Палачинки ще ядем, вино ще пием, мартеници ще правим - Франция 33

• 29 164
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Хайде, кой ял - ял. Кой се маскирал - маскирал.
Карнавалът свърши Simple Smile

Признавам си, че само кокошчицата не я познах.

Немците обаче много силни.
В понеделник сутринта кацаме на летището в Дюселдорф, няма почти никой.
Магистралата, която по това време е супер задръстена -  като в августовски ден в Париж.
Колегите половината си взели отпуска. Празнуват хората.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 10:48 от Ивенце

# 256
Добро утро! Празниците се изнизват един по един. Дойде ред да приготвим бутилките с вино, сърчицата и романтичните вечери  Laughing!

# 257
Сега вече тотално се обърках кой кой е... newsm78    По-точно коя коя е... но ще разбера, а догодина живот и здраве, на следващия карнавал всички ще разконспирирам   smile3521

Да, alekca, ще ги приготвям и аз...  Grinning

# 258
Ей, защо така набързо закрихте карнавала? В Ница например, тепърва ще започва

Затова ще си стоя наполовина маскирана  Mr. Green  Пък  ви отиваха тези костюми...

wekowe, привет и добре дошъл! Вярно, че ни се появи по едно време един младеж, дано ти излезеш по-безстрашен

Мария, какво за виното, равен старт ли да даваме или да си продължаваме всеки с преднината си?

Алекса, как е малката луничка днес?

lafrancaise , направи ли тарт татен и духна ли си вече свещичката? Я се вземи в ръце - какви са тези депресии, айде не ме карай без време да си признавам на колко ще стана съвсем скоро, че все се опитвам да забравя  Grinning

# 259
Чумби, момичета, мерси за загрижеността! Марина е малко по-добре. Пак прави температури, но все пак е втори ден. Още не съм почнала антибиотик, защото се надявам да се справим без него.

Като казахте тарта...така се облизвам покрай една рецепта - козе сирене, сини сливи, лордони, сметана и яйце. Пак е някакъв вид тарта. Трябва само да си купя тестото и ще я спретна.

Някой може ли да ми каже дали е ял козето сирене със синкавия мухъл, дето има една клечка, като шишче вътре? Силно ли е като вкус? Все не се престрашавам да си го взема  Joy Много страховито изглежда. Но за това пък голямото пънче козе сирене от днес е на хубава цена в Ошан - 7.90 за килограм, та...ще се възползвам.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 12:28 от alekca

# 260
Като за дата 13 от сутринта съм на черешата. Чудя се как да отуча малкия да пипа и тършува. Една читава химикалка нямам. Хем знае, че не бива да се обслужва сам. Каква зор са видяли! Издебнал ме и занесъл картите от Монополито в училище! Връща ги половината и във вид, в който да не могат да се ползват! Ровил се из моите неща. Намирам си ги изподраскани и скъсани. От снощи издирвам едно хапче. Няма представа къде го е сложил! Голям бой отнесе, но се страхувам, че няма да го държи дълго! Нервите не ме държат!

# 261
Ариел, мила, има едни заключалки за шкафове и хладилници. Гледах ги в Льороа мерлан на щанда за брави за шкафчета, закачалки и ключалки.  Пластмасови са. Пробвай с тях! Вдигни всичко на високо. Знам, какво ти е! Детето на моята приятелка ме изкарваше от нерви с това нескончаемо ровене, отваряне и затваряне на врати. Марина не правеше така, е...пипаше където не трябва ,но много рядко. Освен да го преджобваш от време на време, без той да забележи. Не се тормози, защото не ти се отразява на теб добре. Аз съм минала по този път и сега си бера плодовете.

# 262
ariel3, май не си слязла от метлата още!  Grinning  Явно любопитко си имаш, ама не си хаби нервите, тепърва ще ти трябват! Детето изследва света  - имам ги тамън двама такива, особено малката. (Не си спомням дали беше вече във форума като разправях историята с глътнатата фиба)

Гледам да слагам важните неща на места, където не могат да стигнат и да обяснявам, но си трябва доста търпение   Сериозно ли до бой прибягваш?

# 263
  • Rennes, France
Привет, след карнавално Peace
Аз познах само Мария, Ивето, Алекса...кокошката си признавам че я тарашувах назад и видях че е Ла ви е бел Blushно много ми беше любопитно...Чумби теб не те познах Peace

Алекса, успешно оздравяване и ако може без антибиетоци за малката Луна Hug
Аз се боря с това Луи да свикне да яде сам, н опросто не му е интересно и затова аз додавам...ама май не му правя услуга, от друга страна пък ми е по-спокойно че се е нахранил...Та не знам. Не е като да го гъча - просто давам, той си яде, ама сам...или губи интерес или просто не иска ooooh!

Векове, правилно ли съм разбрала - мъжки представител Mr. Greenеми супер, я кажи нещо повече...

