшане на замразени ембриони ако някой има подобен опит моля да сподели Embarassedнищо не ми е ясно а блокирах и не попитах док за нищо относно процедурата Embarassedмоля помогнете

На мен в четвъртък ми беше 21 ден от цикъла,първо минах преглед и след това отидох да ми бият блокираща инжекция.Самият цикъл на стимулиране ще започне на 22.02 или поне така ми обясниха.Ако успея да произведа достатъчно яйцеклетки няма да замразяваме, а направо ще оплождат и ще връщат яйцеклетките.Ако обаче не произведа достатъчно ще мина още един или два цикъла на стимулиране като яйцеклетките ще се замразяват.
Само имам един въпрос дали някой след блокиращата инжекция да е имал болки в яйчниците?

# 297
Благодаря ти мах13, да имам 3 замразени ембриона и сега това ще ни е четвъртия, замразявани са на 3 ден, сигурно и трансфера ще ми бъде тогава. Доста ми е объркано не трябва ли да ми кажат лигавицата дали е подходяща за трансфер и т.н. Благодаря ви.

# 298
Болката при цветна снимка зависи от това в какво състояние са ти тръбите.Аз не усетих болка ,но са ми идеално проходими , а приятелката ми каза ,че е било нетърпимо ,но нейните са позапушени и нагънати.
И аз мисля така.
При мен, на хидротубацията обаче боля по-малко /бих казала леко/  newsm78 , на цветната обаче беше ужасно , накрая щом извиках .. почти се гърчех от болка - да, нагънати и слабо пропускливи /едната почти непропусклива/.
Обаче, знам че може да направят спазъм и от това да пропускат по-малко.. това би обяснило защо на хидрото не са ми казали че са слабопропускливи
Скрит текст:
/Владимиров  беше казал че са си ок-правени са двете хидротои цветната с няколко месеца разлика във времето и не съм имала нито простуди, нито инфекции или друго, че да се предположи за това време такова влошаване на проходимоста на тръбите/
, а на цветната така се оказа. Но на цветната чаках доста от часа за който отидох и вероятно но-шпа. .тилкотил всичко е спряло да действа..съответно като съм усетила по осезаемо болката е възможно да са направили спазъм  newsm78
Защото накрая Персенска само повтори няколко пъти още малко.. още малко..т.е. колкото повече секунди минаваше толова по-силно болеше.
И определено пункцията без упойка ме е боляла в пъти по-малко от цветната, даже цветната мога да кажа беше най-болезнената процедура за мен от всичко . Peace
Стаменов препоръча лапаро, за да се види дали няма сраствания и ако е така дали не са отстраними и да забременея естествено съответно, но аз отказах по ред причини .Което във времето се убедих, че за мен е било правилното решение.

# 299
Стаменов препоръча лапаро, за да се види дали няма сраствания и ако е така дали не са отстраними и да забременея естествено съответно, но аз отказах по ред причини .Което във времето се убедих, че за мен е било правилното решение.

Ако не е твърде лично би ли споделила защо си отказала, защото и на мен това ми предлагат.

Общи условия

Активация на акаунт