Иве, хубаво ли беше в Германия...какво хапна  chef

Ариел, ...криене му е майката - аз такива проблеми нямам, но пък и давам да се рови в определени шкафове Peace

# 264
Като дете, родено на късни години е ужасно глезен, своеволен и своенравен. Именно така го блъсна кола по-миналото лято. Пусна се от торбата на баба си и хукна като бесен. Викаш му да се спре, но няма кой да те чуе! Добре че не пострада сериозно! Не знам за кой път си обясняваме едни и същи неща! От играчки не можеш да се разминеш. Накупувано му е най-хубавото и най-скъпото. Само дето не оцелява в неговите ръце!
Разтреперва ме!

# 265
Страхотна беше идеята за карнавала.
Кокошката, Чумби и Кралицата бяха неузнаваеми!
Wekowe, по едно време си мислех, че не си нов а някой закъснял за Карнавала! Joy
ariel, искрено ти съчувствам! Племеницата ми е същото сладурче, нищо не може да я спре.

Преди няколко дни гледах The Imposter 2012. Тази абсолютно луда и невероятна история била истинска. Някой гледал ли го е?

# 266
ariel3, и аз имах подобен проблем с моя наследник, но намерих начин да се научи къде да пипа... Просто му отделете две-три шкафчета, в които да има интересни неща, можете от време на време да ги сменяте, без той да вижда, така всеки ден ще открива по нещо ново... А другите шкафове заключете, както предлага alekca . И вместо да се мъчите да му забранявате да пипа, учете го, кой шкаф на кого е, и че всеки си пази нещата, които са вътре.... Учете го да подрежда своите шкафчета, да прибира нещата си и така с времето ще постигнете желания резултат. Но наистина трябва много търпение... И не се страхувай от него, защо потреперваш? Децата усещат такива неща и така много бързо се научава, че той е господаря и той командва, а това ще ви донесе още по-големи неприятности в бъдеще...

# 267
Хехе, хих, радвам се, че сте се посмяли и не сте ме познали....   bouquet
Честит Рожден ден, La Française!
Аз бързам да се похваля. Някои сте вече французойки, а пък аз, а пък аз си имам Carte de séjour *toutes activités professionnelles*, 10 годишна....  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
Que j'ai merdé .....
Много съм щастлива, животът ми става от цветен по-цветен...
wekowe, добре дошъл. Няма да се плашиш, тук виното се лее на поразия и всички сме много готЕни, особено подпийнали....  Joy
Кокошката-майка е почти неузнаваема. Пита ме за Калин кое как да се прави... От време на време пуска някой коментар не на място /ако я слушате, Калин ще се окаже умрял от студ и глад/. Студено му е на детето , бе... Той се поти, тя го загъва, хехех, но вече май разбра и слушка.

# 268
Честит Рожден Ден La Française! Много щастие ти желая и ведро настроение!  Simple Smile Повярвай, най-хубавото предстои! Разкажи стана ли тортата?

ariel3 , какво да ти кажа и ние сме подобна история. Не че ми е лошо момченцето, но постоянно ми рови из шкафовете, има особенни предпочитания на един мой, в който държа тави, форми за торти и кексове и тем подобни и едно чекмедже на баща му с разни джаджи. Голямо клопане и тропане и не му омръзват. Не че няма и той играчки, въпреки че не купуваме много, но забранените неща са му по-интересни. Като беше малък заклчалките за шкафове вършеха до някъде работа, но много бързо им хвана цаката. Няма как да вдигна и всичко на високо, а и се научи да си слага стол и да се обслужва  Simple Smile Опасните неща са скрити и постоянно сме под наблюдение, примирила съм се че ще е така още известно време. Не че и аз не викам де, не лови ред, но поне разтоварвам  Laughing

cutty и Митко не иска да се храни сам, не че не може, но хапне малко и се разсейва. Винаги има нещо по-интересно за вършене. Ужасно се изморявам с това хранене, едното бебе, после другото, имам чувството че това правя по цял ден. Но ако го оставя сам гладува, а е дребосък.  Не се отглеждат лесно тия мъже. Сигурно затова в повечето случеи майките им така им треперят до зряла възраст  Laughing

la vie est belle , честито! Сега ти пожелавам да намериш работа, която да ти носи пълно удовлетворение! Калин как е?

Вчера отбелязах Марди Гра с едни Донати, много сполучливи се оказаха, въпреки че им е нужно много време по втасванията, но пък не са трудоемки. 
Близо до нас на Гамбета е имало шестващ карнавал, но беше хладничко да извеждам децата. Последната група е била наша Българска. Ето показвам  Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Icfs8sydnvo

# 269
В този студ и от стоене вкъщи само ям! Дори мъжът ми започна да ми прави забережка, че съм качила килограмите! Така не може! Намерих си една аеробика в интернет, която ме удовлетворява и днес  за втори път скачах с нея. Болят ме мускулите, но не се отказвам. Довечера ще се пробвам с някоя и друга коремна преса. Засега едва правя 5, но се надявам скоро да ги увелича.

Общи условия

Активация на акаунт